Weblog e.d.

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

 

 

 

 

Nieuwsarchief 2010/2009

Vanwege de vernieuwde site kunnen sommige links in nieuwsberichten onjuist zijn. Excuses hier voor... Alle correcte links naar pagina's zijn in de menu's te vinden.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Woensdag 29 december 2010

Vandaag stond er een beetje onverwacht een thuisbezoekje op de planning, ditmaal was Kai de gelukkige en kreeg hij bezoek van ons, moeders en zusje Eevee.

Maandag 27 december 2010

Vandaag zijn de thuisbezoekjes begonnen! En als eerste op het programma stond een bezoekje aan Snowy en BeeGee...

Zaterdag 25 december 2010

Vrolijk kerstfeest!
Vandaag kreeg ik ook nog een hele leuke foto van Mojo, achteraf gezien op waarschijnlijk precies dezelfde dag gemaakt (qua leeftijd dan bedoel ik) als de onderstaande foto van Abby. Is dat toeval of niet? Moeder en zoon, wat een prachtig stel toch zo...

Zaterdag 18 december 2010

Een dag later dan gepland was het dan vandaag eindelijk zover... Mojo is als laatste pup vertrokken naar zijn nieuwe gezin. Het was een emotionele dag waar vooral Eevee nog steeds niet helemaal van is bijgekomen. Maar goed we moeten verder, het hoort erbij en we hebben Eevee nog en samen met haar gaan we heel wat leuke dingen nog doen.

Dinsdag 14 december 2010

Gisteravond heeft Abby's dochter Cheeta haar B-examen gedaan en gehaald met 70 van de 75 punten, van harte gefeliciteerd Cheeta en Joukje!

Dinsdag 23 november 2010

Nou we zijn weer terug van ons tripje naar de dierenarts. De pups hebben allemaal hun oogonderzoek gehad en zijn vrij verklaard van alle oogafwijkingen! Het was natuurlijk wel een beetje te verwachten aangezien Ledger genetisch CEA vrij is maar goed het is toch lekker om die bevestiging te krijgen. De pups hebben zich prima gedragen ook al waren ze wel erg onder de indruk van de oogdruppels en al die felle lichten. Maar we hebben het weer achter de rug...

Zaterdag 9 oktober 2010

Nog een leuk nieuwtje, net binnen... De vader van ons huidige nest Ledger is vandaag op de Ijsselshow in Zwolle 'Beste Reu' geworden, van harte gefeliciteerd dus Thea met dit mooie resultaat!

Dinsdag 5 oktober 2010

Nou de stamboomnamen zijn de deur uit!
Aangezien ik nog niet weet welke pup welke naam zal krijgen (hier twijfelen we bij sommige nog een beetje over) en ook nog niet 100% zeker weet of de namen worden goedgekeurd door de RvB (zal vast wel hoor ;-)) heb ik besloten ze nog even voor mezelf te houden. Zodra duidelijk is welke pup welke naam krijgt maak ik ze bekend!

Zaterdag 2 oktober 2010

De pups zijn er! Helaas is het niet geheel volgens plan verlopen maar goed, het is niet anders. Hoe dan ook we zijn dolblij met het eindresultaat!

Donderdag 23 september 2010

Vandaag is Abby weer gewogen. Tijdens de 1e dracht woog met 23 dagen 9.3 kilo en met 55 dagen 11.2 kilo. Nu tijdens haar 2e zwangerschap woog ze met 31 dagen 10.1 kilo, met 42 dagen zat Abby al op de 11.5 kilo (meer dus als de vorige keer vlak voor de bevalling) en nu vandaag met 55 dagen zit zij op 12.4 kilo! Iets minder als verwacht maar de laatste week komt er vaak nog flink wat bij dus we denken (vrezen) dat ze die 13 kilo wel gaat halen. Arme meid toch... Nog een week ongeveer dan is ze uitgerekend, we weten natuurlijk niet of ze die volle week gaat halen maar we houden iedereen op de hoogte!

Vrijdag 10 september 2010

Arme Abby... We hadden het idee dat ze sinds de echo echt vreselijk veel was aangekomen (ondanks dat ze niet veel meer eten krijgt) dus we hebben haar vandaag weer even gewogen. Vorige keer woog Abby met 23dgn 9,3 kilo. Met 55dgn (dus een kleine week voor de bevalling) woog ze 11,2 kilo. En nu op dag 42 weegt ze al 11,5 kilo. Och wat zal die meid het zwaar hebben! En ze moet nog 3 weken...

Maandag 30 augustus 2010

Vandaag vond de echo plaats om te zien of Abby drachtig is van haar 2e nest. En...
Ze is drachtig, zeker weten! We zijn natuurlijk dolblij met dit nieuws, nu kunnen we eindelijk ons echt er op gaan voorbereiden. Wij verwachten dus eind september/begin oktober ons 2e nestje van Abby.

