Weblog e.d.

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

 

 

 

 

Nieuwsarchief 2014

Vanwege de vernieuwde site kunnen sommige links in nieuwsberichten onjuist zijn. Excuses hier voor... Alle correcte links naar pagina's zijn in de menu's te vinden.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Dinsdag 30 december 2014

Een jaarverslag met alle hoogte- en dieptepunten van 2014 staat online en is op deze pagina te vinden!

Woensdag 17 december 2014

Jeetje zeg wat ben ik WAANZINNIG trots op Abby! Word gewoon bijna emotioneel nu... Komt ze me vanmorgen wakker maken. Piepen, zoenen, springen tegen het bed, alles om me maar wakker te krijgen hoe vaak ik ook zei dat ze weer terug moest gaan slapen. Want wat bleek, Ashley had een epileptische aanval en ik had het niet door. Ze heeft alles uit de kast getrokken om mij dit duidelijk te maken zodat ik haar kon helpen. Omdat ik vannacht zelf geen oog dicht had gedaan en mijn pijnstillers eindelijk een beetje werkten had ik het niet eerder door. Ik was alleen thuis en voel me op dat soort momenten altijd zo kwetsbaar, als mijn eigen gezondheid me weer eens in de steek laat en ik niemand heb om hier bij mij te blijven. Ik zeg wel vaak lollig dat Abby mijn hulphond is maar vandaag heeft ze weer eens bewezen hoe serieus ze deze taak neemt. Ik zou echt niet weten wat ik zonder haar moet, zeker op dit soort momenten! Ashley en Abby hebben nadat de aanval over was flink wat lekkers gekregen natuurlijk. Was alweer best een tijd geleden sinds de laatste aanval hier, hopelijk zal er nu ook weer op z'n minst zo een poos tussen zitten want het blijft vreselijk. Dit bewijst maar weer eens waarom deze twee dames nooit alleen zijn. Ik hoop dat de stress uiteindelijk voor Abby niet teveel wordt en zij nu ook een aanval zal krijgen... Maar goed, ik let maar extra goed op de komende dagen meer kan ik helaas niet doen.

Dinsdag 9 december 2014

Een nieuw gedicht, vannacht geschreven tijdens een van mijn vele slapeloze nachten, is hier te vinden.

Woensdag 26 november 2014

Ik maak al jarenlang graag persoonlijke videoclips over mijn meiden. Glacee had er echter nog steeds geen, en kon natuurlijk niet achterblijven. Deze week vond ik eindelijk de tijd ermee aan de slag te gaan. Dus hier is die dan eindelijk, Glacee’s persoonlijke videoclip (die het eerste jaar uit haar leven laat zien)! Natuurlijk compleet in kerst stijl aangezien ze altijd ons ‘mooiste kerstcadeautje ooit’ zal blijven…  ;-)Alle andere videoclips van de andere meiden en ook andere huisdieren kunnen hier in deze afspeellijst gevonden worden.

Maandag 24 november 2014

De blog over ons bezoekje aan de allereerste show van Musicals in Concert 2014 vol met filmpjes en foto's is inmiddels hier te vinden!

Maandag 10 november 2014

Er staat een nieuwe blog online voor de liefhebbers over enkele uitstapjes van de afgelopen weken!
Ook zijn er twee nieuwe foto's toegevoegd aan het album van Mojo. Die jongen is zo te zien nog altijd een flinke levensgenieter... Hihi, heerlijk!

Woensdag 22 oktober 2014

Elphaba's herstel verloopt voorspoedig, ze is alweer bijna helemaal de oude zoals op deze beelden ook wel te zien is...

 

Zaterdag 18 oktober 2014

Excuses dat de site de laatste tijd zo weinig is geüpdate. Ik ga vanaf nu weer proberen alles wat beter bij te houden.
Te beginnen met de weblog! Er zijn maar liefst 3 nieuwe blogs over de laatste maand toegevoegd aan deze pagina. Ook heb ik enkele weken terug een gedicht geschreven wat hier te lezen is.

