Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Proefles maand - deel 3 (dogdance - 17 feb 2011)
en onze wandeling in Het Leesten

Vandaag was een lange, vermoeiende maar ook echt geweldig gezellige dag...
Het is al laat maar ik kan niet slapen dus dacht laat ik maar meteen een blog online zetten, misschien dat ik daarna wel eindelijk wel slaperig genoeg ben om mijn bed op te gaan zoeken (want moe ben ik zeker).
De dag begon vandaag al vroeg, voor mijn doen dan... Want vandaag stond ’s middags een wandeling gepland. En wel naar Het Leesten (alweer) maar dit keer niet alleen. Nee want BeeGee (Eevee’s broer, Abby’s zoon) en zijn maatje Puk zouden ook komen dit keer en ook een vriendin Thera met haar sheltie Kyra zou ons vergezellen tijdens onze wandeling. Eerst dus richting het huis van Thera om haar op te pikken. Haar honden Kyra en Bindy hadden we nog nooit ontmoet dus het was leuk om hen eindelijk eens in het echt te zien. In het begin moest Kyra duidelijk nog even aan ons allemaal wennen, ze vond het maar eng die drukke visite. Maar Abby sprong als een soort ‘Daddy’ in de groep en probeerde alles zo rustig mogelijk te laten verlopen. Al snel brak het ijs tussen Bindy en Eevee (wat wil je ook hè, een border collie pupje van 8mnd oud met een sheltie pupje van bijna 5mnd oud geweldige combo natuurlijk) dus die vlogen achter mekaar aan door de huiskamer. Kyra kreeg na een tijdje al steeds meer vertrouwen in ons mede door de hulp van de meegenomen worstjes dus na wat thee waren we helemaal klaar voor de wandeling. Bindy kon helaas niet mee aangezien zij niet meer in de auto paste en 2 honden voor een persoon ook wel erg onhandig wandelen zijn dus die ging gezellig met moeders naar oma. En Kyra ging met haar bazin mee met ons richting Hoenderloo!
Eenmaal daar liep Josien met BeeGee en Puk ons al tegemoet. Het weerzien was super, alweer bijna 2mnd had ik BeeGee niet gezien dus het was super om hem weer even te kunnen knuffelen. En ook Puk, BeeGee, Eevee en Abby gingen super met mekaar om. Een hartelijk welkom dus!
Eenmaal binnen in Het Leesten hebben we de pupjes gauw hun gang laten gaan en weg waren ze. Vliegend en rennend over de hei achter elkaar aan en och wat hadden ze toch een lol. Abby keek vooral toe maar deed af en toe ook mee aan de drukte en Puk probeerde op zijn geheel eigen manier vriendjes te maken wat alleen niet echt wilde lukken, arme jongen... Kyra moest even loskomen maar toen ze eenmaal los was liep ze met de groep mee alsof ze dit al jaren deed heerlijk snuffelend met de rest. Het was een prachtig gezicht die groep honden maar wat een kabaal dat ze soms maakte, vooral toen er een bal tevoorschijn werd getoverd (op het onderstaande filmpje is duidelijk te zien die ballengekte hebben ze niet van een vreemde)!

Na de wandeling zijn we nog even wat gaan drinken en eten bij het terrasje zodat wij allemaal wat konden bijkomen van de wandeling. De honden hebben heerlijk meegegeten, ik weet het ongezond, maar goed het was een gezellige uitje voor ons allemaal! BeeGee en Eevee hebben nog een laatste keer achter elkaar aangerend en toen was het alweer tijd om afscheid te nemen. Ze zijn immers nog zo jong, ze houden het niet zo lang voor als de volwassen honden onder ons. Maar wat was het toch gezellig en wat hebben we genoten van de honden en al onze hondenpraat.
Thera en Josien bij deze nogmaals hartelijk bedankt voor de vreselijke gezellige middag, ik heb er echt van genoten en ik hoop jullie ook. Wat waren de honden toch een schatjes, wat een geweldig stel bij mekaar. Zeker voor herhaling vatbaar!