Woensdag 18 augustus 2010

Vandaag kreeg ik een prachtige tekening in de brievenbus. Het was de tekening die ik een tijdje terug had aangevraagd bij Stichting Sheltie Rescue. Met een foto van Ashley en Abby zijn zij aan de slag gegaan en het resultaat... Och prachtig gewoon, ben er zo blij mee! Ashley en Abby hebben nu een mooi plaatsje in de gang gekregen, zodat iedereen die binnenkomt hen kan zien...

Maandag 2 augustus 2010

Poeh zeg het was me het dagje wel. We hadden meerdere afspraken staan vandaag namelijk dus hebben zowat heel Nederland gehad, we zijn zo'n 12u onderweg geweest van 7u 's ochtends tot 19u 's avonds. Iedereen kan dus wel begrijpen denk ik dat je mij dus nu wel kunt opvegen, poeh zeg echt niet nogmaal! Maar het was wel een heel gezellige dag. Onze dag begon namelijk met een 2e bezoekje aan Ledger samen met Abby voor nog een dekpoging. En net zoals de eerste keer ging het weer perfect. En och het was toch zo leuk om die 2 samen te zien in eerste instantie. De een nog buiten en de ander binnen beiden voor het raam piepend naar elkaar... Echte liefde, hahaha! En tja nu begint het 'lange' wachten weer hè tot we meer weten, spannend...

Zaterdag 31 juli 2010

Vandaag was D-Day! Na Abby de laatste dagen al goed in de gaten te hebben gehouden zijn we vandaag vertrokken richting Ledger voor een eerste dekpoging. En het is geweldig gegaan! Uiteraard weten we nog lang niet zeker of de dekking ook echt gelukt is en we zullen een deze dagen ook dus nog wel een 2e poging gaan wagen maar de hoop is er natuurlijk al wel. Hou de site de komende tijd dus goed in de gaten voor meer informatie, ik hoop over ruim een maand meer te weten...

Dinsdag 27 juli 2010

Vandaag kreeg ik de foto's van Sterre's verjaardagsfeestje wat van de week plaatsvond. Nou en ik kan alleen maar zeggen... Wat is die meid verwend zeg! Echt helemaal top, geweldig gewoon dat ze dit allemaal voor haar hebben gedaan.

Maandag 26 juli 2010

Vandaag is een bijzondere dag... Precies een jaar geleden op deze dag werden namelijk Cheeta, Sterre, Diesel en Dylano geboren. En dat betekent dus dat dit hun allereerste verjaardag is! Van harte gefeliciteerd dus allemaal met jullie 1e verjaardag, hopelijk hebben jullie een topdag. Dikke knuffels van mij, mama Abby en de rest van het gezin!

En Cheeta...

Sterre...

Diesel...

En Dylano...

Wat zijn jullie toch mooi en wat zijn we toch trots op jullie allemaal! Dat er nog maar heel veel van dit soort prachtige jaren mogen volgen...

Woensdag 21 juli 2010

Ik krijg zojuist erg leuk nieuws van Diesel en zijn bazin Jessica... Vanavond zijn zij geslaagd voor de Basiscursus vervolg 1! Top natuurlijk, van harte gefeliciteerd dus! Diesel doet het tot nu toe erg goed op school... Puppycursus en de eerste 2 basiscurssen heeft die al met succes afgerond en behendigheid gaat ook super. Deze laatste cursus heeft hij zelfs zo goed afgerond dat hij na de zomervakantie samen met zijn bazin terug mag komen om een keer zelf les te geven aan een puppyklas groepje in omrollen. Als voorbeeldhondje dus, nou echt geweldig! Bravo!

Zondag 11 juli 2010

Heel Nederland is ingestort, Nederland heeft het WK namelijk niet gewonnen... Mij kon het echter weinig schelen of ze zouden winnen of niet, heb namelijk niks met voetbal. Nee voor mij is de avond om een andere reden alles behalve vrolijk. Vanavond vlak voor aanvang van de wedstrijd vonden wij namelijk achter in de tuin een klein baby muisje erg verzwakt. Wij hebben deze wat voer en water gegeven en zagen hem toen naar de tuin van de buren gaan. Even later kwam die weer terug naar het plekje waar die eten had gehad om daar stilletjes tegen de muur aan te gaan liggen... We zagen het al aankomen. Zelfs van de honden schrok die niet (die natuurlijk ook even kwamen snuffelen) en op ons reageerde die ook nauwelijks. Rond 22u was het gedaan, de kleine muis bleek toen te zijn overleden. Ik heb 'm maar kort gekend maar hij leek zo op Cordelia als baby (een van onze chinchilla's) en was absoluut niet schuw... Geeft me dus echt wel een brok in m'n keel om te zien dat die er nu niet meer is.
Dus heel Nederland is in rouw vanwege het WK maar ik ben in rouw vanwege de kleine muis, RIP kleine uk!

