Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Notre Dame de Paris (4 apr 2010)

Gisteren was het alweer tijd voor onze 2de musical in het rijtje van 3. En dit maal niet eentje van Nederlandse bodem... Nee een tripje naar Antwerpen stond op de planning om Notre Dame de Paris daar te zien! Een Vlaamse musical met zowel bekende Nederlanders als Vlamingen (en aangezien ik veel Vlaamse tv kijk dus ook bekenden voor mij).
We zouden naar de matinee gaan dus moesten al in de ochtend weg om op tijd in België te zijn. Uiteindelijk kwamen we ongeveer een uur te vroeg aan in Antwerpen bij de Stadsschouwburg waar markt voor de deur bleek te zijn. Nou kwam dat mooi uit! We hebben dus even over de markt en door de omliggende straatjes gelopen maar we hebben niks gekocht. Mijn moeder was wel op zoek naar een Leonidas chocolaterie maar helaas alleen andere chocolaterieën waren er in de nabije omgeving.
Om 15u begon de voorstelling dus we gingen zo rond 14.30u het theater in. De toiletten waren, tja hoe zal ik het zeggen... Niet echt iets voor mij, hihi. Het leek van buiten een nieuw theater maar van binnen was alles erg oud en vervallen. En de zaal... Op zich geen slechte zaal maar die stoelen, VER-SCHRIK-KE-LIJK! Echt wat zaten die dingen vreselijk! Ik ben ook tijdens de voorstelling door m'n rug gegaan door die stoelen dus zitten gaat momenteel nog steeds niet echt lekker. En dan hadden ze ook nog een felle lamp op de zaal gericht staan dus na 5 minuten zag ik alleen maar vlekken. Nee ik weet niet wat dat is met België maar net zoals het Sportpaleis die zalen/theaters daar vallen zo tegen...
Maar goed het gaat om de voorstelling want daarom waren we daar immers. Notre Dame de Paris is een oud boek wat later onder andere de inspiratie was voor de Disneyfilm Klokkenluider van de Notre Dame. Notre Dame de Paris is een grauwe musical die qua stijl te vergelijken is met Les Miserables. Sandrine (uit Idool) speelde Esmeralda en Gene Thomas (zangen en man van K3 zangered Kristel) was Quasimodo en andere rollen waren onder andere weggelegd voor Wim van den Driesche (oa bekend uit Les Mis, speelde Frollo), Dennis ten Vergert (understudy Tarzan en een hele leuke aap in Tarzan weet ik uit ervaring, speelde Gringoire) en Clayton Peroti (een van de ontdekking in Tarzan in mijn ogen, echt een geweldige acteur die in Tarzan Tark speelde en hier Clopin). Kortom een sterrencast dus! Maar niet alleen de spelers waren bekend, nee want ook in het ensemble zagen we enkele bekenden gezichten. Namelijk Els, Michael en Noi (enkele finalisten en de winnares natuurlijk) uit So You Think You Can Dance!
Maar goed genoeg over de cast, wat vond ik van de musical... Nou laat ik allereerst zeggen dat ik Dennis en Clayton vielen mij echt op, en niet alleen omdat het Hollanders waren. Nee echt die 2 mannen zijn zo goed! Dennis was gewoon niet het type Tarzan dus daarom was hij in mijn ogen ook niet helemaal geschikt voor die rol maar dit... Nou je kunt echt zien hij talent heeft hoor, wat een stem! En Clayton. Tja Musicalaward winnaar en een van mijn favorieten uit Tarzan dus een voorsprong had die natuurlijk wel al. Maar ook hij was weer super!
Maar goed de musical zelf... Ik vond die om eerlijk te zegen niet wat ik er van had verwacht. Het was niet slecht of zo, ik heb me immers prima vermaakt! Maar toch... Het haalde bij lange na niet het niveau van de Van De Ende producties en ook V&V steek er flink bovenuit. Er waren gewoon een hoop kleine puntjes niet 100%. Het geluid bijvoorbeeld, de microfoons stonden lange tijd veels te hard. En er was geen orkest (muziek werd verzorgt door een bandje), en tja dat is in mijn ogen toch wel echt iets dat bij musical hoort. Verder was ook wel te merken dat de hoofdrolspelers niet uit het musicalwereldje komen. Hun zang was geweldig maar hun articulatie was soms erg onduidelijk en hierdoor waren ze soms slecht verstaanbaar. Ook het ensemble... Ze waren heel goed en artistiek maar het leek soms meer om hen te gaan dan om de musical, soms leek het meer een dansvoorstelling bedoel ik. En het was niet altijd even gelijk :-S... Ja en ook de vertaling vond ik soms iets te voorspelbaar, dat ik dacht van dat had wel wat origineler gekund. En op sommige momenten was niet alles wat er op het podium gebeurde even duidelijk.
Maar nu lijkt het net alsof ik alleen maar negatief ben en dat ben ik niet hoor dus laat ik ook even wat positieve punten noemen! Zo was de zang echt heel mooi en goed van allemaal, nou ja en zoals ik al zei Clayton en Dennis vielen echt op. Vooral het a capella stuk op het eind van Dennis was echt heel knap. Ook was het decor weliswaar grauw maar heel mooi. Er kon een hoop mee gedaan worden en paste echt goed bij de voorstelling. Verder zat er ook mooie acrobatiek van dansers in de voorstelling en vond ik de acteerprestaties van de spelers die oorspronkelijk niet acteurs zijn erg goed. Er waren dus weliswaar enkele dingen niet super toch was het echt een hele leuke middag. Ik kende gelukkig het verhaal al dus kon het wel volgen en heb gewoon echt genoten van alle mooie zang. Bovendien de Klokkenluider van de Notre Dame is een van mijn favoriete Disneyfilms (heb nog een Esmeralda knuffel boven liggen) dus het was sowieso al leuk om deze in musicalvorm te zien!
Kortom het was dus wel het tripje waard hoor! Of ik hem iedereen zou aanraden weet ik niet... Het is een ‘echte’ musical dus zonder praten maar met alleen maar zang. En dus in Vlaanderen met bekende Vlamingen. Dit is natuurlijk dus wel een bepaalde stijl die niet voor iedereen is weggelegd. Maar ik heb in ieder geval, ondanks enkele minpuntjes, toch wel een leuke tijd gehad hoor!