Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Zoo Duisburg & CentrO kerstmarkt (18 november 2012)

Zoals ik zojuist in mijn Facebook status al zei… “Heb me in tijden niet zo slecht gevoeld... Lijkt wel of ik overreden ben door een vrachtwagen, en trein, en bulldozer. Mijn lichaam is helemaal in de war ook. Maar het was het allemaal meer dan waard!” Helemaal de waarheid!  Voor de mensen die het nog niet wisten. Dit weekeinde was volgepland met allerlei leuks. Zware dingen maar ook erg leuke dingen. Om te beginnen met vrijdag…
’s Middags kwam mijn vriendin Maryse deze kant op om het weekend bij ons door te brengen. We zijn de middag meteen goed begonnen met het kijken van Twilight – Breaking Dawn – part 1. Even goed opwarmen. Want om 16u moesten we bij de bioscoop zijn voor het tweede en tevens laatste deel van die prachtige reeks! We hadden daar afgesproken met een Facebookvriendin die ook gezellig mee ging. Van tevoren waren we al gewaarschuwd voor een OMG moment, door sommige omschreven als WTF momentje ;-)… We wisten dus dat we iets hadden om naar uit te kijken, maar wat? Nou wat dat werd op het moment zelf wel duidelijk hoor. En wat mij betreft was het een OMG moment EN een WTF momentje, hahaha! Wat een topfilm zeg, geweldige afsluiter voor een toch al prachtige filmserie. Ze hadden het niet beter kunnen doen denk ik!
De vrijdagavond werd gezellig afgesloten met wat karaoke en The Voice of Holland, een muziekavondje dus.
Zaterdag ging de wekker al vroeg. Om 8u zouden we immers vertrekken aan ons dagtochtje. Duitsland stond op de planning! Een trip die we eigenlijk samen met mijn moeder zouden gaan maken. Maar helaas, het zat er niet in (om meerdere redenen) dus het leek er even op dat we helemaal niet konden gaan. Gelukkig vonden we uiteindelijk een oplossing waardoor Maryse en ik samen die kant op konden dus we hadden er al tijden lang zin in. De omleiding dicht bij huis gooide wel wat roet in het eten, toch weer 20 minuten extra reistijd en de file bij Oberhausen was ook niet waar we op hadden gehoopt maar uiteindelijk viel het op zich nog mee. We kwamen zonder al te veel problemen aan bij onze eerste stop, Zoo Duisburg. Een dierentuin waar ik de afgelopen jaren graag af en toe kom helemaal vanwege enkele bijzondere dieren die ze daar hebben.
We waren uiteindelijk door de drukte bij de ingang van het park nog maar net op tijd voor de dolfijnenshow in het Dolfinarium. Echter door een tv-ploeg begon de show later dus achteraf gezien hadden we niet eens zo hoeven haasten. Maar goed… Wellicht zijn we nog op de Duits TV geweest ’s, altijd leuk toch, hahaha! De show verliep alles behalve soepel maar dat maakte ‘m eigenlijk des te leuker. De dolfijnen waren erg dwars, hadden er veel lol in maar deden waar ze zelf zin in hadden. Dit was ook te merken aan hun streken voor en na de show, publiek wat nog even wat dichterbij het bassin kwam kijken was niet veilig als jullie begrijpen wat ik bedoel… Hihi! Maar het was weer een erg leuke show en met name de foto’s er van zijn ook echt prachtig geworden!


Na de show was het tijd voor ons om de rest van het park te gaan ontdekken. Allereerst de rode panda’s en het apenhuis. Prachtige dieren kwamen we onderweg tegen, sommige ware modellen. Alleen jammer van de loslopende apen in het apenhuis die niet goed na hunzelf opruimen want ja hoor natuurlijk stak ik mijn hand weer in de apenstront. Och wat stonk dat!Overal waar we kwamen leken we erg veel mazzel te hebben wat timing betreft. De meeste dieren lagen net aan onze kant te slapen of waren juist even wakker wat voor heel wat mooie kiekjes zorgde. En aangezien Maryse en ik grote fotografie fans zijn was dit natuurlijk ideaal voor ons!

 
Het einde van het park bracht de eerste favorieten voor een van ons. Rendieren en wolven, een paradijs voor Maryse die gek is op dat soort diersoorten. En daarna een kinderboerderij met Alpaca’s voor mij, en ezels voor ons beide om mee te knuffelen…