Zaterdag 3 juli 2010

Vandaag was weer een zwaar dagje... We waren namelijk naar KC Hoogeveen voor hun jaarlijkse clubmatch samen met Cheeta en haar familie. Het is een erg gezellig, warm, vermoeiend maar vooral ook leuk dagje uit geworden! En de uitslag mag er ook wezen hoor. Een 1e plaats 'Zeer Goed' voor Cheeta en een 4e plaats 'Zeer Goed' voor Abby.

Zaterdag 19 juni 2010

Vandaag was een spannende dag... We gingen namelijk naar Outdoor Uden weer om Cheeta aan te moedigen maar dit maal ook met Abby ingeschreven! Mijn eerste show sinds februari 2009, zenuwen...
Het is uiteindelijk een hele gezellige dag geworden met ook nog eens redelijk weer. We hebben wel wat hoosbuien gehad maar geen op ons hoofd gelukkig, hihi. De keuringen gingen ook goed al was Cheeta helaas niet helemaal in haar doen. Is dus ook een 3e plaats Zeer Goed voor haar geworden. Abby deed het voorbeeldig in de ring dus dat was erg fijn. Het is helaas geen plaatsing geworden maar wel een resultaat waar we zeer trots op zijn hoor... Een Zeer Goed!

Zaterdag 12 juni 2010

Vandaag was de NSV Jongehondendag. Deze dag die voor de 2e keer werd gehouden vond dit jaar plaats in Zaltbommel en was zo te zien een groot succes. We hebben het helemaal naar ons zin gehad tijdens de nestreunie van Abby's nestje, 3 van de 4 pups waren aanwezig dus we hebben heerlijk weer wat tijd met hen kunnen doorbrengen. Ook vond er een keuring plaats voor alle pups die niet zoals andere keuringen was maar waarbij de 'Leukste hond', 'Mooiste hond' en 'Opmerkelijkste hond' werd gekozen, en... Sterre is verkozen tot 'Opmerkelijkste hond' van haar klasse! Zij heeft dus een beker en flinke zak voer mee naar huis genomen. Het was echt een top dag met veel bekenden gezichten, we hebben genoten!

Woensdag 9 juni 2010

Vandaag kreeg ik het leuke nieuws dat ook Cheeta haar eerste diploma binnen heeft. Zij is namelijk met 61 punten geslaagd voor het A-examen (maximale aantal punten wat je kon halen was 70 punten dus dit is echt een super resultaat)! En dat terwijl ze maar 6 van de 15 lessen heeft gevolg omdat haar bazin in eerste instantie op diezelfde tijd ook zelf les moest geven. Echt super dus, van harte gefeliciteerd Joukje en Cheeta! Goed op weg met de cursussen en op de shows, echt geweldig.

Woensdag 26 mei 2010

Gisteren zijn we met de honden weer even wezen wandelen in Natuurpark Lelystad. Maar we waren niet alleen deze keer, nee want Diesel en zijn bazin Jessica gingen ook gezellig mee. We hebben een heerlijk middagje gehad en de honden hebben genoten.

Zaterdag 22 mei 2010

Ik kreeg zojuist een erg leuk smsje van de eigenaresse van Cheeta... Zij en Cheeta waren namelijk vandaag op de Pinkstershow te Arnhem waar Cheeta voor het eerst meedeed in de Jeugdklasse. Spannend dus! En...

Cheeta is 3e geworden met een 'Uitmuntend'!!!

Ik ben zo trots op die kleine meid! Zij was Abby's allereerste pups, is als allereerste van het nest geboren en is ook de allereerste pup überhaupt die hier in huis is geboren. Dus om dan te zien hoe geweldig zij het doet op shows, om te zien hoe geweldig zijn toch uitgroeid (qua uiterlijk maar natuurlijk ook karakter)... Dat hebben Abby en Tudor maar mooi gedaan saampjes, hihi! Nee echt geweldig, super gewoon dat Cheeta een 3.U heeft behaald op een CACIB show.
Er kan wel gemerkt worden dat ik nogal enthousiast ben, hihi. Ach ja ik ben een paar jaar terug begonnen met de fokplannen met Abby in de hoop het ook echt goed te doen (zoals het hoort zeg maar). Dus om dan dit soort resultaten te horen doet mij erg goed, is gewoon een bevestiging dat Abby een geweldige moeder is en we goed op weg zijn. Ik ben natuurlijk nog echt een beginneling in het fokkers- en showwereldje. Maar mijn doel als fokker is natuurlijk net zoals die van alle anderen om gezonde, lieve en mooie pups op deze wereld te zetten. Dus dit nieuws is dan toch echt geweldig om te horen!
Nou nu op weg naar de volgende CAC show... Want we gaan natuurlijk allemaal eigenlijk voor een 1e plaats 'Uitmuntend' hè dus we moeten natuurlijk wel nog even door, hihi.
Overigens kreeg ik later op de dag nog een ander leuk bericht. Namelijk dat op diezelfde show ook Abby's oma Bonita in de prijzen is gevallen. Deze prachtige dame van alweer 10 jaar oud is BOB (Best of Breed) geworden! Nou echt geweldig dus, super dag om te showen vandaag al zeg ik het zelf...