 

Maar... Onze dag was nog niet om met de wandeling. Nee want ’s avonds stond er nog een proefles gepland met Abby. Namelijk dogdance! Om 19u moesten we alweer in Friesland zijn dus veel tijd om uit te rusten en te eten hadden we niet. Maar waanzinnig veel zin er in zeker wel! Abby, die gelukkig energie heeft voor 10, kon er ook nog goed tegen dus we waren helemaal klaar voor onze proefles. Eenmaal binnen kregen we al gauw een introductie en eerste oefening om te doen.
Namelijk de ‘touch’, deze heb ik met Eevee ook voor haar pupexamen moeten doen dus Abby en ik hadden hier al wat ervaring in. Ze had hem dus ook snel door dus op naar de volgende opdracht... De ‘twist’ en ‘return’ kwam vervolgens aan bod, oftewel de hond linksom en rechtsom om zijn/haar eigen as laten draaien. Dit had Abby nog nooit gedaan maar ging wonderbaarlijk goed voor een eerste keer, al binnen enkele minuten deed ze het alsof ze er al jaren ervaring mee had! Tussendoor waren af en toe even wat pauzes om Abby en mijzelf niet te veel uit te putten dus het was op die manier ook goed vol te houden. Na de pauze was het tijd voor de ‘circle’, of in het Nederlands de hond om je heen laten draaien met de klok mee. Dit was even een handigheidje wat je door moest krijgen met de snoepjes maar toen Abby hem eenmaal door had vloog ze om me heen! Prachtig vond ze het... Daarna kwam de ‘wave’ die bij ons beter bekend is als de ‘onder’, alweer een oefening die ik met Eevee ook op het puppyexamen moest doen dus die ik thuis uiteraard ook al eens vaker met Abby had gedaan. En als een volleerde prof deed ze hem dus ook meteen erg goed. Tussendoor deden we nog even wat speurspelletjes, waar Abby duidelijk niet goed in was (die hond gebruikt haar neus echt niet goed, hahaha) maar wel van genoot, en toen was het tijd voor de volgende oefening... De buig, oftewel de hond in een soort halve ‘af’ of ‘ lig’ vragen met de kont omhoog net alsof die buigt. Nu is Abby een goede in commando’s niet volledig afmaken dus een halve ‘lig’ zag zij wel zitten, deze had ze dus ook gauw al door al kan ze hem nog niet te lang want dan gaat ze wel liggen. Nog wat oefenen dus. Op het eind hadden we nog wat tijd over alleen... We waren al door een hoop basisstof heen in slechts 45min! Als afsluiter zijn we dus de volg en ‘twist’ of ‘return’ gaan doen wat inhield dat de hond naast je moest volgen en dan tussendoor af en toe een ‘twist’ of ‘return’ moest doen. Dit ging eigenlijk nog beter dan de opdracht op zichzelf en ook hier genoot Abby weer van. Ach ja zolang je maar zegt dat ze iets goed doet en ze worstjes krijgt hè... Hahaha!
Uiteindelijk hebben we een erg gezellig en leerzaam eerste uur aan doggydance gehad! Ik vond het erg leuk om te doen en volgens mij heeft Abby er ook van genoten. Dit was echt weer iets compleet anders als behendigheid en dogfrisbee, eigenlijk nauwelijks met mekaar te vergelijking. En dat zal de beslissing dus ook des te moeilijker gaan maken uiteindelijk want ik vond dit zeker leuk om te doen! Fysiek hield ik het ook wel vol aan was het voor me rug wel flink pittig moet ik zeggen hoor.
Ik heb het na de les ook nog even met de instructrice gehad over Ashley, onze chihuahua. Zij was namelijk een ster op puppycursus (beste van de klas) maar heeft sindsdien eigenlijk niks meer op een hondenschool gedaan. Dit vooral vanwege haar angst voor andere honden maar ook omdat ik niet echt wist wat met haar te doen. Ze is wel een hond maar zeker ook wel eentje met een gebruiksaanwijzing, ze is zeer leergierig en intelligent maar je moet het bij haar wel op de juiste manier aanpakken. Dit dogdance gebeuren lijkt me echter echt iets voor haar dus hier heb ik het ook even over gehad met de instructrice. Of ik ook echt het ga doen met Ashley weet ik nog niet hoor maar ik heb in ieder geval al heel wat tips en dingen om thuis mee aan de slag te gaan met haar, kan ik in ieder geval een beginnetje maken!
De dogdance proefles was dus zeker geslaagd en erg leuk om te doen. Het zal dus nog moeilijk gaan worden volgende week om een definitief besluit te nemen maar hoe dan ook ik heb in ieder geval al genoten van deze proefles. Volgende week is het alweer tijd voor de laatste, namelijk schapendrijven... Ik ben benieuwd hoe die zal gaan want daarna zal ik goed moeten nadenken over hoe nu verder!

Voor iedereen die zich trouwens afvraagt waar 'tante' Ash was tijdens deze wandeling... Zij is niet zo lekker (heeft hier ook medicijnen voor op het moment en doet het dus rustig aan) en houdt bovendien helemaal niet van dit soort drukte dus zij is lekker thuis gebleven bij oma de oppas.