De laatste maand zijn er aardig wat dingen gebeurt…  De verjaardagen van enkele meiden en ook ons tweede nestje waren natuurlijk enkele hoogtepunten. Abby is op 1 oktober alweer 7 jaar geworden, dochterlief Eevee en al haar nestgenootjes mochten de daarop volgende dag 4 kaarsjes uitblazen en Glacee werd op 11 oktober alweer 1 jaar oud! Natuurlijk zijn ze allemaal in het zonnetje gezet en wat extra verwend, en staan er ook wat nieuwe foto’s online van onze jarige dames in hun persoonlijke albums. Van Sky, BeeGee en Kai’len heb ik ook wat nieuwe foto’s ontvangen rond deze datum die ook te vinden zijn in hun persoonlijke albums. Ook het wandelingen album en het album gevuld met kiekjes van hier thuis zijn aangevuld met wat nieuwe foto's.

Op 8 oktober kreeg ik ook weer de uitslag van mijn MRI scan uit het ziekenhuis. Werd er die week daarvoor nog gezegd dat de afspraak niet uitgesteld kon worden omdat er spoed achter zat, nu bleek niks hiervan het geval. Het was zelfs voorzichtig goed nieuws. De grootste levertumor is geslonken van 4,5cm naar 3,8cm en zit dus nu ook onder de 4cm gevarenlijn! Dit betekend dat de kans dat deze tumor nog kwaadaardig zal worden en in kanker zal veranderen inmiddels echt nihil is geworden. De overige, kleinere tumoren (ze sprake nu over 3 kleinere, de vorige keer over 2, dat aantal verandert dus nog steeds) zijn niet van formaat veranderd maar omdat deze toch al onder de 4cm zaten is dit niet iets alarmerend. De kans op bloedingen (die levensgevaarlijk kunnen zijn) is wel nog altijd aanwezig, maar wel ook weer ietsjes gedaald met deze uitslag gelukkig. Een operatie is voorlopig dus niet nodig, en als de MRI over een half jaar goed is willen ze misschien zelfs over naar jaarlijks scannen in plaats van om de 6 maanden. Ik wil zeker nog niet te vroeg juichen, want heb al eerder goed nieuws gehad waarop minder nieuws volgde, maar ik ben zeker wat gerustgesteld door dit telefoontje. Over een half jaar willen ze wel weer een bloedonderzoek om te kijken hoe deze waardes zijn, maar hier verwachten ze geen gekke uitslagen van. Nu over een paar weken nog naar de poli endocrinologie en dan ben ik als het goed is weer een half jaar klaar met al die ziekenhuis zooi! Voelt wel een beetje dubbel. Zo een positieve uitslag maar ook nog altijd pijn van mijn levertumoren. Hoe ik mij voel matcht nog niet helemaal met de uitslag die ik kreeg, maar goed in feite staat dit ook los van elkaar natuurlijk. Er zitten immers zoveel tumoren in mijn lever dat die naast elkaar ook voor de pijnklachten zouden kunnen zorgen, en dit dus niet zozeer aan een grote tumor hoeft te liggen. En mijn vermoeidheid, pijn, concentratieproblemen, en noem maar op… Een groot deel hiervan had ik natuurlijk ook al voor mijn levertumoren door mijn overige 4 chronische ziektes. Nee helemaal gezond (en/of fit) zal ik helaas nooit zijn, maar iets minder in levensgevaar is iets wat ik lichamelijk gelukkig wel het afgelopen half jaar blijkbaar heb bereikt. Eindelijk kan ik eens (voorzichtig) zeggen dat mijn lichaam iets goed heeft gedaan, ach voor alles een eerste keer hè...


Deze maand verscheen BeeGee ook met zijn bazin in een blad. Afgelopen zomer is zij geopereerd en pas geleden heeft zij hier een interview over gegeven. BeeGee mocht gezellig mee naar de fotoshoot met deze prachtige foto en dit bijbehorende artikel tot gevolg…


