Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Lady GaGa (16 mei 2010)

Gisteren, tja... Poeh zeg wat een dag! Mensen die op mijn Hyve kijken weten er al van... Wat een tegenslag zeg! Maar goed. Gisteren gingen we naar het concert van Lady GaGa! Met hoge verwachtingen natuurlijk, hihi. Maar... De dag begon al niet echt geweldig.
Om te beginnen ging mijn moeder in de middag mijn oma ophalen want de honden konden natuurlijk niet al die uren alleen blijven hier dus zij zou oppassen. Nou even heen en weer rijden, zeg zo’n 10 minuten dat dat duurt. Nou niet dus want bij het starten bleek de auto het niet goed meer te doen! Dat ding is nu zo’n 4 ½ jaar oud en de laatste tijd hebben we steeds meer ellende ermee, geen pretje. Maar goed nu wat er nu dus aan de hand was dat (wij hebben een automaat) als je ‘m in ‘drive’ zette hij er gewoon uitschoot en je dus opeens niet meer verder kon rijden. M’n moeder dus de garage gebelt maar ja daar kunnen we pas maandag terecht dus we moesten nog dat hele eind rijden met een auto die dus niet voor de volle 100% naar behoren functioneert.
Maar goed uiteindelijk zijn we vertrokken en waren we op weg en deed de auto het, gelukkig! Nou we hebben nog even onderweg wat gegeten (vroeg avondeten zeg maar) en rond 17u waren we bij het stadion (Gelredome). Dus toen gingen we de spullen overpakken in onze tassen die we mee naar binnen zouden nemen. En wat blijkt... Vlak voor vertrek heeft mijn moeder mij geprikt en dan stopt ze altijd de prikspullen in haar tas. Dit doen we al bijna 10jr lang zo dus is gewoon automatisme. In mijn tas kunnen de spullen namelijk niet aangezien deze erg zwaar zijn en ik simpelweg dat gewicht gewoon niet al die uren aan m’n nek kan hebben hangen (en m’n tas is er ook nog eens te klein voor). En m’n moeder prikt toch altijd (aangezien vanwege mijn chronische trillen ik dit ook niet goed zelf kan) dus dat is wel zo handig. Maar... De prikspullen lagen nog op tafel in huis, ze was ze vergeten bij het inpakken van haar tas. Normaal gesproken vraag ik altijd of ze alles mee heeft maar mijn prikspullen gaan altijd zo automatisch mee dat ik daar zelfs nooit meer naar vraag. Had ik dus beter wel kunnen doen in dat geval want nu zat ik dus met een heel groot probleem... Ik mocht dus de rest van de avond niks meer eten en/of drinken want als ik te hoog zou komen dan konden we daar dus niks tegen doen. Fijn begin van het concert!
Maar dat was nog niet genoeg tegenslag hoor! Nee... Eenmaal binnen gingen we namelijk even kijken naar onze plaatsen. Het voorprogramma begon weliswaar pas om 19.30u en de show zou niet voor 20.30u starten maar we wilden natuurlijk toch even weten waar we zouden zitten de hele avond. We hadden de dag dat de kaartverkoop begon de hele ochtend aan de lijn gehangen voor kaartjes en we zouden de best beschikbare zitplaatsen krijgen (de duurste kaartjes, op de VIP tickets na dan). Nou niet dus! Eenmaal daar bleken we namelijk op de allerlaatste, maar belangrijker nog hoogste rij te zitten van het stadion. Rij 7 was dat, want ja boven de trap begonnen ze opeens weer met vanaf 1 te tellen... Echt ongelofelijk, en daar hadden wij dan zoveel geld voor neergeteld! Oké de stoelen waren lekker zacht maar het zicht was vreselijk. Maar dat was nog niet eens het allerergste. Het allerergste namelijk is dat mijn moeder hoogtevrees heeft, hele erge hoogtevrees heeft... Toen wij dus eenmaal de trap op waren en even op onze stoelen zaten begon ze helemaal bleek weg te trekken met haar ogen dicht en was ze als een idioot aan het trillen! Ze durfde niet meer vooruit of naar beneden te kijken en durfde al helemaal niet meer op te staan! Zaten we daar, bovenin een stadion op tientallen meters hoogte en mijn moeder durfde geen stap meer te verzetten. Echt het lijkt net een slecht verhaal maar echt zo begon onze avond en het concert was nog niet eens gestart! Nou uiteindelijk na lang inpraten heb ik m’n moeder na beneden gekregen maar ja die ging natuurlijk absoluut niet meer die trap op, laat staan daar een heel concert zitten (wat pas over anderhalf uur begon, het voorprogramma dan). Er moest dus een oplossing komen...


