Weblog e.d.

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

 

 

 

 

Nieuwsarchief 2016

Vanwege de vernieuwde site kunnen sommige links in nieuwsberichten onjuist zijn. Excuses hier voor... Alle correcte links naar pagina's zijn in de menu's te vinden.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 31 december 2016

Zoals ieder jaar staat ook dit jaar weer de terugblik van 2016 online met daarin al onze hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar.
Grant is inmiddels een weekje hier en doet het erg goed overigens. Een uitgebreide blog over zijn eerste dagen hier bij ons volgt in het nieuwe jaar. Maar bij deze namens ons allemaal alvast de beste wensen voor 2017, een rustige jaarwisseling toegewenst (met name voor alle dieren) en een gelukkig nieuw jaar natuurlijk!

Vrijdag 23 december 2016

Op de valreep voor de komst van Grant staat er nog even een blog online over onze afgelopen week... Daarin een uitgebreid verslag van ons bezoekje aan Dierenpark Amersfoort en nog wat andere leuke, korte foto's en verhalen uit deze afgelopen week. Klik hier om naar de blog pagina verwezen te worden.

Woensdag 21 december 2016

Deze maand sta ik in Psychologie Magazine met een artikel over onbegrepen rouw. Mijn persoonlijke interview gaat over het verlies van Ashley, wat dit met mij heeft gedaan en hoe mijn omgeving hier mee om ging. Meer informatie kan gevonden worden op deze pagina en het blad zelf is te bestellen via hier.

Verder heb ik ook wat aanpassingen aangebracht op verschillende pagina's op de site om de doorstroming van pagina naar pagina nog wat vloeiender te laten verlopen en heb ik ook de teksten op enkele pagina's nog ietwat aangepast. Ik heb inmiddels ook ontdekt dat sommige doorlinks nog niet goed werken, mijn excuses hier voor, hier ben ik nog altijd druk mee bezig!

Dinsdag 13 december 2016

En laat ik nu ik toch bezig ben dan ook maar gelijk de tweede blog online gooien... Ditmaal over het K-otic reünieconcert dat afgelopen weekend plaatsvond. Foto's en filmpjes, inclusief verslag, zijn te vinden op deze pagina.

Vrijdag 9 december 2016

Na een aantal weken lang flink zwoegen en werken tot in de late uurtjes is de nieuwe Special Princess site dan eindelijk af! Zoals te zien is heeft de site een compleet nieuwe lay-out gekregen en zijn er ook wat pagina's bij gekomen en gewijzigd. Eigenlijk is op iedere pagina wel iets nieuws te vinden dus kijk vooral goed rond.

En laat ik dan ook gelijk maar met de deur in huis vallen... Want de nieuwe look van de site is niet het enige nieuws wat ik te melden heb. Over enkele weken zullen wij namelijk een Biewer Yorkshire Terriër aan onze roedel toevoegen. Compleet onverwachts, ongepland maar oh zo welkom. Zijn naam is Grant, hij heeft al een persoonlijke pagina die hier gevonden kan worden en de blog over onze eerste bezoekjes aan hem staat inmiddels ook online en is op deze pagina te lezen. Hierboven ook alvast even een kiekje van de kleine heer, is die niet om op te vreten?!

Donderdag 17 november 2016

Vandaag heb ik eindelijk de In Memoriam pagina aangepast met een stukje over Miffy en McDreamy inclusief hun laatste filmpjes. Met de pups destijds en alle emoties nadien ben ik er niet eerder aan toegekomen een laatste filmpje voor McDreamy te maken. Maar bij deze is die dan eindelijk af. Mijn eerbetoon aan McDreamy...

 

Dinsdag 15 november 2016

Eindelijk heb ik de tijd en energie gevonden om een blog te schrijven over ons thuisbezoek aan Fény, de afgelopen weken en ook de fotoshoot die ik vandaag heb gehad voor een artikel dat volgende maand in een landelijk magazine zal verschijnen... Alles is te lezen in deze blog.

Zaterdag 5 november 2016

Een uitgebreid verslag volgt nog, maar bij deze wil ik alvast wat linkjes plaatsen naar o.a. de nieuwe pagina van Fény op de nakomelingen pagina. In zijn fotoalbum staan inmiddels al aardig wat kiekjes en daaronder zijn ook een aantal leuke filmpjes van zijn eerste weken bij zijn nieuwe familie te vinden. Tevens zijn we deze week bij hem langs geweest voor ons gebruikelijke thuisbezoekje. Zoals ik al zei volgt hier later nog een verslag van maar hieronder alvast een filmpje om een kleine sfeerimpressie te geven.

 

Het was erg dubbel om deze kleine jongen weer te zien. Het bracht natuurlijk heel wat emoties te weeg bij ons, maar al met al was het fijn om te zien dat deze kleine jongen het zo goed heeft bij zijn nieuwe familie en ook zo blij was om ons te zien. Hij is lekker gegroeid de afgelopen maand maar nog altijd dat heerlijke, vrolijke, brutale ventje.