En dan ook nog nieuws, vers van de pers, namelijk van gisteren. Elphaba is deze vrijdagmorgen geholpen. Omdat onze dierenarts is vertrokken naar Utrecht en we de operatie niet wilden laten uitvoeren door haar vervanger moesten we opzoek naar een ander alternatief. Thera bood aan om de operatie bij 'haar' kliniek te laten doen zodat zij als assistent er de gehele tijd bij kon zijn. Gisterochtend om 9u was het zover (om 9.05u was ze al helemaal weg door het spuitje in voorbereiding voor de gasnarcose) en om 10.20u liep ze alweer te kwispelen door de praktijk. Pff, altijd weer fijn als zoiets achter de rug is helemaal als ze zo snel uit de narcose komen. Dankjewel voor de goede zorgen Thera, en natuurlijk ook de rest van het team van Dierenartsenpraktijk Flevoland, Elphaba was duidelijk in goede handen daar! Het zal nog wel eventjes duren voor ze weer helemaal de oude is maar we zijn blij dat alles zo goed is gegaan.
We hebben lang over deze beslissing nagedacht maar vonden dit uiteindelijk toch het beste besluit voor onze Elphie, ondanks dat ik niet zo een voorstander ben van dit soort ingrepen. De exacte redenen hebben vooral te maken met Elphie's gezondheid, gemoedstoestand en klachten tijdens de loopsheden die de doorslag gaven voor deze operatie. Een half jaar terug heb ik al het moeilijke besluit genomen mijn fokplannen met Elphaba stop te zetten. Niet iedere hond is nu eenmaal geschikt hiervoor, en voor mij is het allerbelangrijkste dat ik volledig achter dat wat ik doe sta. Daarna is ook het lange twijfelen over wel of niet laten helpen begonnen en ongeveer een maand terug hebben we die knoop doorgehakt en zijn we met de voorbereidingen gestart. Onze hondjes zijn in de eerste plaats onze gezinsleven. Een nestje is leuk maar niet het belangrijkste. Ik heb nog altijd de hoop en droom om hier ooit weer een nest te mogen grootbrengen, maar het allerbelangrijkste voor mij is het welzijn en geluk van mijn huidige meiden. Misschien dat het met Glacee gaat lukken, we houden de hoop en moed er in, de tijd zal het leren. Maar voor Elphie is dit de juiste beslissing geweest.

Daarmee is iedereen weer op de hoogte van al het nieuws hier!

Zondag 7 september 2014

Daar is die dan eindelijk, de zomervakantie weblog 2014!
Benieuwd naar al mijn belevenissen en die van mijn meiden deze zomervakantie? Neem dan gauw een kijkje op de blog pagina voor een uitgebreid verslag. De blog is vanwege zijn lengte in tweeën gedeeld dus klik hier voor deel 1 en hier voor deel 2.

Dan ook nog wat zeer verdrietig nieuws. Op 26 augustus kregen we helaas het trieste nieuws te horen dat Abby’s moeder Yin-dee onverwachts is overleden. Ze is 9 jaar oud geworden. We wensen Har & Petra en hun roedel bij deze graag heel veel sterkte toe met dit afschuwelijke verlies. Gecondoleerd…

Zondag 24 augustus 2014

Het is weer even een tijdje stil geweest hier. Waarom exact zal ik binnenkort even een stukje over schrijven in de blog... Maar vandaag heb ik eerst even wat leuk en goed nieuws! Namelijk van Snowy 'Ambitious Phione Special Princess', die vandaag meedeed aan de vrienschappelijke behendigheidwedstrijd van Agility Maastricht. Hier werd de kleine dame uitgekozen tot 'beste hond van de dag', en mocht ze een prachtige beker mee naar huis nemen. Gefeliciteerd Snowy en familie, wat zijn jullie toch een top team!