Zie hier onze zitplaatsen... Het lijk mee te vallen maar kijk maar naar de overkant, wij zitten net zo hoog als die daar op de bovenste rij!

Uiteindelijk toen het weer wat beter ging met m’n moeder zijn we op zoek gegaan naar een leidinggevende binnen Gelredome om te klagen over onze plaatsen. Nou en dat moet ik ze wel geven hoor, wat een service daar! We werden meteen doorverwezen naar een leidinggevende en deze begreep ons verhaal compleet (blijkbaar hoorden ze deze klacht heel regelmatig). We kregen dus nieuwe plaatsen! Helemaal vooraan bij de tribunes bleken de eerste 2 rijen gereserveerd te zijn voor dit soort gevallen. Oftewel we mochten dus plaats nemen op rij 2 in het midden van de tribune ongeveer een meter boven de grond. Echt super plaatsen dus! Echt zoveel beter als die daarboven en vooral ook zoveel lekkerder voor m’n moeder! Geregeld dus...


Zie hier onze zitplaatsen die we uiteindelijk kregen. Veel dichter bij de grond gelukkig!

Maar toen het voorprogramma... Denk je alle tegenslag gehad te hebben krijg je dit! Semi Precious Weapons heette ze (en dat hebben we gehoord hoor, zeker 50 keer tijdens hun optreden hahaha). Nou echt eerlijk waar ik heb nog nooit zo een vreselijk slecht voorprogramma gezien, ongelofelijk gewoon! Ze zeiden zeker in iedere zin 1 of meerdere keren ‘Fuck’ of een variant daarvan en de muziek... Nou dat kon je niet eens muziek noemen! Een paar muziekinstrumenten die volledig willekeurig van elkaar ingezet werden en een man die stond te krijgen in z’n blote kont! Echt waar zo kan ik het alleen maar omschrijven, verschrikkelijk gewoon. We hebben er wel nog wat lol over gehad met een van de stewards daar die het ook verschrikkelijk vond, maar meer konden we er toch ook echt niet van maken.
Kon de avond nog erger worden?! Het was pas 20u, die vreselijke band was net opgehouden met spelen en we hadden al zoveel gedoe achter de rug... Miss GaGa had echt een hele hoop goed te maken hoor want dit was tot nu toe echt een rampenavond!
Maar goedmaken... Dat heeft ze zeker dubbel en dwars gedaan! Ongelofelijk wat die vrouw kan zeg! De volle 2 uur heeft ze live gezongen en met ieder nummer meegedanst, zonder ook maar een keer vals te gaan! Ze heeft piano gespeeld en had tientallen kledingwissels. En dan dat decor (oh ja en ze sprak ook nog wat Nederlands!)...
Ik zal even kort uitleggen wat voor show het was. Het begon in ‘The City’ waar de vrienden van GaGa autopech hadden onderweg naar ‘The Monster Ball’. GaGa zei dat ze hen wel kon helpen te komen waar ze moesten zijn dus ze gingen op weg.


Zie hier ‘Just Dance’ in ‘The City’

 De 2e scène was ‘The Subway’ waarmee GaGa en haar vrienden naar ‘The Monster Ball’ gingen. Dit ging echter niet zoals gepland dus...


Zie hier in “The Subway’ GaGa met ‘LoveGame’ 


In scène 3 kwamen ze terecht in ‘The Forrest’ oftewel het donkerste gedeelte van Central Parc. Hier kwamen ze het monster tegen die hen tegenhield en ervoor zorgde dat ze niet op het bal konden komen.


