Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Kerstvakantie 2014 (6 januari 2015)

Een nieuw jaar, nieuwe dromen, nieuwe doelen, nieuwe kansen zullen we maar denken hè… Maar laat ik eerst nog even een verslag schrijven over onze laatste weken van het vorige jaar, en ook een klein beetje over het begin van dit nieuwe jaar hoor. De kerstvakantie zit er inmiddels alweer op, de werkweek voor mijn moeder is weer begonnen en helaas ging dit een stuk stressvoller van start dan gehoopt. Maar daarover later meer. Laten we bij het begin beginnen.
De eerste dagen van de kerstvakantie verliepen aardig rustig. Even op visite bij de vaste oppas van de Special Princess dames, lekker wat wandelen hier en daar, boodschappen doen voor de feestdagen en verder lekker uitrusten.

Eerste kerstdag kregen we namelijk bezoek. Abby’s zoon BeeGee kwam samen met zijn familie (maatje Puk en baasjes Josien & Roel) bij ons langs voor een kerstmaal en ‘feest’. Het werd een gezellige namiddag/avond gevuld met leuke cadeaus en lekker eten. We zijn begonnen met het uitpakken van de presentjes en daarna overgegaan naar de fondue. BeeGee & Puk voelde zich meteen thuis en gedroegen zich hier ook zeker naar… Ahum, hahaha! Het was een gezellige eerste kerstdag waarop we uiteindelijk allemaal goed verwend werden weer.


Dat weekend besloten we het wat verder van huis op te zoeken voor een leuke wandeling met alle dames. Het werd uiteindelijk de Sallandse Heuvelrug die we bezochten, een plek waar we enkele weken terug ook al eens waren wandelen. Het was flink druk, zoals verwacht, dus lang zoeken naar een beetje een rustige plek om te gaan lopen. Maar uiteindelijk hebben we ons een aantal uren prima vermaakt in de bossen daar! Het uitkijkpunt was natuurlijk een van de hoogtepunten en eenmaal terug bij de auto konden we duidelijk merken dat niet alleen wij maar ook onze meiden helemaal uitgeput waren.(dank aan de vriendelijke voorbijganger die aanbood deze foto van ons allemaal samen te maken)


Daarna volgde dus ook wat rustdagen in aanloop naar oud en nieuw, wat we vierden samen met Thera en haar meiden. Gezien de vuurwerkangst van Kyra waren het wat stressvolle dagen voor haar maar ze sloeg zich hier prima doorheen. Op oudejaarsdag zijn we aan het eind van de middag nog even naar een afgelegen plek in het bos hier geweest om met de meiden te lopen. En op nieuwjaarsdag zijn we met alle dames richting het strand vertrokken om wat uit te waaien. Het was even een constructie, maar liefst 7 honden en 3 personen in ons kleine autootje maar we kregen het voor elkaar en kwamen uiteindelijk heelhuids weer thuis aan. Ondanks de vuurwerkknallen op oudejaarsavond hebben alle meiden volgens mij genoten van hun dagen samen hier. Onze dames gedroegen zich weer keurig en reageerden nauwelijks op al het vuurwerkgeweld en Kyra leek donderdag zelfs van de wandeling te genieten. Tess heeft zelfs een heuze nieuwjaarsduik genomen en vond op een bepaald moment toch de vogels op het strand interessanter dan ons (vandaar dus ook dat ze op het filmpje is aangelijnd), en Glacee trotseerde als een stoere hond de schuimlaag bij het water zonder problemen. 