Dinsdag 22 juli 2014

Tot nu toe kunnen we hier niet echt van een prettige zomervakantie spreken. Nadat een van onze goede vriendinnen, en oud-Knuffelhoek-collega een maand terug na een lang ziekbed overleed… Is het nu een familielid die ons zeer dierbaar is die op sterven ligt. Toen we nog Amsterdam woonde kwamen we wekelijks bij ‘r over de vloer, en nu nog zien we haar regelmatig. Ze is eigenlijk de enige familie met wie ik nog veel contact heb, heeft bijvoorbeeld afgelopen oud en nieuw nog bij ons gelogeerd. Mensen die me goed kennen weten wel over wie ik het nu heb…
Vorige week waren we bij haar op visite, en zij vertelde ons toen dat ze erg met haar poes zat die ze in april van dit jaar uit het asiel heeft gehaald voor gezelschap. Geen van de andere familieleden wil ‘r eigenlijk hebben, en het idee om haar terug te sturen naar het asiel konden we natuurlijk al helemaal niet over ons hart verkrijgen. Na kort overleg met haar, en het asiel, besloten we dus hier plek voor haar te maken. Ach een kat meer of minder maakt in dit huishouden toch niet zo heel veel uit, dus waarom ook niet?!
Dit weekend sloeg echter hier thuis het noodlot toe. Bij een onhandige val kwam mijn moeder ongelukkig terecht en blesseerde ze haar hamstring. Na een spoedrit naar het ziekenhuis bleek die te zijn gekneusd of gescheurd. Ze zit nu aan de zware pijnstillers maar kan nauwelijks lopen, laat staan autorijden. Een ritje naar Amsterdam om de poes op te halen was dus ineens een groot probleem.
Gisteren kregen we een telefoontje van een familielid van ons. Hij was in Amsterdam en zou op weg naar huis toch bijna langs ons huis komen dus wou de poes wel even brengen. Hier zeiden we natuurlijk geen nee tegen! Echter was die morgen net ook de nieuwe krabpaal geleverd (die we hebben gekocht omdat de oude erg versleten is en de meiden er met z’n tweetjes al veel gebruik van maken, laat staan met z’n drieën)…  Met 30 graden gaat het mij echt niet lukken die in elkaar te zetten, en aangezien mijn moeder het sowieso nu niet kan had ik dus al besloten dat de enige ietwat mindere hete dag deze week te gaan doen (oftewel gisteren). Het werd een race tegen de klok om dat ding in elkaar te krijgen, maar uiteindelijk staat die nu mooi op zolder op de slaapkamer van mijn moeder! In de chinskamer staat de oude krabpaal gewoon nog, dat is voorlopig de kamer van de nieuwe poes dus dan heeft ze meteen een leuk meubel om op los te gaan.
Die avond is ons nieuwe huisgenootje ingetrokken. Ze was even onder de indruk maar liep al gauw met haar staart omhoog alles te bekijken. De chins zijn een soort live TV voor ‘r, ze kijkt ‘r ogen uit. En een bakje natvoer had ze ook al gauw op. Ze had nog niet echt een naam, werd poekie of poesje genoemd. Vanuit het asiel had ze wel een naam gekregen, maar de spelling hiervan vonden wij helemaal niks. De naam zelf stond echter wel aan een tijd op ons lijstje, dus we hebben besloten dat ze gewoon haar naam houdt maar dan in een ietwat andere spelling. Dus met trots stel ik haar bij deze voor…Het voelt nog niet helemaal ‘echt’… Het idee dat de persoon die ik soms dagelijks spreek, en zo vaak ondanks de afstand tussen ons nog zie, er binnenkort niet meer is. Langzaamaan raak ik steeds meer van mijn familie en dierbaren kwijt (hoop hiervan zijn ook al op leeftijd, dus was wel te verwachten natuurlijk), en als dat er al niet veel zijn in je leven dan wordt het beetje bij beetje toch wel een stuk eenzamer in de nabije omgeving (heb natuurlijk heel veel online vrienden, gelukkig, maar dat is toch anders). De betekenis van Haley is hierdoor extra speciaal voor ons. Natuurlijk is zij onze erfenis en zal ze mede om die reden alleen al zeer speciaal voor ons zijn natuurlijk. Ze is nog jong, dus zal hopelijk nog vele jaren deel uitmaken van ons gezin en zodoende toch een blijvende herinnering voor ons zijn. Maar wat haar persoonlijk extra speciaal maakt is haar geboortedatum, gegeven door het asiel (de dag dat ze binnen is gebracht). Ze is namelijk ‘geboren’ op 10 april, en laat dat nu net de verjaardag zijn geweest van die goede vriendin die vorige maand is gestorven. Toeval? Wij geloven niet zo in het lot of andere van dat soort dingen. Maar dit is natuurlijk wel heel bijzonder allemaal!
We hopen van harte dat Haley zich gauw thuis voelt hier, en het ook goed klikt met de andere poezen zodat ze kan blijven. Mocht het toch allemaal niet naar wens verlopen dan zullen we uiteindelijk alsnog op zoek moeten naar een nieuw huis voor ‘r, maar we gaan eerst natuurlijk ons uiterste best doen het hier te doen lukken. Nog meer foto’s van Haley’s eerste dagen hier kunnen in dit album op Facebook gevonden worden, en kijk hier ook voor regelmatige updates over haar doen en laten. En… Wish us luck!