Woensdag 26 oktober 2016

Er staan weer twee gedichten van me online, ik moet mijn emoties immers op een bepaalde manier uiten op het moment. Het Nederlandse gedicht genaamd 'PTSS' is op deze pagina te vinden en het Engelstalige gedicht 'October 25th' staat op deze pagina.

Zaterdag 15 oktober 2016

Omdat de nachten voor mij op dit momenten vooral heel veel huilen betekenen en al het hoesten en snotteren ook niet bepaald slaapbevorderend is heb ik mijn tijd afgelopen nacht maar eens nuttig besteed. Toen ik besloot een eerbetoon filmpje voor Miffy te maken hoefde ik niet lang na te denken over welk nummer ik hiervoor zou gebruiken. Het is niet geweldig gezongen, dat weet ik, maar om overduidelijke redenen zat opnieuw opnemen er niet in.

 

Deze is voor jou Miffy, omdat we je nooit zullen vergeten…

Dinsdag 11 oktober 2016

Vandaag wordt Miffy gecremeerd, een datum die symbolisch en wreed tegelijk voelt... Vandaag is namelijk ook de verjaardag van haar moeder Glacee die alweer 3jr oud wordt. Ondanks dat deze dag voor ons verre van feestelijk is wilden we hem ook niet voorbij laten gaan zonder hierbij stil te staan. We zijn waanzinnig trots op hoe Glacee zich door de afgelopen weken heen heeft geslagen en hopen dat haar verjaardag volgend jaar een stuk feestelijker zal zijn. Maar voor nu toch gefeliciteerd kleine meid en heel veel liefs van ons allemaal.

Vanavond heb ik om wat emoties te uiten ook een gedicht geschreven over, hoe kan het ook anders, Miffy... Het gelijknamige gedicht is te vinden op deze pagina.

Zondag 9 oktober 2016

Woorden kunnen het verdriet dat wij op dit moment doormaken niet omschrijven... Oktober heeft er weer een nieuwe inktzwarte dag bij... RIP Miffy

Lees het hele verhaal over Miffy en wat er met haar is gebeurt op deze pagina

Zondag 2 oktober 2016

Gisteren hebben we met veel pijn in ons hart Huck moeten laten vertrekken naar zijn nieuwe familie. Hij was er klaar voor, wij alleen nog niet helemaal... Een uitgebreid verslag van de afgelopen week van de tweeling is te vinden in het laatste puppydagboek.
Ook heb ik deze week een vlog gemaakt welke een dag uit het leven van de pups laat zien. Het is mijn allereerste vlog dus perfect is die zeker niet, maar voor de liefhebbers hieronder de link.

 

En dan tot slot nog het volgende...

Er zijn heel wat jarige hondjes dit weekend! Zo vierde onze stammoeder Abby gisteren alweer haar 9e verjaardag en is het vandaag de beurt aan haar tweede nestje. Snowy (Ambitious Phione Special Princess), BeeGee (Lightning Raichu Special Princess), Sky (Prince Manaphy Special Princess), Kai (Cute Buneary Special Princess), Mojo (Playful Phanpy Special Princess) en natuurlijk onze eigen Eevee (Curious Eevee Special Princess) zijn vandaag alweer 6 jaar oud geworden. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Maandag 26 september 2016

BeeGee en zijn bazin Josien hadden gisteren een topdag op de agility wedstrijd... Niet alleen kwamen ze BeeGee's nestzus Snowy tegen maar ook behaalde ze een prachtige prijs. BeeGee werd 1e op het vast parcours van alle medium hondjes maar daarnaast ook nog eens van alle deelnemende hoogtes deze dag. Gefeliciteerd, wat zijn we toch trots op dit prachtteam!

Donderdag 22 september 2016

Na een drukke dag heb ik vanavond toch nog even de tijd gevonden om snel nog eventjes het puppydagboek van week 8 online te zetten. Wel alleen de Nederlandse versie, de Engelstalige variant laat nog even op zich wachten. De pups hebben een erg drukke socialisatie week achter de rug waarover van alles te lezen is op deze pagina.

