Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Nakomelingen nest 4

Shetland Sheepdogs - Geboren 15 maart 2024

Op vrijdagmiddag 15 maart is Bloom bevallen van haar allereerste nestje. Zij was drachtig van drie pups maar helaas heeft één pupje, een driekleur teefje, het niet gered. De overige twee pups maken het goed. Dit zijn een driekleur teefje en een bi-blue teefje. Hieronder zijn hun puppydagboekjes en andere relevante info te vinden.

Geboorte - Week 1 - Week 2 - Week 3 - Week 4 - Week 5 - Week 6 - Week 7 - Week 8

Klik hier voor de eerdere puppycam beelden

----------------------------------------------------------------------------

Royal Blue from Marmorea's Shelter
"Bloom"
Blue merle teef
Geboren op 21 oktober 2021
ECVO vrij (op milde distichiasis na)
Genetisch CEA & PRA vrij
MDR1 +/+ (vrij)
DM2 N/N (vrij)
vWDIII N/N (vrij)
HD-A

Zwitsers Kamp. Amideros God of Mischief
"Loki"
Bi black reu
Geboren op 4 mei 2022
ECVO vrij (op één distichiasis haar na)
Genetisch CEA & PRA vrij
MDR1 +/+ (vrij)
DM N/m (drager)
vWDIII N/N (vrij)
HD-A, ED 0/0 (vrij) & PL 0/0 (vrij)

Voor mij stond 2023 in het teken van het vinden van een geschikte dekreu voor onze Bloom. Ik heb een flink eisenlijstje dus het was lastig een reu te vinden die hieraan voldoet. Helemaal ook nog eens rekening houdend met de reisafstand. Uiteindelijk vond ik de perfecte match, hebben wij hem in de zomer voor het eerst kunnen ontmoeten en vond in januari een succesvolle dekking plaats tussen hem en Bloom.
De reu waarvoor ik heb gekozen is Loki, stamboomnaam Amideros God of Mischief. Loki is een bi-black reu, geboren en getogen in Duitsland die druk bezig is een grote agility ster te worden. Ook op showgebied doet hij het erg goed. Zo is hij al meerdere keren uitgeroepen tot beste Jeugdhond, heeft hij tijdens de CAC show in Bad Salzhausen een 'Best of Breed' titel in de wacht kunnen slepen en werd hij in november Schweizer Ausstellungs Champion (oftewel Zwitsers Kampioen). Qua karakter is hij erg vrij, vriendelijk en sociaal en met zijn speelse gedrag pakte hij onze Bloom dan ook helemaal in. Al was hij ook een goede chameur naar ons mensen toe hoor met zijn lieve zoentjes. Zijn lijnen komen niet veel voor in Nederland, hebben de nodige Amerikaanse invloeden (waar ik gek op ben) en hij is uitgebreid getest wat ik erg belangrijk vind.
We zijn erg enthousiast over Loki en dankbaar dat wij hem hebben mogen gebruiken als dekreu. De liefde spatte er van af tijdens hun 'date' en in maart 2024 zijn de pups geboren van dit prachtige koppel!

----------------------------------------------------------------------------------------------------