Vrijdag kregen we echter al de eerste domper van het nieuwe jaar te verwerken. Dit hele verhaal begon eigenlijk al woensdag op weg naar het bos… De auto wilde in eerste instantie niet vooruit rijden en deed daarna het eerste stuk erg vreemd. Na een paar meter was dit echter opgelost maar ook donderdag had die weer kuren. Vrijdagochtend besloot mijn moeder dus ook even langs de garage te gaan, want we vertrouwden het toch niet helemaal. Onderweg hierheen werden de problemen steeds groter en eenmaal daar zag het er dus ook gelijk naar uit dat de reparatie wel even zou duren. We kregen een leenauto mee en zouden later die dag meer horen over hoe nu verder.
Die namiddag was er slecht nieuws. Ze hadden nog niet kunnen uitvinden wat er precies mis was, maar het zag er niet goed uit. Omdat ze onderbemand waren zou er maandag pas uitsluitsel gegeven worden maar er waren eigenlijk twee scenario’s mogelijk. Een simpele oplossing waarbij een filter werd schoongemaakt en olie ververst, maar zou dit niet werken dan zou de hele automaat vervangen moeten worden. Een onbetaalbare reparatie de ze auto ook eigenlijk niet meer waard was. Geluk bij een ongeluk waren we eigenlijk al van plan aankomende zomer een nieuwe auto te kopen, als de financiën stabiel zouden blijven. We hadden hier al wat research naar gedaan dus ik kon deze papieren er gelijk bij pakken voor het ergste geval. Ook hadden we deze kerst een flinke financiële meevaller die nu goed uit kwam. Niet ideaal want we wilden het geld eigenlijk gebruiken om wat te gaan sparen, maar goed zonder auto zijn we ook nergens dus een goed doel is dit natuurlijk wel. Die dag kregen we de Suzuki Alto mee als leenauto dus konden we ook meteen kijken hoe deze beviel. Dat was op z’n zachts gezegd niet bepaald comfortabel, voor mij als bijrijder dan. Mijn moeder als bestuurder had weinig op/aanmerkingen. Vrijdagmiddag kregen we een nieuwe leenauto mee voor het weekend en besloten we onze plannen voor een nieuwe auto wat vooruit te schuiven.
Gelukkig kon de oppas zaterdag komen dus zijn we vroeg vertrokken om wat dealers langs te gaan voor informatie. De lijst van in eerste instantie 14 auto’s die ik had gevonden hebben we wat verkleind zodat we uiteindelijk 5 dealers die dag konden bezoeken. Met 5 offertes en heel wat informatie kwamen we aan het eind van de middag weer thuis. De rest van het weekend hebben we online research gedaan naar de bezochte auto’s en werd ons lijstje langzaamaan steeds korter tot we 3 favorieten overhielden. Enkele filmpjes en recensies gaven de doorslag, zondagavond hadden we besloten welke nieuwe auto het zou worden.
Maandagmiddag kregen we pas aan het eind van de dag te horen wat de eindstand was bij de garage. En zoals gevreesd, onze geliefde Chevrolet Matiz werd total loss verklaard. We zijn nog gauw voor sluitingstijd bij onze dealer naar keus langs gegaan en hebben vervolgens ons oude vertrouwde autootje leeg gehaald in aanloop naar wat komen gaat. Omdat wij zelf absoluut niet handig zijn met auto’s en de komende jaren graag geen onverwachte kosten willen hebben we, zoals altijd, gekozen voor een nieuwe auto. Dit keer wel eentje zonder automaat, omdat dit financieel toch veel meer opties gaf. De dealer heeft gelukkig wat kunnen regelen waardoor we binnen 2 weken onze nieuwe auto zullen hebben, en in de tussentijd zullen wij van hen een leenauto krijgen zodat wij niet zonder vervoer komen te zitten.


Al met al is hierdoor onze relax vakantie, die wel aardig rustig begon… Toch uitgelopen op een aardige stressvolle situatie met veel geldzorgen, tegenslagen en kopzorgen of wat zou komen. We zijn wel erg blij met de auto die we uiteindelijk hebben uitgekozen, en hopen hierdoor weer heel wat jaren veilig rijplezier in het vooruitzicht te hebben. Deze week is ook weer volgepland met allerlei dingen, van lange werkdagen tot een ziekenhuisbezoek. Echt goed bijkomen van alles zit er dus nog niet in maar de grootste en moeilijkste knoop is inmiddels wel al doorgehakt. Op welke keuze wat betreft automerk en type ons oog uiteindelijk is gevallen zal iedereen nog even moeten wachten, maar zodra de auto er is zal ik wel wat foto’s maken voor de liefhebbers.Voor nog meer updates over mijn avonturen, en die van de Special Princess meiden, wijs ik iedereen graag door naar mijn Facebook pagina. En voor een terugblik van het jaar 2014 verwijs ik iedereen graag hier heen.