Zondag 13 juli 2014

Gisteren heb ik voor het eerst sinds tijden weer eens in de showring gestaan met Abby en Glacee. Het werd Glacee's allereerste show ooit... En wat voor eentje! Een volledig verslag van de dag is in deze blog te vinden en de keurrapportjes kunnen op de showpagina van Abby en de nieuwe showpagina van Glacee gevonden worden.
Hier alvast een kleine spoiler...

Woensdag 11 juni 2014

Aangezien de laatste blog alweer van een tijdje terug was en ik wat inspiratie vond in eens iets anders dan een uitstapje heb ik een speciale blog online gezet vandaag. Dus voor de liefhebbers... Neem hier maar eens een kijkje!

Dinsdag 6 mei 2014

Vorige week vrijdag was ik even een ‘heuse filmster’. Hahaha, nee hoor zo serieus was het nu ook weer niet. Al vond ik het wel erg spannend om te doen. Ik zal even kort uitleggen waar het om ging. In een van de laatste blaadjes van de Diabetesvereniging Nederland (DVN) stonden nogal positieve artikelen over het leven met diabetes (type 1 en 2). Mijn moeder en ik irriteren ons hier al jaren aan. Natuurlijk zijn er mensen die een prima leven naast de diabetes kunnen hebben, maar er zijn er ook die erg veel last hebben van andere klachten en hier wordt vaak niet bij stilgestaan. Naar aanleiding hiervan heeft mijn moeder dus een brief geschreven naar het DVN en hier kwam al gauw een reactie op terug. Ze wilden graag iets doen met ons verhaal. Mijn moeders brief is in de meest recente DiaBC te lezen en zullen ze in de toekomst als leidraad voor meer artikelen gebruiken, en de vraag was of ik wou meewerken aan een informatief filmpje over het leven met diabets type 1. Van de week was het dus tijd voor de opnames van dit filmpje en moest ik mijn verhaal doen voor de camera. De montage hiervan heeft dit weekend plaatsgevonden en het eindresultaat staat sinds vandaag online!Nog meer filmpjes uit deze reeks kunnen via deze link bekeken worden. Hopelijk wordt er met dit filmpje weer een stap gezet richting het begrip voor het leven met diabetes type 1 en de zwaardere kant van het hebben van zo een chronische ziekte. Want hoewel het niet in alle gevallen zo hoeft te lopen als bij mij, wordt er in mijn ogen nog zeker veels te licht gedacht over het hebben van deze afschuwelijke ziekte.

Maandag 5 mei 2014

Enkele weken terug zijn de Chineesjes voor hun allereerste officiële fotoshoot bij Marcella van Zantvoort geweest. Ze vonden het in het begin nog wat spannend maar hebben het uiteindelijk prima gedaan! De uiteindelijke foto’s heb ik van de week ontvangen en ze zijn prachtig geworden. Marcella bedankt voor de mooie  shots van onze dames, ze zijn echt super geworden.
Kijk op http://www.mvzfotografie.nl/ als je ook interesse hebt in een fotoshoot, enkele foto’s staan in de persoonlijke albums van Elphaba & Glacee… De overige kiekjes kunnen via deze link bekeken worden!

Donderdag 1 mei 2014

Gisteren was ik op een van de mooiste plekken die de Benelux kent. Benieuwd waar ik heen ben geweest? Bekijk dan deze blog hier!

Dinsdag 29 april 2014

Een blog over ons bezoekje aan het concert van Justin Timberlake is hier te vinden. Prachtige nieuwe foto's van alle meiden zijn in hun persoonlijke albums te vinden.