Woensdag 21 september 2016

Vandaag was een zwarte dag voor ons allemaal binnen het Special Princess huishouden... Op bijna 8,5 jarige leeftijd heeft onze McDreamy ons verlaten. Hoewel hij al een tijdje kwakkelde met zijn gezondheid kwam zijn overlijden alsnog als een grote schok voor ons allemaal. Vanmorgen huppelde hij nog vrolijk rond en vanmiddag lag hij ineens dood in zijn waterbak. We vermoeden een hartaanval, al is dat zo van buitenaf niet met zekerheid te zeggen. McDreamy was niet alleen belangrijk voor ons maar ook alle honden hier in huis. Hij heeft menig pupje gesocialiseerd met kleine knaagdieren en was als hij niet in zijn hok in de huiskamer zat regelmatig te vinden in de achtertuin nabij de vijver. McDreamy heeft een mooie leeftijd behaald maar dat maakt zijn dood niet minder pijnlijk of emotioneel helaas. Sommige mensen zullen hem zien als 'maar' een konijn, maar voor ons was hij net zo belangrijk als de honden, katten en chins. Hij was familie, één van onze kinderen en onze huiskamer zal nooit meer hetzelfde zijn nu hij niet meer onder ons is...

RIP McDreamy, dank voor alle liefde die jij ons hebt gegeven door de jaren heen...

Zondag 18 september 2016

BeeGee 'Lightning Raichu Special Princess' stond gisteren weer in de C-klasse tijdens een agility wedstrijd, en met succes. Met het prachtige onderstaande rondje behaalde hij een 3e plaats samen met zijn bazin Josien, gefeliciteerd jullie twee!

 

Ook voor de pups was het een spannend weekeinde. Zo mochten zij afgelopen vrijdag model staan voor enkele nieuwe artikelen van de webshop Huisdier Zone. Samen met de andere meiden hier in huis (op Elphie na voor wie het allemaal iets te spannend was) hebben ze een prachtige photoshoot gehad waarvan de foto's inmiddels in de albums van Abby, Eevee, Glacee en de pups op de site te vinden zijn. Nog meer kiekjes staan in dit album op Facebook, hieronder alvast een klein voorproefje...

Vrijdag 16 september 2016

Om even te laten zien wat een nest met een hond doet hier onze 'Sunglace Dewdrop of Blue Champagne'...


Op de eerste foto (vlnr) is Glacee in haar 'normale doen' te zien, op de tweede foto is ze 7wkn drachtig, op de derde foto zitten we 5wkn na de bevalling en de vierde foto laat Glacee op dit moment zien (7wkn na haar bevalling). Ze begint eindelijk weer een beetje zichzelf te worden zowel qua uitstraling als karakter. Het is niet niks geweest wat ze de afgelopen weken heeft meegemaakt. Ze heeft heel wat stress en ook lichamelijke veranderingen moeten doorstaan natuurlijk. Maar wat ben ik trots op hoe zij zich door de afgelopen weken heen heeft gevochten en op wat voor een geweldige moeder ze is voor haar twee overgebleven pups. Je bent een kanjer Glacee!

Donderdag 15 september 2016

Wat een week zeg... Wat hebben de pups veel meegemaakt en wat zijn ze gegroeid (qua innerlijk dan, qua formaat valt het best mee moet ik eerlijk bekennen, hahaha). Al hun avonturen staan weer gebundeld in het puppydagboekje van deze week wat op deze pagina te vinden is!

Donderdag 8 september 2016

Ze zijn alweer 6 weken oud en hebben deze week weer veel meegemaakt... Benieuwd wat? Neem dan gauw een kijkje in het puppydagboek van ons huidige nestje!

Donderdag 1 september 2016

Het puppydagboek van week 5 staat online en is weer gevuld met heel veel leuke verhalen, foto's en filmpjes, lees het allemaal hier!

Maandag 29 augustus 2016

Eigenlijk bewaar ik de filmpjes en foto's meestal voor het puppydagboek (al komen de gedurende de hele week al online hoor) maar deze kon ik niet zo lang voor mezelf bewaren... Zo schattig, de Shelties en Cresteds komen samen!

 

Donderdag 25 augustus 2016

Vandaag zijn de pups alweer 4 weken oud dus is het ook weer tijd voor een nieuw puppydagboek, lees alles over hun avonturen van de afgelopen week hier!

Zondag 21 augustus 2016

Vandaag behaalde Lightning Raichu Special Princess "BeeGee" de tweede plaats tijdens het 'spel' rondje in de C-klasse van de agility wedstrijd waar hij aan meedeed. Gefeliciteerd Josien & BeeGee met alweer zo een mooie prijs!

 

Ook staan er wat nieuwe foto's in de albums van nakomelingen Sterre, Snowy & Dylano.

Donderdag 18 augustus 2016

Week 3 is aangebroken en dat houdt in dat het volgende puppydagboek weer online staat, geniet hier mee van alle avonturen van onze tweeling!

Donderdag 11 augustus 2016

Het puppydagboek van week 2 staat inmiddels online en er is weer genoeg te vertellen, het dagboek is hier te vinden.

Donderdag 4 augustus 2016

Een nieuw puppydagboek over de heftige week die we hebben gehad met de pups staat inmiddels online en is hier te vinden.

Woensdag 3 augustus 2016

Vandaag hebben wij helaas afscheid moeten nemen van een van de pups... Morgen in het wekelijkse puppydagboek meer over wat er is gebeurt.

