Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Marvelous Goodra Special Princess

"Mizuki"

  • Marvelous Goodra Special Princess
  • De mooie blauwe kijkers van Mizuki
  • Mizuki en haar moeder Bloom, één dag na haar geboorte
  • Mizuki 1 week oud
  • Mizuki de clown
  • Mizuki voor het eerst buiten
  • #MarvelousMizuki
  • Mizuki tijdens het Tulpenfestival 2024
  • jquery carousel slider
  • Mizuki hier 8 weken oud
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
wow slider by WOWSlider.com v9.0

Geslacht: Teefje
Geboren: 15 maart 2024
Kleur: Bi Blue
Ooguitslag: ECVO vrij, CEA & PRA genetisch vrij
DNA uitslagen: MDR1 +/+ (genetisch vrij) & vWDIII N/N (genetisch vrij)

Stamboom

Jaren terug, toen ik begon met fokken, had ik een bepaald doel voor ogen wat betreft het karakter van de ouderdieren en socialisatie en opvoeding van de pups zelf. Gaandeweg kwamen hierbij ook uiterlijke eisen kijken. Hoewel ik mij eerst vooral aan de rasstandaard probeerde te houden begon ik steeds meer een voorkeur te krijgen voor het Amerikaanse type binnen het Sheltie ras en in het bijzonder ook de kleuren blue merle, bi-blue en bi-black. Bij ieder nest wat ik fokte kreeg ik meer eisen en wensen en ons nest in 2024 ging een jaar aan planning aan vooraf. De kans op bi-color pups was aanwezig en het karakter van papa was precies wat ik zocht. Maar ja, zou ons pupje erbij zitten? Voor mij is karakter altijd het allerbelangrijkste geweest bij het uitkiezen en aanhouden van een pup. Ik wil dat een hond echt matcht bij ons, ons huishouden, dus looks is lang niet alles. Maar ik kan niet ontkennen dat toen de pups geboren werden en ik zag dat er een blauw meisje bij zat, wellicht zelfs een bi-blue meisje, mijn hart een sprongetje maakte. De weken vorderden en steeds meer bleek weer hoe zeer dat blauwe meisje, inmiddels officieel bi-blue gekleurd, bij ons past. Ze deed het als eerste heel goed in de roedel, had precies de karaktertrekken van papa die ik in zijn nakomelingen wilde zien maar was tegelijkertijd ook een hele goede mix met de mooie dingen van mama in zich. Alleen was ze groot, heel groot, en maakt dit de kans dat zij binnen de voorgeschreven maat zal worden klein. Maar goed, moet dat een doorslaggevende factor zijn in een beslissing als deze? Na weken lang observeren, goed nadenken en natuurlijk veel overleggen was het voor ons duidelijk, deze dame zou hier blijven wonen, ongeacht haar uiteindelijke formaat!
Mizuki is een rouwdouwer die daardoor wat lomp is. Dit is echter maar een klein onderdeel van haar karakter, want ze is vooral ook heel open, vriendelijk en vrij. Ze vindt bijna alles en iedereen leuk en speelt graag met mens en dier. Ze kan goed dingen in haar opnemen maar ligt ook zo op je arm te slapen als ze moe is tijdens een drukke dag. Dat ze intelligent is zagen we al vroeg. Zo had ze al gauw een hoop dingetjes door zoals de zindelijkheidstraining en ook commando's zoals 'zit' en 'touch' waren binnen no-time de normaalste zaak van de wereld voor haar. In contact naar anderen is ze nieuwsgierig maar ze accepteerd het ook als iemand haar niet leuk vindt. Wel wil ze overal graag bij zijn. Ze zit het liefst met haar neus erbovenop en volgt ons dan ook door het hele huis om te zien wat wij doen.
Mizuki haar stamboomnaam is Marvelous Goodra Special Princess. De Goodra komt van Pokémon, een thema dat wij tot nu toe bij al onze Sheltie nestjes hebben gebruikt. Goodra is een draak-soort Pokémon en een personage waar ik tijdens de serie een sterke band mee had. Daarom wilde ik deze naam graag aan één van de pups geven en voor mijn gevoel paste die het beste bij Mizuki. De Marvelous is een knipoog naar de vader van Mizuki die vernoemd is naar Loki, (o.a.) een Marvel karakter. Marvelous staat bovendien voor wonderbaarlijk en aangezien de kans zo klein was om een bi-blue teefje in dit nest te krijgen vond ik dat ook heel toepasselijk. Haar roepnaam is afkomstig uit één van mijn favoriete games, Another Code. Het hoofdpersonage hierin heet Ashley Mizuki Robbins. Ashley is tevens de naam van mijn Chihuahua die ik regelmatig mijn soulmate heb genoemd vanwege de relatie die ik met haar had. De verwijzing naar Ashley en dat spel vond ik dan ook een mooi eerbetoon aan beiden, plus dat ik de naam op zichzelf ook heel schattig vind klinken gewoon.
Wat de toekomstplannen zullen worden met Mizuki zijn op dit moment nog niet duidelijk. Voor nu genieten we gewoon flink van onze puppytijd met haar en hopen we dat zij opgroeid tot een stabiele, open en vrije Sheltie met een minstens zo vrolijk karakter als dat ze nu heeft. Een te grote teef is natuurlijk niet ideaal in de fok maar ik zeg ook altijd liever te groot dan te klein. Kortom alles is nog mogelijk, we gaan zien wat de toekomst ons brengt!