We kwamen net tijdens het einde van de zeeleeuwenshow bij dat gedeelte van het park aan dus daar kregen we ook nog wat van mee. Maar ik moet eerlijk bekennen dat het jong toch eigenlijk de show stal boven alle volwassen exemplaren met hun trucjes. Wat een droppie was dat zeg.
Onderweg naar het koalahuis kwamen we nog heel wat leuke dieren tegen…
Maar een van de allermooiste, leukste en liefste dieren uit het park zijn en blijven de koala’s zelf natuurlijk! Och wat zijn die aandoenlijk zeg. Voor we het wisten stonden we daar ruim een half uur te fotograferen en filmen, we kregen er haast geen genoeg van. Mazzel hadden we ook nog eens dat de helft bij binnenkomst wakker was en lekker zat te eten vlak voor het glas. We konden dus van alles zien aan actie wat maar zelden voorkomt.
Maar uiteindelijk moesten we dan toch, met pijn in ons hart, verder met de rest van de dierentuin. Het was inmiddels ook alweer namiddag en er stond nog van alles op de planning dus we konden niet al te lang meer blijven hangen in het park. Toch stond er nog een diertje op ons lijstje die we echt moesten bezoeken…
Namelijk de Amazonedolfijn, Butu. Een heerlijk beestje, altijd gezellig en leuk maar vooral ook weer erg bijzonder en zeldzaam. Een must see dus ook echt als je in deze dierentuin bent, en dit keer helemaal! Wat het nu precies was weet ik nog altijd niet… Misschien had ik iets opvallend wat kleding betreft aan, misschien reageerde die op mijn camera en vond die deze interessant of misschien was het toch echt dat die mij nog herkende van mijn vorige bezoekjes (ik blijf immers meestal best lang hangen bij zijn verblijf en dolfijnen zijn intelligente dieren natuurlijk) maar hij bleef maar naar mij toe trekken. Af en toe zocht die me echt op als ik begon te praten (ondanks ander publiek om me heen) en hij was echt een showtje aan het opvoeren voor de camera. Dat dier zou echt zijn eigen show moeten hebben zeg, ik vind ‘m echt geweldig! Nog bijzonderder werd die voor me nadat ik bij thuiskomt nog wat research over ‘m vond. Hij blijkt al 39 jaar oud te zijn terwijl deze dolfijnen gemiddeld 30 jaar leven. Nog altijd is die even vrolijk en actief ondanks het overlijden van zijn maatje enkele jaren terug. Het zijn gelukkig geen groepsdieren dus hopelijk blijft die nog heel wat jaartjes daar rondzwemmen en kan ik ‘m nog vaak bezoeken.Nog even langs de reuzenotters en de vari's maar daarna was het dan toch echt tijd om deze prachtige dierentuin weer te verlaten. Helemaal gesloopt en uitgeput al, dat wel.

 

Maar dit was nog niet het einde van ons tripje Duitsland. Oberhausen stond hierna op de planning. Na even een tussenstop bij een supermarkt voor wat buitenlands lekkers reden we richting CentrO (een van de grootste winkelcentra van Europa). Poeh wat was het druk daar, heb het nog nooit zo vol meegemaakt daar. Het vinden van een parkeerplek was dan ook een uitdaging, zeker omdat we dichtbij wilde staan maar uiteindelijk hadden we geluk en vonden we na wat zoekwerk een mooi plekje naast de liften toen iemand net daar wegreed.
Eenmaal binnen CentrO viel al meteen een ding op. De prachtige versiering daar. Wat geweldig zeg hoe het daar gedecoreerd was. We hebben natuurlijk even wat kiekjes geschoten en zijn daarna meteen richting de Coca Cola Oase gegaan voor wat eten, hier waren we wel aan toe inmiddels en het was ook al over 17u dus etenstijd. Even wat uitrusten daar en opladen voor ons laatste deel van de trip. De prachtige kerstmarkt buiten CentrO… Deze was dit jaar vernieuwd en nog groter dan anders.


Op de markt stond veel eten, heel veel eten. Van lekker ruikende pizza achtige dingen tot knoflook crêpes, ugh wat rook dat walgelijk zeg. Het eten overheerste wel een beetje, had liever wat meer winkeltjes gezien maar alsnog was er genoeg te shoppen. Omdat het al donker was inmiddels konden we ook genieten van de prachtige verlichting buiten en binnenin de kraampjes. De drukte was wel wat jammer, soms kon je nauwelijks nog bij de ingang van een stalletje komen maar gelukkig was het uiteindelijk wel door te komen. We zijn ook aardig goed geslaagd op de kerstmarkt, of nou ja ik in ieder geval wel… Wat heerlijke spullen voor in bad, een heerlijk kussen voor Maryse en mijzelf en een prachtige ring voor mij waar ik al tijdenlang naar opzoek was (en wat moeilijk te vinden is in mijn maat). We hebben volgens mij al met al toch nog best wel wat tijd op de markt besteed want eenmaal binnen was het alweer over 19u.
We zouden eigenlijk linea recta naar de auto gaan, we waren immers helemaal kapot en wilde ook niet al te veel uitgeven dit tripje. Maar een bezoekje aan Saturn en een lowbudget schoenenzaak konden we toch echt niet laten. Jaja en hier zijn we natuurlijk ook weer veels te lang binnen gebleven, uiteindelijk zaten we dus ook pas rond 20u weer in de auto.
De weg terug naar huis was pittig na zo een lange dag maar we hebben het uiteindelijk overleefd. Maar eenmaal thuis aangekomen waren we echt gesloopt, helemaal kapot allebei. Met veel moeite hebben we ons de trap op gehesen en toen ik eenmaal in bed lag was ik zo vertrokken. Wat zeldzaam voor mij is! Ik ben zelfs tijdens een tv programma wat ik eigenlijk nog wou zien in slaap gevallen, toen ik eenmaal wakker werd was het al bijna afgelopen dus heb ik de tv maar uit gezet en ben ik omgedraaid.
Zondagochtend vertrok Maryse weer terug richting huis. We hebben nog even wat kunnen kletsen in de ochtend maar na ons lange weekend hadden we beide toch wel onze rust nodig, zij thuis en ik hier. Na haar vertrek ben ik dus ook weer het bed in gedoken, iets wat ik de komende dagen nog wel vaker zal doen. Maar wat was het een gezellig weekend, heb genoten het was echt erg leuk. We hebben lol gehad, mooie dingen gezien en leuke dingen meegemaakt. Genoeg om over te vertellen en weer even op te teren. Kortom het was een heerlijk weekend met veel mooie foto’s en filmpjes als gevolg! Kijk dus ook voor meer kiekjes op mijn Facebook pagina en voor nog meer filmpjes op mijn Youtube pagina, uit de meer dan 500 gemaakte foto’s en filmpjes van de dag heb ik er een kleine 200 online daar gezet dus meer dan genoeg om te bekijken lijkt mij zo. Veel plezier, hahaha!