 

Zondag 31 juli 2016

Het eerste PUPPYDAGBOEK van ons derde nest staat online! Lees alles over de bevalling hier en smelt weg bij alle foto's en filmpjes.

Zaterdag 30 juli 2016

De blog over de zomervakantie 2016 staat vanaf nu online en is hier te vinden.
Het eerste puppydagboek zal morgen online komen, maar recente foto's zijn alvast op deze pagina te vinden.

Donderdag 28 juli 2016

De pups zijn geboren! Een uitgebreid verslag met foto's volgt zsm... Maar hier alvast een videoclip van de bevalling.

 

Zaterdag 23 juli 2016

Gisteren was Glacee alweer officieel 8wkn drachtig. Wat gaat het toch hard ineens, nog maar een weekje en dan is mevrouw uitgerekend! Uiteraard hebben we haar nog even gewogen om te kijken wat haar gewichtstoename op dit moment is. De weegschaal kwam uit op 6,55 kilo dus bijna 2 kilo meer dan haar normale 4,5 kilo. Glacee heeft het zwaar met de hitte op dit moment en de actieve pups in haar buik maar ze slaat zich naar omstandigheden overal goed doorheen. De puppyren in de huiskamer staat inmiddels klaar, de puppycam is geinstalleerd en de spullen zijn allemaal binnen voor de kleintjes en de bevalling... Kortom ze mogen wat ons betreft vanaf eind volgende week komen hoor!

Woensdag 20 juli 2016

Al een tijdje voelen we de pups nu bewegen, af en toe merken we ook echt aan Glacee dat ze er last van heeft. Maar wat we vanavond hebben kunnen vastleggen... Kijk en geniet zelf!

Glacee is eind volgende week uitgerekend, meer informatie kan hier gevonden worden.

Vrijdag 15 juli 2016

Vandaag is Glacee 7wkn drachtig dus hebben we haar ook weer even gewogen. Haar oorspronkelijke gewicht was 4,5 kilo. Vorige week woog ze 5,65 kilo en deze week... Maar liefst 6,2 kilo! Het gaat verder goed met 'r, ze is wel erg moe/rustig maar heeft zeker ook haar speelmomentjes nog. Haar buik zit haar wel steeds meer in de weg maar dat is inmiddels ook wel logisch natuurlijk. Hier een afbeelding om goed te laten zien hoeveel ze de afgelopen tijd is veranderd.

Woensdag 13 juli 2016

Er zijn weer wat leuke, recente kiekjes toegevoegd aan het album van Sterre (Blissey, een van Abby's dochters uit haar eerste nest). Hier alvast een klein voorproefje...

Verder ontvingen wij dit weekend ook nog dit leuke filmpje van BeeGee (Lightning Raichu Special Princess, afkomstigs uit Abby's tweede nest) tijdens een agility workshop van Patrick Slokkers. De beelden zijn gemaakt met een drone en erg bijzonder om te zien.

 

Maandag 11 juli 2016

Zaterdag hadden we een gezellige Sheltiewandeling. Benieuwd naar alle foto's, filmpjes en het complete verslag van de middag? Bekijk dan gauw deze blog!

En dan hier ook weer even een kleine update over onze drachtige dame die inmiddels 6wkn in haar dracht zit. Donderdagmiddag hebben we Glacee even gewogen, we hadden al het idee dat ze flink wat was aangekomen en dit bleek ook het geval. Mevrouw weegt nu ruim een kilo meer dan normaal, de weegschaal gaf 5,65 kilo aan afgelopen week en ik vermoed dat dit gewicht inmiddels alweer een stukje hoger ligt.
Eten gaat gelukkig (weer) goed, ze heeft veel honger maar kent ook duidelijk een stop dus overeet niet. Wandelen wil ze steeds minder, ze slaapt/rust veel wat regelmatig gepaard gaat met wat gekreun als ze zich weer moet omdraaien of zo. Of we de pups al voelen vind ik wat twijfelachtig. Ik heb het idee dat ik zaterdag een hoofdje en gisteren wat pootjes voelde tikken maar echt heel duidelijk is het nog niet.
Nog 3wkn dan is het (als het goed is) zo ver!

Zaterdag 2 juli 2016

Vandaag stonden BeeGee 'Lightning Raichu Special Princess' en zijn bazin Josien op de NK agility pre-selecties in Venlo. Helaas hebben ze zich niet gekwalificeerd voor de NK finale van morgen maar ze behaalde wel een prachtige 24e plek van de 70 deelnemers in hun groep tijdens een van de VP rondjes. Gefeliciteerd met dit resultaat, we zijn waanzinnig trots op jullie en wat jullie allemaal al bereikt hebben!