GaGa in ‘The Forrest’ met het nummer ‘Monster’


GaGa in ‘The Forrest’ vechtend tegen het monster tijdens ‘Paparazzi’

Uiteindelijk met hulp van het publiek versloeg GaGa het monster en konden ze in de laatste scène naar het ‘Monster Ball’! Kortom gewoon een soort mini-musical. En het decor, de special effects, de outfits, de zang... Nou echt geweldig gewoon!


Lady GaGa tijdens ‘The Monster Ball’ met ‘Bad Romance’
 

Halverwege het concert tijdens een piano-solo van GaGa vertelde ze ook nog iets over haar dag daarvoor. Ze was namelijk in 1 dag even heen en weer gevlogen naar New York om daar o.a. met Sir. Elton John, Sting en Bruce Springsteen op te treden tijdens een ‘Save the Rainforrest’ benefiet concert. Ze heeft toen het nummer ‘Stand by Me’ van Ben E. King gezongen en dit deed ze ook nog even voor tijdens het concert. Geweldig!


Hoor toch eens die fantastische stem van Lady GaGa!

Ook stond Lady GaGa even stil bij de vliegtuigramp op Tripoli. Ze had er van gehoord en wou tijdens haar concert er even bij stil staan en zingen voor alle mensen die hun geliefde zijn verloren tijdens de ramp, en dan in het bijzonder voor Ruben natuurlijk. Prachtig dus!
Ja en er was tussendoor ook nog even een emotioneel moment voor Lady GaGa. Zoals ik al online had gehoord waren er namelijk heel wat fans (met staanplaatsen) die tijdens Brown Eyes/Speechless een fan-actie hadden bedacht. Zij hielden toen namelijk allemaal hartvormige bordjes omhoog met daarop de GaGa klauw en de tekst ‘GaGa Love’ tijdens die nummers. GaGa viel de actie op zo halverwege het nummer Brown Eyes op en stopte toen even om te kijken wat er stond. Ze vond dit zo geweldig dat ze even brak en in tranen zei dat er niet ‘GaGa Love’ maar “Love Yourself’ op de bordjes had moeten staan omdat zoals ze zei ‘Wij ons geen zorgen hoefden te maken om haar, maar vooral om onszelf moesten geven’. Een heel mooi moment dus waarop je echt kon zien hoe een geweldig lieve vrouw ze eigenlijk is (en dat dit alles er omheen grotendeels een vreemde act is)...


Lady GaGa met ‘Speechless’

 

Het Monster Ball spektakel was rond 22.30u afgelopen maar het had van mij nog uren mogen duren. Het was echt een geweldige show! En zelfs mijn moeder, die niet eens zo’n GaGa fan is (zij houdt niet echt van die muziek, zij is meer een Pussycat Dolls fan hihi) vond dit een van de mooiste concerten ooit. Beter als Britney’s Circus vorig jaar in Antwerpen zelfs!
En raad eens?! De terugweg verliep helemaal zonder tegenslagen! Beter nog zelfs want bij het vertrek uit de zaal mochten we voorlangs zodat m’n moeder niet weer de trap op hoefde en we dichter bij de auto de zaal uit kwamen... De auto konden we zo meer van de parkeerplaats rijden zonder files en/of problemen met de auto en we waren binnen een uur en 15 min alweer thuis!
Vandaag heb ik veel gerust, heel veel gerust... Ik ben nog steeds niet 100% dus zal de komende dagen nog veel meer uitrusten maar het was het me meer dan waard. Het was een geweldige avond en ook al heeft die zoveel tegenslag gekend, het is al met al toch nog redelijk goed afgelopen.
En wat betreft Lady GaGa... Nou ik was al fan maar nu helemaal! Poeh zeg wat kan die vrouw zingen, dansen en een show weggeven. Als je het over de X-Factor hebt, hihi! Nee echt geweldig gewoon, super artiest!!!
Hierboven nog wat foto's! Nog meer geweldige filmpjes van het concert zijn te vinden op mijn Youtube pagina! Het geluid is niet bij allemaal geweldig maar zeker de moeite waard om toch even te bekijken maar ook te beluisteren. Zet het geluid gewoon niet te hard dan is de prachtige stem van Lady GaGa echt nog goed te horen op de opnames. Maar alleen al de sfeerimpressie is geweldig om te bekijken hoor!