Weblog e.d.

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

 

 

 

 

Over ons

Mijn liefde voor dieren is mij met de paplepel ingegoten. Toen mijn moeder op zichzelf ging wonen besloot ze zich te omringen door dieren en die eigenschap heb ik nog een tikkeltje erger geërfd. In mijn jeugd begon het met poezen en knaagdieren en op mijn 4e kreeg ik mijn allereerste hondje, een Yorkshire Terriër (mix) genaamd Macy. In mijn tienerjaren had ik de hobby werkstukken en powerpoint presentaties maken over hondenrassen en rond die tijd voegde ook een tweede hond, een Chow Chow genaamd Belle, zich bij ons gezin. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en hebben we een prachtig huishouden vol dieren.


(voorjaar 2023)

Wie ben ik?

Mijn volledige naam is Wichita van Rijkom, ik ben een geboren en getogen Amsterdammer die tegenwoordig in de Noordoostpolder woont. Ik werkte als kind samen met mijn moeder als vrijwilliger in dierentuin Artis (waar ik uiteindelijk ruim 10 jaar lang heb gewerkt) en wilde altijd al iets met dieren doen. Helaas werd ik rond mijn tiende chronisch ziek. Rond mijn 14e kreeg ik vrijstelling van de leerplicht wegens mijn beperkingen en inmiddels ben ik volledig arbeidsongeschikt. Sinds ik ziek ben zijn mijn dieren nog meer voor mij gaan betekenen. Zij zorgen er voor dat ik op mijn slechtste dagen mezelf uit bed sleep en geven mij een reden om door te vechten. In 2015 werd Eevee mijn officiele PTSS/angststoornissen hulphond en in 2023 volgde Grant haar op. Ik zet mij ook graag in voor meer begrip voor mensen met een beperking in de media. Ik doe vrijwilligerswerk en heb daarnaast veel hobbies om de dagen mee door te komen. Tot 2012 was paardrijden ook een grote hobby van me. Ik heb jarenlang wekelijks op een Fjord genaamd Karstad gereden maar helaas kan/mag ik vanwege mijn gezondheidsproblemen inmiddels niet meer paardrijden. Schrijven deed en doe ik wel nog altijd graag. Soms publiceer ik zelfgeschreven gedichten, ik schrijf minimaal één keer per maand een recensie voor een grote website en heb ook jarenlang actief een blog bijgehouden. Tevens ben ik wekelijks bij de lokale hondenschool te vinden waar ik op recreatief niveau Hoopers en soms ook nog wat andere hondensporten beoefen. Mijn huisdieren zijn immers mijn allergrootste passie.


Vanwege mijn gezondheidsproblemen woon ik nog altijd bij mijn moeder Monique, die tevens mijn mantelzorger is. Samen dragen wij de zorg over onze beestenbende en wanneer ik een nestje heb springt zij bij waar nodig is zodat het voor mij fysiek haalbaar blijft. Ook is zij verantwoordelijk voor de telefonische contacten wat betreft het fokken terwijl ik de mails voor mijn rekening neem. Wij zijn altijd al op elkaar aangewezen geweest en samen met mijn oma Betsie, haar moeder, hebben zij mij opgevoed. Mijn moeder is alweer ruim 20jr lang wiskunde docente en zat hiervoor in de luchtvaartwereld. Ze heeft een aantal jaren les gegeven op een Hogeschool aan docenten in opleiding zet zich inmiddels fulltime in voor de eindexamenklassen havo/vwo op de middelbare school.

Kijk op deze pagina voor meer informatie over het fokken wat ik doe onder de kennelnaam Special Princess.