Woensdag 29 juni 2016

Vandaag ontving ik wat leuke kiekjes gemaakt door Beeld-in-boek.nl tijdens een van mijn Hoopers lessen met Eevee begin deze maand. Hieronder alvast een klein voorproefje, de overige foto's zijn te vinden in Eevee's persoonlijke fotoalbum.

Maandag 27 juni 2016

Vanmiddag was het dan eindelijk zover, Glacee's echo vond plaats... Lang hoefden we niet te wachten op de eerste beelden want nog voordat de dierenarts z'n zin kon afmaken vond hij de eerste pups al. Uiteindelijk zijn er 4 á 5 pups geteld. We zijn dolblij dat na bijna 6jr wachten we eindelijk weer een Special Princess nestje verwachten en kunnen niet wachten tot het zo ver is! Glacee is inmiddels ook al 500gr aangekomen (weegt nu 5 kilo) dus dat gaat ondanks de misselijkheid ook voorspoedig. Na dit zware weekend hadden we geen beter nieuws kunnen krijgen vandaag!

Meer informatie over het aankomende nestje kan op de verwacht pagina gevonden worden, voor een plaatsje op de wachtlijst kan contact opgenomen worden met mij via de contact pagina.

Zondag 26 juni 2016

Het was een bewogen weekend hier... Zaterdagavond kreeg Abby uit het niets na ruim een half jaar aanvalsvrij te zijn geweest een heftige epileptische aanval. Ze werd uiteindelijk status epilepticus en heeft bijna 3 uur lang af en aan aanvallen gehad. Bij de dierenarts is een infuus aangelegd en we kregen medicatie mee voor thuis omdat de stesolid (valium) onvoldoende effect had. Later op de avond werd ze wakker, erg stoned van de medicijnen waardoor lopen in een rechte lijn al een flinke opgave voor haar was. We hielden ons hart vast voor de gevolgen, zeker omdat de dierenarts ons ook al waarschuwde dat de situatie er toch wel heel ernstig uitzag. De nacht verliep gelukkig rustig. Abby heeft vandaag veel geslapen en had met name overdag erge honger. Gisteravond heeft ze tijdens een aanval bij de dierenarts haar avondeten uitgekotst en we durfden het niet meer aan haar later op de avond nog wat te voeren. Het infuusje in haar poot begon haar inmiddels te irriteren maar helaas voor haar moet dit er nog tot maandag in blijven voor de zekerheid. Ze gedraagt zich verder helemaal normaal (afkloppen!!!), dus dat is erg goed nieuws. We zijn dolblij dat ze uiteindelijk toch zichzelf door de aanvallen heen heeft kunnen vechten naar het herstel waar ze nu mee bezig is. Zo de eerste dagen na een (heftige) aanval is de kans op volgende aanvallen extra hoog dus de zorgen liggen zeker nog niet achter ons. Maar we hopen dat het goed zal blijven gaan en Abby er langzaamaan weer helemaal bovenop komt.

Gelukkig werd het weekend afgesloten met (nog meer) positief nieuws. BeeGee 'Lightning Raichu Special Princess' behaalde namelijk deze zondag op de behendigheidswedstrijd in Deventer een 1e plaats op het Jumping parcours en daarmee een ticket naar de C-klasse. Van harte gefeliciteerd Josien en BeeGee met dit prachtige rondje en de mooie toekomst die jullie nu weer in de volgende agility klasse te wachten staat. Jullie zijn echt kanjers!

 

Maandag 20 juni 2016

Een blog over o.a. het concert van Little Mix en de musical Sweeney Todd die wij afgelopen week bezochten staat inmiddels online en is op deze blogpagina te vinden.

Zondag 5 juni 2016

Het is een druk agility weekend blijkt wel. Na het nieuws van gisteren kregen we vandaag ook berichten van twee Special Princess pups die vandaag meededen aan westrijden in het land.
BeeGee 'Lightning Raichu Special Princess' nam deel aan de WK selecties en hoewel hij niet geselecteerd is is het op zichzelf al een mijlpaal dat na zo een lange stop vanwege de gezondheidsproblemen van zijn bazin ze nu alweer op zo een topniveau zitten!
Cheeta 'Chikorita' deed vandaag mee aan ee debutantenwedstrijd, een zogenaamde second chance wedstrijd waarbij ieder parcours twee keer gelopen mag worden. Op het VP behaalde ze hiermee een 6e en 12e plaats en bij de JP een disk en 14e plek. Een prachtige start van haar agility carrière dus!
Gefeliciteerd Josien & Joukje met jullie kanjers van honden en mooie wedstrijdrondjes dit weekend!