Vrijdag 11 april 2014

RIP Phoebe
21 mei 2004 – † 11 april 2014Het kan altijd nog erger… Iets wat binnen ons huishouden eigenlijk zo goed als altijd opgaat.
Zojuist hebben wij afscheid moeten nemen van Phoebe. Gisteravond zat ze opeens op de grond en leek ze niet meer te kunnen springen. Vanmiddag hebben we nog krachtvoer gehaald bij de dierenarts maar het mocht allemaal niet meer baten. Zojuist troffen we haar, zwaar ademend aan in een hoekje van haar hok. Dochter Cordelia is de afgelopen 24u niet van haar zijde geweken maar zat nu zo hoog en zo ver als maar kon bij haar moeder vandaan. Omdat we niet wilden dat ze zou lijden hebben we in overleg met de dierenarts besloten haar toch daar te laten inslapen zodat ze niet nog een heel weekend zo door moest gaan. Ze zal net als haar zoon Prescott en broer Buffy gecremeerd en uitgestrooid worden bij Majesta. Hoewel Phoebe’s gezondheid al jarenlang niet goed is komt deze plotselinge dood toch al een schok. Ze heeft wel vaker ups en downs gehad maar vocht zich hier altijd weer doorheen. Dit keer bleek de strijd echter te groot voor haar.
Ik heb nog niet echt kunnen huilen, heb de afgelopen weken al zo veel tranen gelaten dat ik op dit moment mij meer gevoelloos ben dan iets anders. Phoebe is 10 jaar oud geworden wat best oud klinkt, maar voor een chinchilla meevalt. Deze diertjes kunnen met gemak de leeftijd van 15 jaar behalen maar zoals het verleden hier binnen ons huishouden al liet zien zijn ze niet allemaal zo een lang leven gegund. Phoebe laat dochter Cordelia achter die we binnenkort zullen proberen te koppelen aan haar halfzus Piper. Maar voor nu laten we haar eerst nog even rouwen, samen met ons. De honden zijn ook zichtbaar van slag door dit verlies en wisten eigenlijk nog voordat wij het wisten volgens mij dat er iets aan de hand was. Of de poezen, die tegenwoordig veel tijd doorbrengen in de chinskamer, zich hier ook van bewust zijn is mij (nog) niet duidelijk. Maar dit is hoe dan ook weer een groot verlies voor ons allemaal.

Kijk op de memoriam pagina voor een kort verhaaltje over Phoebsie...

Zaterdag 5 april 2014

Gisteren zijn we met wat meiden naar Dierenpark Amersfoort geweest, een blog van dit tripje is inmiddels hier te vinden!

Donderdag 3 april 2014

EINDELIJK, eindelijk de site doet het weer! Na alle ellende de afgelopen weken heeft het me uiteindelijk ook nog een week gekost om de site weer aan de praat te krijgen… Maar zo te zien werkt alles inmiddels weer naar behoren. We hebben nogal een roerige tijd achter de rug, zowel voor onszelf als voor de meiden. Een verslag van alles kan op deze pagina gevonden worden, en een gedicht over de hele situatie hier (in het Engels). Voor nu laat ik het hier even bij.

Woensdag 19 maart 2014

Het was te verwachten… Abby heeft zojuist weer een epileptische aanval gehad. Ieder jaar rond maart/april is het weer raak. Ongeacht de omstandigheden. De aanval was anders als voorgaande keren, focuste zich meer op stuiptrekkingen dit keer. Kwispelen deed ze nog wel als we tegen haar spraken, maar oogcontact kregen we voor het grootste deel van de tijd niet. Ook piepte en kreunde ze op sommige momenten. Na overleg met de dierenarts hebben we uiteindelijk stesolid toegediend omdat ze niet uit de aanval leek te komen. Dit hielp gelukkig goed en ongeveer 10 minuten later was de aanval ten einde. In z’n totaliteit heeft de aanval dit keer ruim een half uur geduurd. Gelukkig maakt Abby het naar omstandigheden goed. We hopen dat er weer flink wat tijd tussen nu en de volgende aanval zal zitten en zullen de komende tijd Abby natuurlijk weer extra goed in de gaten houden.

Zaterdag 15 maart 2014

Leuk nieuws over Sterre! Zij en haar maatje Pixie zijn sinds vandaag officieel 'goedgekeurde aaihond'. Gefeliciteerd Desiree voor deze mooie titel.

Een blog over de TV opnames die we vandaag hebben bijgewoond is inmiddels ook online te vinden op deze pagina.

