Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Legally Blonde (25 dec 2010)

Allereerst... Vrolijk kerstfeest iedereen!
Wij zijn zelf niet zo van het feestdagen vieren. Natuurlijk wel Sinterklaas toen ik klein was, en daarna een tijdje kerst maar aangezien we maar met z’n 2tjes zijn (en de beesten en mijn oma soms nog dan) en verder niet echt familie hebben waarmee we het gezellig kunnen vieren gaan de feestdagen meestal aan ons voorbij. Maar vandaag was toch nog wel een leuke dag hoor ondanks dat.
Vandaag stond namelijk de musical Legally Blonde op het programma! We hebben erg zitten twijfelen over het gaan naar deze musical maar uiteindelijk toch de knoop doorgehakt en voor de voorstelling op 1e kerstdag geboekt. Het was weer niet een theater naast de deur, Apeldoorn dit keer. Maar goed binnen een uurtje waren we er hoor en dit maal konden we wel gewoon voor de deur parkeren dus al een flink wat betere service als enkele dagen eerder... Hihi!
Legally Blonde verteld het verhaal van de eerste gelijknamige film. Elle Woods gaat nadat haar liefde het met haar heeft uitgemaakt hem achterna door ook op Harvard aangenomen te worden in de hoop zo zijn hart terug te winnen. Dit gaat uiteraard iets anders dan gepland... Leuk extraatje van Legally Blonde is dat Elle een maatje heeft met de naam Bruiser, een chihuahua hondje dat overal met haar mee naartoe gaat. En laten ze nu in de musical ook eens in plaats van een nep hondje een echte chi hebben, geweldig!
We zaten op rij 1 dus prachtige plaatsen, al viel ons wel meteen op dat alweer de zaal nogal leeg was. Wat zonde zeg... Kim-Lian van der Meij die eigenlijk altijd de rol van Elle speelt was er helaas niet maar ze had een geweldige alternate die voor haar op ging. Madelon van de Poel die onder andere bekend is van het programma ‘K2 zoekt K3’ waarin zij 3e werd in de finale. Een persoon voor wie deze rol bij voorbaat al in mijn ogen geschreven is dus ik moet eerlijk zeggen ik vond het helemaal niet zo erg dat Kim-Lian er niet was. In de overige rollen waren wel veelal de orginele castleden te zien dus Joey Schalker, Roy van Iersel, Cindy Bell en Laura Vlasblom waren gewoon van de partij. En ook Pearl Josefzoon, bekend van onder andere ‘The Voice of Holland’ was op het podium te zien dus dat maakte ook een leuk extraatje.
De voorstelling begon al meteen lekker vrolijk en upbeat, net zoals het verhaal. Het ging lekker vlot maar niet te snel en was heel herkenbaar in vergelijking met de film. De musical zet het verhaal erg mooi neer, niet te veel en niet te weinig maar echt precies goed. Ook de muziek, zang en dans was erg goed. Nu moet ik eerlijk bekennen... Bij V&V producties heb ik wel eens anders gezien dus ik vond dit erg fijn. Het zat gewoon echt geweldig goed in elkaar de gehele voorstelling.
En toen kwam Bruiser op... Och smelt! Wat lijkt die kleine jongen overigens veel op onze Ashley zeg, Pedro heet die in het echt en dit kleine ventje van net een jaar oud is echt net Ash’s kleine evenbeeld. Maar dan in mannelijke vorm. Bruisers/Pedro’s rol was niet groot, enkele keren opkomen of lekker bij Elle in de tas zitten was het eigenlijk meer niet. Maar och wat deed die het goed en was die toch leuk zeg. Hij was wel duidelijk midden in de voorstelling aan het slapen want hij kon tijdens een bepaalde scène bijna niet meer z’n oogjes open houden en bleef maar gapen, zo aandoenlijk. En er was nog een verassing naast Bruiser! De hond van kapster Paulette (een rol in de film/musical) had namelijk ook een klein rolletje in de voorstelling. Nu zou ik het ras van deze hond niet zo 1, 2, 3 kunnen zeggen maar een lekkere grote lobbes was het zeker wel. Een beetje onwennig op het podium in het begin maar toen de snoepjes eenmaal tevoorschijn kwamen... Ach ja daar doen ze dan weer alles voor hè!
Tijdens de pauze raakte we nog in gesprek met een jongen naast ons. Hij bleek net zoals wij een echte musicalganger dus we konden even lekker roddelen over alle voorstellingen die we tot nu toe hadden gezien.
Ook het deel na de pauze zat weer heel goed in elkaar en was weer geweldig om te zien. Het is echt gewoon zo een feelgood musical met lekkere muziek en een leuk verhaal. Vooral Cindy liet na de pauze echt haar kunsten zien in een nummer met een zeer pittige choreografie en zangstukken die ze feilloos deed. En wat deed Madelon het toch ook goed zeg! Ik weet niet hoe Kim-Lian de rol speelt natuurlijk maar als ik haar optreden vergelijk met het optreden van Kim-Lian tijdens de Musicalawards en andere tv-optredens dan denk ik misschien wel dat ik om eerlijk te zijn Madelon zelfs een betere voor de rol vind. Want ze was gewoon echt Elle, helemaal!
Al met al heb ik dus echt genoten, het was een prachtig leuke voorstelling om te zien! Het publiek was alleen wel duidelijk anders als wat we gewend zijn. Hoe zal ik het zeggen... Veel rustiger en ‘netter’, op zich wel aardig hoor maar bij dit soort feelgood musicals is het toch soms ook wel lekker om die leuke response uit het publiek te krijgen. Dat was dus op sommige momenten wel jammer maar dat bedoel ik dan meer voor de cast dan voor mij. Nee ik vond het echt een hele goede en leuke voorstelling, een aanrader voor iedereen die van dit genre houdt!
Niet echt het kerstgevoel dus maar wel een leuke middag en dat is ook heel wat... Morgen ga ik lekker uitrusten! Want hoewel we al een week vakantie er op hebben zitten heb ik nog nauwelijks kunnen uitrusten vanwege alle afspraken en drukte. Begin volgende week hopen we te kunnen starten met de thuisbezoekjes van de pups uit Abby’s 2e nest dus dan staat er ook weer meer dan genoeg op het programma. Al hoop ik wel dat het weer niet roet in het eten gaat gooien want hier valt het wel mee op het moment maar in Limburg (een van de locaties die we moeten bezoeken)... Ach ja we moeten maar afwachten en het met de dag bekijken hè. In ieder geval zal hier een uitgebreid verslag komen te staan van de thuisbezoekjes indien deze plaats hebben gevonden, dus hou de site gewoon maar goed in de gaten.
Rest mij alleen nog te zeggen nog een hele fijne kerst en alvast een gelukkig nieuw jaar!