Dan ook nog een klein nieuwtje, of misschien beter gezegd wat reclame van onze kant uit... Vorig weekend namen we na de dekking namelijk nog iets mee uit Twello. Namelijk dit geweldig schattige halsbandje voor Glacee. Ingrid van Adorable Dogcollars (en tevens de eigenaresse van Calvin, de vader van ons aankomende nest) heeft door de jaren heen al meerdere halsbandjes voor onze kleine meid gemaakt en met band wat ik zelf gekocht heb in Oostenrijk is ze uiteindelijk voor me aan de slag gegaan voor dit nieuwstje halsbandje. Het eindresultaat is prachtig, echt we zijn er zo blij mee! Glacee is nu een ware Sheltie supporter en het is ook overduidelijk tot welk ras haar beste vrienden behoren... Hihi!

En dan nog als laatste een kleine mededeling. In de albums van nakomelingen BeeGee, Sterre en Cheeta zijn wat leuke nieuwe foto's toegevoegd, en ook de persoonlijke albums van onze eigen meiden hebben wat nieuwe kiekjes er in staan. Dus voor de liefhebbers... ;-)

Zaterdag 4 juni 2016

Wat een prachtig nieuws uit het zuiden van ons land vandaag... Ambitious Phione Special Princess aka Snowy heeft vandaag weer eens meegedaan aan een agility wedstrijd, en met succes! Op het Vast Parcours haalde ze een 10e plek, op het Spel werd ze 2e en bij de Jumping... Een 1e plaats! Wat een knappe meid is het toch en wat is haar familie toch altijd lekker met haar bezig. Gefeliciteerd dames met deze prachtige resultaten!

 

Zondag 29 mei 2016

Na een ietwat traag stijgende progesteron spiegel was het eind deze week dan eindelijk zo ver. Vrijdagavond zijn we voor een eerste dekpoging naar dekreu Calvin gereden. Omdat je bij Chinezen nooit weet hoe het zal gaan hadden we toch wat twijfels over Glacee's reactie op Calvin en het hele dek-gebeuren. Maar de zorgen bleken voor niks. Jeetje zeg wat heeft die meid genoten, hahaha! Heb nog nooit zo een actieve dekking meegemaakt. Ze hebben gerend, gespeeld, gesprongen, alles uit de kast getrokken tijdens hun voorspel en uiteindelijk ook een geslaagde dekking gehad. Glacee vond het prachtig daar, ook met de andere teven, ze heeft de tijd van haar leven gehad.
Zondagochtend reden wie die kant uit voor een tweede dekpoging. Hoewel ik eigenlijk het idee had dat Glacee al over haar hoogtepunt heen was bleek niks minder waar. Een koppeling van zo'n 15 á 20 minuten volgde (dit keer wel met een ietwat rustiger voorspel, hihi)! En och wat was ze enthousiast toen ze Calvin zag komen aanlopen.Nog een grappig weetje trouwens... Vrijdag exact 7jr geleden, op 27 mei 2009 dus, werd Abby voor de allereerste keer gedekt waaruit ons eerste nestje uiteindelijk werd geboren. Hoe apart dat nu op de datum precies 7jr later onze nieuwe hoop voor de toekomst voor de allereerste keer gedekt is deze dag. Wat een toeval zeg. Nu maar hopen dat Glacee's eerste nest net zo goed verloopt als dat van Abby! (het zou toch wat zijn als ze nu ook op dezelfde datum bevalt uiteindelijk, indien ze drachtig is natuurlijk )
Iedereen heeft in ieder geval z'n best weer gedaan, we kunnen nu niet meer doen dan afwachten en hopen dat de natuur z'n werk gaat doen.

Meer informatie over dit aankomende nest kan op de verwacht pagina gevonden worden.

Dinsdag 17 mei 2016

Jeetje zeg wat is dit een eindeloos traject geworden... Zoals vorig jaar op de site te lezen was hadden wij verwacht dat Glacee eind vorig jaar of anders begin dit jaar loops zou worden. Uiteindelijk liet mevrouw echter 14 maanden ertussen zitten deze keer! Dit weekend kwam dan eindelijk het verlossende moment, Glacee is loops geworden! Nu begint dus al het plannen en geregel. Papieren bij elkaar zoeken die ik inmiddels maar alweer opgeborgen had tot het zo ver was, contact opnemen met de reu-eigenaars, etc. Maar het is alle moeite zeker weten waard, we hebben heel erg veel zin in dit nest en qua timing komt het allemaal nog best mooi uit ook zo nu met een verwachte bevalling tijdens de zomervakantie.

Vanaf nu hoop ik dan eindelijk regelmatig updates te kunnen geven en binnenkort goed nieuws te kunnen melden! Mensen die interesse hebben in een plaatsje op de wachtlijst voor dit nest kunnen contact met mij opnemen via de mail en meer informatie over dit geplande nest is te vinden op de verwacht pagina.