Donderdag 13 maart 2014

Maandag zijn we met Abby voor de nacontrole bij de dierenarts geweest. Alles ziet er goed uit dus dat was mooi nieuws. Wel had ze een irritatie plekje maar niks om ons zorgen over te maken. We hebben ook nog even nagevraagt wat er precies is gedaan en haar hele baarmoeder is er uit gehaald. Ze mag nu langzaamaan weer meer gaan doen en eind van de week ook weer trap lopen enz. Nadien zijn we dus nog even lekker van het goede weer gaan genieten door te gaan wandelen in het Natuurpark Lelystad.
Dinsdag werd Glacee alweer 5mnd oud dus was het natuurlijk tijd voor een leuke fotoshoot ter ere hiervan.
Dit, en vele andere nieuwe foto's staan inmiddels in de albums en zijn ook hier en daar op verschillende pagina's op deze site te vinden. Neem vooral ook even een kijkje in de albums van de nakomelingen voor leuke recente kiekjes van enkele Special Princess pups!

Vrijdag 28 februari 2014

Gisteren was een belangrijke en stressvolle dag voor ons… Abby werd namelijk geholpen.
Met pijn in mijn hart hebben we begin dit jaar besloten tot deze operatie over te gaan. Zij heeft nu 5 aanvallen gehad waarvan 2 tijdens de loopsheid. Hoewel het nog altijd niet 100% zeker is dat dit een trigger voor haar is hebben we na de laatste loopsheid toch onze opties besproken. Na een uitgebreid gesprek met de arts (die ons vanaf het begin al begeleid met Abby) hebben we toch besloten dat we haar wilden laten helpen in de hoop dat dit in ieder geval een trigger wegneemt.
Aan het begin van de middag was Abby weer thuis. De operatie is goed verlopen dus dat is allemaal zeer positief. Echter was er ook wat minder goed nieuws. Er is een bultje gevonden bij een van haar tepels, deze is in z’n geheel verwijderd tijdens de operatie en bleek gelukkig de enige van z’n soort te zijn. Het bultje is opgestuurd om nagekeken te worden maar voor nu ziet het er verder dus oké uit. De uitslag hiervan krijgen we over een dag of 10 als Abby ook weer terug moet voor haar nacontrole.
Vandaag ging het naar omstandigheden goed met haar. Ze was het grootste deel van de dag lekker vrolijk, heeft alweer een flinke eetlust en wou zelfs daarnet alweer mee met een (korte) wandeling. Echter leeft ze wel echt nog op de pijnstillers. Vanmorgen toen deze waren uitgewerkt had ze dan ook een flinke dip. We waren eigenlijk van plan de pijnstillers naar de avond te verschuiven omdat ze zo goed de nacht door zou komen (langzaamaan natuurlijk, dus vandaag ietsjes later en dan morgen weer hetzelfde proberen) maar dit bleek geen optie, ze had ze echt al aan het eind van de ochtend nodig. Nadien heeft ze heel wat uren liggen slapen maar lijkt ze wel weer aardig pijnvrij te zijn. Nu is dat bij onze vrolijke meid moeilijk te zien, want zij zal niet gauw aangeven dat het niet goed met haar gaat. Altijd eerst voor ons en de dames om haar heen zorgen voordat ze aan zichzelf denkt. Nou Abby we blijven goed op je letten hoor of je dat nu wil of niet!

Enkele uren na Abby’s thuiskomst kregen we helaas nog een domper te verwerken. Ashley kreeg een epileptische aanval, waarschijnlijk vanwege alle stress rondom Abby. Ze was ook ZO blij Abby weer te zien, vond het heel vreemd om zonder haar terug thuis te komen die ochtend. We hopen dat het bij deze ene aanval blijft van Ashley en beide dames nu een rustigere toekomst tegemoet gaan.

Dan ook nog wat leuker nieuws vandaag… Namelijk een knutselprojectje van ons! De werpkist hier wordt het hele jaar door gebruikt als mand. We hebben hier twee kussen liggen voor erin met beide de kennelnaam er op verwerkt. Echter is de werpkist als er een nestje is altijd wat kaal. Dat kon beter! Ik ben dus al een tijdje op zoek naar een leuk idee om de werpkist wat op te pimpen. Prachtig is het geworden al zeg ik het zelf, vind de kist er zo veel leuker uitzien nu!

