Weblog e.d.

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

 

 

 

 

De chinchilla's - Piper & Cordelia

Piper

Piper is de wederhelft van de tweeling die lange tijd bekend stond als 'Paigey-Piper'. Samen met zusje Paige, die als twee druppels water op haar leek, heeft ze het grootste deel van haar leven haar hok gedeeld. Helaas in in 2011 Paige overleden waarna Piper alleen kwam te zitten. Verschillende koppelpogingen hadden geen effect, er bleven ruzies ontstaan. Gelukkig leek Piper gelukkig in haar uppie, dus heeft ze zo de afgelopen jaren goed kunnen doorbrengen. Met het overlijden van Phoebe in 2014 zagen we echter een nieuwe kans en zijn we de koppelpogingen herstard. Dit maal met succes, waardoor Piper tegenwoordig haar hok deelt met halfzus Cordelia.
Piper vindt de wereld wel erg interessant dus kan wel eens af en toe uit haar schulp kruipen, voor eventjes. Maar als het erop aankomt schuilt deze meid weer gauw weg! Hoewel ze de laatste tijd wel steeds socialer en ondernemeder beginnen te worden, is ze nog altijd een van de schuwste van het stel. Toch merken we dat de koppeling met Cordelia hier wel langzaamaan wat verandering in begint te brengen.

Zie de In Memoriam pagina voor een stukje over Paige (Piper's tweelingzusje en Hermione's andere dochter)...

Piper

 

Vrouwtje

Kleur: Ebony blond

Geboren: 14 november 2005

 

Tweelingzus Paige gestorven: 19 augustus 2011

Angel

 

CP/P015

Bokje

 

Kleur: Pastel Ebony (nog steeds twijfel of hij niet Chocolate is door zowel de fokker als wij zelf)

 

Geboren: 6 juni 2004

 

Volle zusje 76 pnt op Ncv Houten

Ricardo

 

Onbekend

Ebony Hetero (extra donker)

 

Afkomstig uit Duitsland

Ginger

 

MM20321

Brown Ebony

 

2de plek op Belgy Zolder 2003

Hermione

CP/P029

 

Vrouwtje

Kleur: Wit rose

Geboren: 8 augustus 2004

Sandman

Nb-J5555

 

Mozaiek

Sanne

Onbekend

 

Blond

Piper en Paige zijn hier geboren...

Cordelia

Cordelia is de dochter van Phoebe en Angel en ook hier geboren. Samen met haar moeder vormde zij jarenlang een onafscheidelijk duo. Cordy (zo noemen we Cordelia soms) heeft een rustig leventje, haar dagen bestaan uit niet veel meer dan eten, slapen, drinken, haar behoefte doen en weer slapen... Cordelia is bij ons geboren en heb ik van jongs af aan veel in de hand gehad. Zij vindt aandacht dus wel leuk maar blijft het liefst lekker liggen slapen zodat ze niets hoeft te doen. Ze is gewoon een beetje lui. Ach ja haar vader is ook niet zo'n actief dus het was ook wel een klein beetje te verwachten... Cordy's moeder Phoebe was samen met haar broer Buffy de eerste (2) chin(s) die we hadden. Zij hadden beiden echt een typisch chinchilla karakter. Nieuwsgierig, rustig, vriendelijk en lief. Met het overlijden van Phoebe in 2014 kreeg Cordelia een flinke klap te verwerken. Gelukkig kreeg ze al gauw geleidelijk aan vertrouwen in haar halfzus Piper en vormen zij inmiddels een nieuw duo. We hopen dat ze met de steun van haar halfzusje met het gemis om haar moeder toch iets beter kan omgaan en ze samen nog lang van elkaar mogen genieten.

Zie de In Memoriam pagina voor een stukje over Phoebe (Cordelia's moeder)...

Cordelia (hier geboren op 11 maart 2006) heeft alleen van haar vaders kant uit een stamboom, zij is hetero ebony van kleur.

---------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Teru naar het fotoalbum...