Maandag 16 mei 2016

Er is heel wat nieuws te melden deze tweede Pinksterdag. Te beginnen met Lightning Raichu Special Princess "BeeGee". Dit weekend deed hij met zijn bazin Josien weer mee aan een agility wedstrijd en zo zeg wat deden ze het goed! Met twee teede plaatsen tijdens de Jumping en het Vast Parcours wisten zijn zich te kwalificeren voor de NK pre-selecties en een derde plaats te bemachtigen in het algemene klassement voor dit agility seizoen. Wat zijn jullie een toppers zeg met z'n tweetjes, echt geweldig!

 

Alsof dit nog niet genoeg was deden Josien en BeeGee vandaag ook mee aan het Arnhems Hondenfestival. Wij zijn hier ook eventjes wezen kijken en hoewel ze vandaag niet in de prijzen vielen konden ze wel naar huis met een prachtige cijferlijst inclusief rapportje (met daarin hoge punten voor zijn gebit, karakter en vacht). Het was heerlijk om BeeGee weer even lekker te kunnen knuffelen en zo mooi in actie te zien met zijn bazin. Gefeliciteerd Josien met je jongen, ik heb het al vaker hier op de nieuwspagina gezet maar jullie twee zijn echt voor elkaar gemaakt.

En dan nog wat blog nieuws ook... Want mijn blog over de meivakantie staat eindelijk online! Hierin uitgebreide verslagen van onze bezigheden, inclusief foto's en filmpjes van o.a. onze wandeling met een roedel van 10 op de hei en nog een fotoshoot bij de tulpenroute met twee Sheltievrienden. De blog is op deze pagina te vinden.

Maandag 9 mei 2016

De nestaankondiging is ietwat aangepast. In de oude versie stond nog dat de pups winter/voorjaar 2016 werden verwacht maar dat gaan we niet meer redden vrees ik... Hihi! Glacee is nog altijd niet loops maar we hopen dat dit wel snel zal gaan gebeuren. Wanneer het zover is zullen wij er in ieder geval klaar voor zijn!

Ook zijn er wat nieuwe foto's toegevoegd in de albums van Abby, Eevee, Elphaba en Glacee, het poezen album, wandelingen album, uitstapjes album en last but not least BeeGee's (Lightning Raichu Special Princess) album!

Zaterdag 23 april 2016

Een blog over ons bezoek aan Dierenpark Amersfoort (incl. vele foto's en een compilatiefilmpje) & het Tulpenfestival hier bij ons in de buurt staat inmiddels online en is hier te vinden.

Woensdag 20 april 2016

Dit weekend waren wij aanwezig bij een Regiodag van de Nederlandse Sheltie Vereniging, lees het verslag van dit en ook nog twee andere uitjes afgelopen week in deze weblog.

Woensdag 13 april 2016

Vanmiddag heeft Glacee weer haar jaarlijkse ECVO oogonderzoek gehad. Net zoals vorig jaar is ze helemaal vrij bevonden van alle oogafwijkingen. We kregen ook nog complimenten over haar mooie, gezonde gebit wat voor een Chinese Naakthond natuurlijk helemaal fijn is om te horen! Haar gewicht is ook netjes stabiel gebleven op 4,5 kilo dus eigenlijk staat nu niks mevrouw nog in de weg om gedekt te worden haar eerstvolgende loopsheid. Wanneer dit exact zal zijn blijft helaas nog even afwachten want mevrouw neemt inmiddels al enkele maanden langer de tijd dan we hadden verwacht.

En dan ook nog leuk Sheltie nieuws... Vandaag ontvingen we namelijk dit filmpje van de familie van Sky (Prince Manaphy Special Princess). Wat een plezier heeft die jongen toch met zijn maatje Trevor (wiens vader de opa is van Sky dus ook nog een beetje familie is)!

 

Dinsdag 29 maart 2016

Een korte blog over twee wandelingen van afgelopen week staat inmiddels online en is hier te lezen.

Zaterdag 26 maart 2016

Een blog over puppyknuffelen met Sheltie pups en een tweede ziekenhuis ingreep staat online en is op de blog pagina te vinden. Veel leesplezier weer voor de liefhebbers!

Donderdag 24 maart 2016

Deze maand is BeeGee 'Hond van de Maand' bij Pro Plan!
Volgens zijn bazin is Beegee 'altijd vrolijk en altijd in voor spelen of een knuffel.'

We zijn super trots op BeeGee en deze titel bewijst dit nog maar eens des te meer. BeeGee, officieel Lightning Raichu Special Princess, is Eevee's nestbroer afkomstig uit Abby's tweede nestje. Wat een kanjer, gefeliciteerd BeeGee en Josien!

Zondag 6 maart 2016

De voorjaarsvakantie is inmiddels ook weer ten einde hier in het noorden... Lees een blog over onze belevenissen hier op de Special Princess weblog pagina!

