Weblog e.d.

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

 

 

 

 

De poezen

Haley (adoptie-kat)

Haley is onze jongste poezentelg hier in huis en eentje die zeer onverwachts haar intreden hier heeft gemaakt. Ze komt namelijk uit het asiel, en was de kat van onze inmiddels overleden tante Annie.
In april 2014 kwam Haley in het asiel terecht nadat zij op een balkon in Amsterdam was gevonden, waar ze inmiddels al enkele dagen zat. Annie, die een maatje zocht, heeft haar uiteindelijk enkele dagen na haar binnenkomst in het asiel al mee naar huis genomen. Lang heeft ze daar gelukkig dus niet hoeven zitten! Tijdens de zomer van 2014 is Annie echter overleden, en in de weken voor haar overlijden sprak ze met zorg over de toekomst van haar poes. Na kort overleg hier besloten wij Haley te adopteren, en op 21 juli heeft zij haar intreden genomen in ons huishouden. Grappige weetjes over Haley zijn haar naam… Die zij heeft gekregen door het asiel (alleen dan in een andere spelling). Deze naam stond ook al in onze namenlijst dus heeft zij gehouden na haar komst hier (bij Annie had ze niet echt een naam, was het meer ‘Poekie’ of ‘Poesie’). En haar geboortedatum, die is vastgesteld op de dag van binnenkomst in het asiel. Dit was 10 april (en ze werd toen zo’n 4 jaar geschat, al lijkt ze in haar gedrag naar ons idee soms wel wat jonger hoor) en dat is weer tevens de verjaardag van onze goede vriendin Ria, die eveneens in de zomer van 2014 is overleden. Haley is dus niet alleen onze erfenis van Annie, maar ook een klein beetje een herinnering aan Ria op die manier. In haar gedrag is Haley nog erg jong en speels. Ze vindt het prachtig om naar de chinchilla’s te kijken en ligt graag op de krabpaal te rollen. Eten is haar favoriete bezigheid, ze kan dit wel blijven doen! Maar ook knuffels en kriebels is ze gek op, zolang ze maar niet opgetild hoeft te worden. Haley voelt zich inmiddels flink thuis hier, en leert veel van de bejaarde poezen om haar heen. Het is zo mooi om te zien hoe ze opbloeit en alsmaar meer op ontdekkingstocht gaat en zich als een 'echte' kat gaat gedragen!

Haley is een (voor zover wij weten stamboomloze) Europese Korthaar en omdat ze uit het asiel komt hebben wij geen exacte geboortedatum. De geboortedatum die haar daarom is gegeven is 10 april 2010. Wij vermoeden echter dat haar geboortejaar eerder rond de 2012 ligt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Terug naar het fotoalbum...