Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

We Will Rock You - voor de 2e keer (24 feb 2011)

Gisteravond was het dan alweer zover... Nadat we precies een half jaar (en 1 dag) geleden bij WWRY waren geweest stond deze musical gisteren alweer op het programma. (kijk voor het verslag van ons eerste bezoek aan de musical hier, het staat ergens in het midden van de pagina)
Marjolein Teepen was de afgelopen week al ziek en eenmaal daar bleek ze weer niet te spelen. Helaas... Want zij is toch wel een van mijn favorieten! Maar goed dat mocht de pret niet drukken natuurlijk.
We waren uiteraard weer iets te vroeg dus hebben eerst nog wat geshopt of eigenlijk meer aan window shopping gedaan voordat we naar binnen gingen. In de zaal zaten we nu 4 plaatsen meer opzij dan de vorige keer, weer helemaal vooraan op rij 0. Het was duidelijk te merken dat er in de zaal nog meer mensen waren die de voorstelling al eens gezien hadden aan het gepraat vooraf en ook de reacties tijdens de voorstelling.
Bijna de gehele cast was hetzelfde als de vorige keer. Alleen Marjolein was er dus niet en Pia (Douwes) ook niet aangezien die vorig jaar met de rol gestopt is, voor haar in de plaats was Danielle Veneman en in de plaats van Marjolein was Lara Grunfeld (ja en we hadden een andere 'teacher' maar goed dat is een nogal kleine rol).
Al meteen bij de eerste inzet hoorde je dat Lara toch wel een heel ander type stem had in vergelijking met Marjolein. Maar ze deed het super hoor, zo een zware rol kan echt niet iedereen... Ik moet eerlijk zeggen Marjolein is zeker nog steeds mijn favoriet, zij speelt de rol gewoon veel pittiger en is gewoon meer Scaramouche maar Lara was zeker niet een slechte vervaging. Ook Danielle speelde de rol anders dan Pia en tijdens het eerste deel vond ik Pia toch wel de iets betere maar na de pauze kwam Danielle echt zo los... Ik durf zelfs te zeggen dat ze tijdens sommige nummers beter was dan Pia, geweldig gewoon ook haar samenspel met Paul!
Charly en Floortje waren nog meer los dan voorheen en John... Och arme John! Al meteen toen die het podium op kwam zag je dat die niet lekker was, hij zag erg bleek en dit werd tijdens de voorstelling steeds erger. Tijdens zijn acteerwerk en zang merkte je hier echter niks van, hij was weer geweldig zoals altijd. Maar bij het slotapplaus was te zien dat het echt niet goed was. Hij zakte deels in elkaar en moest even een moment ondersteunt worden door Charly en Lara, hij kon gewoon niet meer op zijn benen staan. Ondertussen was die ook van een beetje bleek naar lijkbleek te gaan en een toegift werd er ook niet meer gedaan. Je kon echt duidelijk zien dat die jongen gewoon op was... Maar echt wat een geweldige artiest, respect voor de manier waarop hij die hele avond op dat podium heeft gestaan zonder ook maar iets te laten merken. Echt ongelofelijk!
De voorstelling was echt weer super. Ik blijf deze musical zo geweldig vinden, echt top! Ik begin steeds meer te denken misschien is dit toch wel mijn favoriete musical allertijden... Want bij niet veel musicals kom ik de zaal uit en wil ik meteen weer. Nu ook ik zou zo nog 10x of meer kunnen gaan, geweldig gewoon het is zo genieten daar! Het sfeertje, het verhaal, de humor maar bovenal de zang en muziek... Ik ben helemaal geek Queen fan, was van voor mijn tijd dus heb weinig met ze maar ik ben wel echt Queen fan geworden door deze musical. SUPER echt, ik wil weer!!!
Het was echt een topavond, ik heb genoten van alles wat ik zag en hoorde en vond het geweldig om alweer mee te maken. Wat baal ik op momenten als deze toch dat musicals zo duur zijn, dat ik niet nog een keer kan... Maar wat ben ik blij dat ik nogmaals ben geweest! En gelukkig kan ik wel wat filmpjes terugkijken online, gemaakt door anderen, en zo toch nog doorgenieten... Zie hieronder enkele van die filmpjes (nogmaals niet gemaakt door mij natuurlijk, dat gaat nogal moeilijk op rij 0) om een beetje een sfeerimpressie van de voorstelling te krijgen. En ik blijf het zeker, een aanrader voor iedereen dus voor iedereen die van musicals houdt en nog niet geweest is ga dat zien!