Weblog e.d.

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

 

 

 

 

Nakomelingen nest 2

Shetland Sheepdogs - Geboren 2 oktober 2010

We houden altijd graag contact met onze pupkopers, eigenlijk is dit ook wel één van onze eisen als een pupje vertrekt. Op deze pagina zijn links te vinden naar de persoonlijke albums van pups die hier bij ons zijn geboren. De foto's zijn veelal gemaakt door de nieuwe families van de hondjes, en soms ook door ons tijdens bezoekjes of wandelingen samen. Klik op de foto van de hond om doorverwezen te worden naar hun persoonlijke fotoalbum (enkele albums bevatten onderaan de pagina ook nog wat leuke filmpjes)...

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Moeder: Yin-dee Abby Special Princess - Vader: Salt City The Dark Knight "Ledger"

Curious Eevee Special Princess - "Eevee"

Eevee is bij ons blijven wonen, meer informatie over Eevee is te vinden op haar eigen pagina...


Ambitious Phione Special Princess - "Snowy"

Snowy heeft helemaal haar plekje gevonden in het zuiden van ons land bij een leuke familie die al een Sheltie in huis hadden met de naam Senna. De band tussen haar en Snowy was al meteen duidelijk aanwezig en sinds hun ontmoeting zijn ze niet meer bij elkaar weg te slaan, overduidelijk 2 nieuwe BFF's. Snowy heeft de puppycursus en vervolg puppycursus afgerond (met een foutloos examen, prachtig resultaat dus!) en is in de zomer van 2011 gestart met de voorbereidende agility cursus bij haar hondenschool waar ze de ster van de klas is. Een veelbelovend hondje dus... Bovendien werd zij tijdens de NSV Jongehondendag 2012 uitgeroepen tot 'Meest opmerkelijke sheltie' in haar klasse waarmee ze het voorbeeld opvolgt van haar halfzus Sterre die 2jr terug dezelfde titel mocht dragen! Inmiddels doet ze op (hoog) recreatief niveau aan behendigheid en heeft ze er nog een nieuwe Sheltie vriendin bij genaamd Summer.

Lightning Raichu Special Princess - "BeeGee"

Ook BeeGee is vertrokken naar het zuiden van ons land waar hij samen met zijn nieuwe huisgenoot Beagle Puk heel wat avonturen beleefd. Hij is met 9wkn gestart met puppycursus en heeft deze met 143 van de 150 punten afgerond. Hij is meteen doorgestroomd naar de volgende groep waar hij ook weer als een van de beste meedeed en uiteindelijk slaagde met 146 van de 150 punten! BeeGee is in september 2011 begonnen aan de sport die de grote passie is van zijn eigenaresse, namelijk behendigheid en in 2012 heeft BeeGee zijn debuut gemaakt in de behendigheidswedstrijdwereld en al meteen met groot succes. Zo werd hij 1e met een foutloos rondje op het 'vast parcours' tijdens zijn allereerste debutantenwedstrijd en behaalde hij zijn allereerstje Utje op het 'VP' in de A-klasse niet lang nadien. In september 2012 behaalde BeeGee alweer een nieuwe topprestatie door nog voor zijn 2e verjaardag zijn laatst nodige Utje te halen waarmee hij promoveerde tot de B1-klasse. Sindsdien heeft BeeGee deelgenomen aan de voorselecties voor het NK en ook een tijd meegelopen in de C-klasse. Ook in de showring was BeeGee af en toe te vinden en weer met topresultaten. Zo werd hij op zijn 2e clubmatch 'Beste Reu', BOB en vervolgens 2e van rasgroep 1! En zelfs schapendrijven kan deze vent, kortom is er iets waar hij niet goed in is? Hahaha!


Playful Phanpy Special Princess - "Mojo"

Mojo is in verband met de vakantie van zijn baasjes als laatste van ons 2e nest vertrokken enkele weken nadat de andere pups al ons huis hadden verlaten. Hij is hier dus ietsje langer gebleven wat de band tussen ons en hem toch wel wat sterker maakt als bij de andere pupjes. Mojo heeft zijn eerste tripjes naar het buitenland er ook al op zitten, namelijk naar de ouders van zijn bazin in Frankrijk en de Ardennen in Belgie. Hij is ook druk bezig op de hondenschool en gek op de kinderen in zijn gezin. Hij heeft een voorkeur voor grote honden, het kan hem niet groot genoeg zijn dolgraag speelt die met de grote doggen op deze wereld. Kortom hij heeft het dus zo te horen heerlijk naar zijn zin in het midden van ons land.


Prince Manaphy Special Princess - "Sky"

Sky woont bij een geweldig gezin wiens liefde voor de Sheltie eigenlijk bij zijn opa (Trevor) is begonnen. Hoe mooi dus ook dat hij uiteindelijk bij hen is komen te wonen als kleinzoon van Trevor. Sky is een heerlijk vrolijk en vrij hondje wat wel wat ongeluk aan z'n kontje heeft kleven. Tafelpunten en onverwachte vijvers... Hij is het allemaal al tegengekomen! Toch blijft Sky ondanks zijn pech soms altijd vrolijk, typisch een eigenschap die hij van zijn moeder heeft... Ook bij hem is de aanleg voor behendigheid zichtbaar aanwezig en beleeft hij veel plezier aan de lessen hier in. Tijdens de NSV Jongehondendag van 2012 werd dit ventje ook nog eens bekroond tot 'Leukste Sheltie' van zijn klasse, een titel waar we het natuurlijk helemaal mee eens zijn.


Cute Buneary Special Princess - "Kai'len"

Kai'len is naar het noorden van ons land verhuisd waar hij nu woont bij een familie die al ervaring hebben met het opvoeden van een Sheltie. Deze kleine dwerg heeft het heerlijk daar en geniet met volle teugen van alle avonturen die hij beleefd! Hij gaat regelmatig mee op lange wandelingen en speelt graag met de poes van de zoon van zijn baasjes. Kortom nog steeds een klein ondeugend jochie...

----------------------------------------------------------------------------------------------------