Woensdag 26 februari 2014

Weer even een gezondheidsupdate over mij hier.
We zijn vanmiddag gebeld door het ziekenhuis met de uitslag… Er is dit keer zowel goed als slecht nieuws te melden. Het goede nieuws is dat mijn tumoren toch weer wat geslonken zijn, en de grootste nu ook onder/rond de 5cm zit! De exacte formaten zijn mij niet helemaal duidelijk maar dat is natuurlijk heel mooi allemaal en ook zeker iets om blij mee te zijn! Echter zijn de artsen toch minder positief over dit nieuws dan verwacht. Zij vinden nog steeds dat het te langzaam gaat en zijn nog altijd erg bang dat de tumoren zich tot kanker zullen ontwikkelen. Omdat ik opereren echt niet zie zitten voorlopig (en ook absoluut geen nacht in het ziekenhuis wil/kan blijven) kwamen zij nu met een nieuw voorstel… Een punctie om zo erachter te komen om wat voor tumoren het precies gaat (er bestaan namelijk heel wat soorten adenomen). Dit zou (als er geen complicaties zijn) in een dag-opname geregeld kunnen worden (moest nog even worden nagevraagd maar op aandringen was dit naar alle waarschijnlijkheid wel mogelijk). Ik heb gezegd dat ik er dan wel voor open sta om er in ieder geval even over na te denken. Binnenkort gaan we dus toch weer een keer richting Groningen zodat ik daar al mijn vragen kan stellen en nogmaals goed de situatie kan bespreken. Daarna beslis ik dan definitief of ik de punctie ga doen of niet. Op dit moment ben ik daar echt nog niet over uit, dus dat laat ik allemaal van de antwoorden dan (en de informatie die ik in de tussentijd over de ingreep kan vinden) afhangen.

Maandag 24 februari 2014

Vandaag zijn we weer eens lekker wezen wandelen samen met Josien en haar jongens. Een hele hoop leuke foto's van deze wandeling zijn in dit album op Facebook te vinden, en natuurlijk ook hier en daar verspreid over deze site in de bijbehorende albums. Dus voor de liefhebbers...

Zondag 16 februari 2014

Een blog over mijn dagje Huishoudbeurs is inmiddels te vinden op de blog pagina voor de liefhebbers!

Dinsdag 11 februari 2014

Ik vond het wel weer eens tijd voor een kleine update... Dus bij deze! In de persoonlijke albums van alle meiden, plus het gezamenlijke album zijn leuke nieuwe foto's te vinden.
Ook staan er op mijn Youtube pagina heel wat leuke nieuwe filmpjes van de hele beestenbende. Met in het bijzonder een eerbetoon aan kleine Tubbsi, Glacee's nestbroer die hier natuurlijk een paar weken heeft gelogeerd deze winter. Hij had nog geen eigen videoclip dus dit werd hoog tijd. Ik zal het specifieke clipje hieronder plaatsen!


Dinsdag 21 januari 2014

Het concert van Maroon 5 & Robin Thicke vond gisteravond plaats in de Ziggo Dome in Amsterdam en wij waren erbij! Een uitgebreid verslag met foto's en heel veel filmpjes is inmiddels op deze blog pagina te vinden...

Zaterdag 18 januari 2014

Vanavond waren we bij een speciale voorstelling van Jandino Asporaat, een blog over de show is hier te vinden!

Zondag 12 januari 2014

Vorige week is Glacee bij de dierenarts geweest voor haar tweede enting. Ze is weer helemaal gezond verklaard en weegt op het moment 2,4 kilo. Nog altijd een flink kleine meid dus, maar oh wat genieten we van ‘r! Hou vooral de fotoalbums in de gaten op de site, en mijn Youtube pagina voor allerlei leuke foto’s en filmpjes van alle meiden gedurende de hele week. Ik plaats niet altijd updates hier als er wat nieuws te vinden is op die pagina’s dus neem af en toe zelf eens een kijkje!

Donderdag 2 januari 2014

Helaas is aan het logeerpartijtje van Tubbs hier bij ons alweer een einde gekomen. Ondanks dat hebben we echt genoten van onze tijd met deze kleine vent. Een verslag van al zijn avonturen tijdens zijn laatste weekje hier, samen met zusje Glacee, is op deze pagina te vinden!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Klik hier voor recent nieuws, kijk hieronder voor nieuws uit het verleden:

2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2009/2010