Maandag 29 februari 2016

Er zijn twee nieuwe blogs online gekomen dit weekend!
Tijdens de maand februari ben ik een blog uitdaging aangegaan op Facebook die ik uiteindelijk ook hier nu heb geplaatst. Deze February Blog Challenge is via deze link te vinden op de weblog pagina.
En dan waren er ook nog de speciale gebeurtenissen afgelopen week. Een gezellige Sheltiewandeling en ingreep in het ziekenhuis. Een blog die met een lach en een traan is geschreven en is terug te vinden via deze link op de weblog pagina.
Veel plezier ermee!

Vrijdag 19 februari 2016

Helaas nog geen nieuws over ons aankomende nestje... Glacee is nog altijd niet loops dus we wachten in spanning af wat komen gaat.
Wel heb ik wat ander nieuws. Namelijk over een interview dat deze week online is gekomen met de site Onzichtbaar Ziek, hier in vertel ik over hoe het is te leven met een chronische ziekte en beantwoord ik 10 vragen die hier mee te maken hebben. Het complete interview is hier te lezen en vanaf nu ook terug te vinden op mijn mediawerk pagina, onderdeel gezondheid.

Zondag 24 januari 2016

Een speciale blog dit weekend... Niet eentje over onze belevenissen van de afgelopen week, maar een blog uit 2007. Recentelijk vond ik wat papieren uit die tijd waaronder ook een dagboek over onze eerste maanden samen met Ashley en Abby. Het leek me wel leuk om dit alles met iedereen hier te delen dus bij deze. De FLASHBACK blog is hier te vinden inclusief foto's en filmpjes uit die tijd!

Tijdens het opruimen vond ik ook nog deze foto's van onze chins als baby's. Dit zijn de foto's die op de site van de fokker van Angel & Hermione stond bij hun te koop advertentie. Ik kan me nog zo goed herinneren hoe verliefd op slag werd na het zien van Angel hier, maar ook Hermione was echt een droppie om te zien in die tijd!

Een trip down memory lane dus deze week... Veel plezier ermee!

Zondag 17 januari 2016

Vandaag was een spannende dag... Eevee en ik hadden onze allereerste debutantenwedstrijd tijdens de Dala-Agility Benefietwedstrijd in Emmen. Een uitgebreid verslag inclusief de uitslagen, foto's en een filmpje van alle drie de gelopen rondjes is op deze blog pagina te vinden!

Donderdag 14 januari 2016

Van de week werd ik blij verrast door enkele foto's van Dylano (Piplup) op mijn Facebook tijdlijn. Deze eerste driekleur zoon van onze Abby, afkomstig uit nest 1 had ik alweer een tijdje niks meer van gehoord. Gelukkig geniet hij zo te zien nog altijd met zijn familie van het leven en zo ook zijn favoriete bezigheid... Gluren bij de buren! We zijn blij dat alles goed gaat met meneer en hopen dat hij nog heel wat mooie jaren tegemoet gaat bij zijn familie.

Donderdag 7 januari 2016

Vanmiddag hebben we een interessant middagje gehad met de meiden bij Natuurlijk Gezondheidscentrum De Oase. Deze bijzondere praktijk, gelegen op de Veluwe, is van dierenarts Tannetje Koning en onder anderen gespecialiseerd in het vaccineren van honden. We waren hier voor een titerbepaling van al onze meiden, een bloedonderzoek dat bepaald of je hond nog voldoende anti-stoffen in het bloed heeft. Als dit het geval is hoeft deze soms jarenlang niet meer geënt te worden, wat heel wat nare injecties minder zijn natuurlijk. Gelukkig waren de wegen vandaag weer voldoende begaanbaar waardoor we toch naar onze afspraak konden. We hebben uitleg gehad over wat titeren inhoud en ook wat dit betekend voor de niet te titeren entingen (zoals de ziekte van Weil, Rabiës en kennelhoest) en uiteindelijk kregen we na een klein half uurtje wachten de uitslag van onze dames. De Shelties zijn beiden voor 4jr goed verklaard, wat inhoud dat zij op z’n vroegst pas over 4jr weer geënt hoeven te worden of dan weer een titerbepaling moeten ondergaan. En de Chineesjes hebben dezelfde uitslag gekregen voor maar liefst 6 jaar. Alleen Glacee vond het even een naar prikje, de overige meiden hielden zich heel groot maar ik moet ook zeggen dat de dierenarts veel geduld met hen had en ze heel vriendelijk benaderde. Dit was dus zeker een geslaagde introductie in de titer-wereld!
Voor meer informatie over Tannetje Koning en titeren verwijs ik iedereen graag door naar deze site.

Woensdag 6 januari 2016

Happy new year!
We beginnen het jaar gelijk goed met een uitgebreide blog over onze decembermaand. De blog is op deze pagina te vinden, veel leesplezier!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Klik hier voor recent nieuws, kijk hieronder voor nieuws uit het verleden:

2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2009/2010