Vrijdag 23 april 2010

Vandaag was ik op pupbezoek. Geweldig leuk dus natuurlijk maar niet alleen daarom... Nee ik ging namelijk ook even een kijkje nemen bij een reu waar ik mijn oog op heb laten vallen. Ik wil hem namelijk graag als vader van Abby's volgende nestje. Het nestje daar was ook van hem dus ik kon meteen zijn kleintjes zien. Nou en ik moet zeggen ik ben absoluut niet teleurgesteld hoor... In tegendeel! In het echt was hij echt nog mooier als ik dacht en z'n puppies... Och wat een scheetjes en wat een plaatjes zeg, echt prachtig gewoon! Ik heb dus genoten. Een heerlijke middag gehad met een hele hoop shelties, sheltie pupjes en hun hele gezellige eigenaren. Addie en Thea hartelijk bedankt dus voor de uitnodiging, we hebben een super middag gehad!

Woensdag 14 april 2010

Vandaag op mijn verjaardag heel leuk nieuws van de eigenaresse van Diesel gehad... Hij is namelijk nu echt officieel geslaagd voor de 'basiscursus' en heeft dus ook zijn certificaat binnen! Na de puppycursus is hij meteen doorgestroomd naar deze groep en met succes dus. Van harte gefeliciteerd Jessica en Diesel!

Zaterdag 27 maart 2010

Vandaag was ik naar mijn allereerste Nederlandse Sheltie Vereniging regiodag! Hij vond plaats in Spaarnwoude en ik was niet alleen want ook Diesel en Sterre waren erbij (en ook voor hen was het hun allereerste regiodag). We hebben een geweldige dag gehad, heel veel gelachen en meegemaakt en ik ben zelfs 1ste geworden tijden het ‘ken je hond’ spelletje!

Zaterdag 6 maart 2010

Cheeta, Abby's allereerste dochter deed vandaag mee aan de Martinidogshow te Groningen in de puppyklasse. Er was helaas maar een pup bij de shelties dus geen concurrentie maar goed dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. Cheeta deed het geweldig in de ring en gedroeg zich voorbeeldig (iets wat normaal gesproken toch wel echt anders is) en is uiteindelijk 1ste geworden met een ‘Veel Belovend’ en een prachtig keuringsrapport! En dus ook meteen ‘Beste pup van het ras’ wat betekende dat ze later op de dag ook nog in de erering moest verschijnen. Helaas hier geen plaatsing maar de concurrentie hier was ook groot en ze deed het geweldig dus ach wat maakt dat dan ook nog uit... Het was een hele lange, vermoeiende maar ook gezellige dag.

Dinsdag 23 februari 2010

Vandaag had Abby een oogonderzoek. Sinds deze zomer is het verplicht je sheltie voor hun eerste nestje nogmaals te laten onderzoeken op oogafwijkingen (als je volgens de NSV regels wilt fokken) maar aangezien Abby toen al bevallen was is dit bij haar toen niet gebeurd. Toch wilde ik voor haar 2de nestje wat zekerheid dus vandaag heeft ze weer een ECVO oogonderzoek gehad. En... Ze is helemaal vrij, vrij van alle oogafwijkingen!!! Super nieuws natuurlijk dus! De oogarts zei ook nog dat hij Abby zo prachtig vond en dat het zo een bijzonder mooie ooguitslag was. De meeste shelties hebben namelijk wel een kleine (onbelangrijke) oogafwijking maar Abby dus geen een. Echt geweldig! We zijn dus super trots op onze kleine meid (al waren we dat natuurlijk ook geweest als de uitslag anders was geweest)...

Donderdag 11 februari 2010

Na zo'n 2 maanden wachten is het dan eindelijk zover... De nieuwe Special Princess site is online! Er waren wat kleine opstart probleempjes (met codes en het publiceren enzovoorts) maar het is dan nu eindelijk gelukt hoor. Zoals sommige van jullie wel weten was ik de laatste tijd steeds minder tevreden over mijn vorige site. Ik vond hem gewoon niet professioneel genoeg, ik was te beperkt in mijn kunnen. In december heb ik dus uiteindelijk de knoop doorgehakt en heb ik besloten me te gaan richten op het webdesign. Na wat uitzoeken ben ik uiteindelijk aan de slag gegaan met Dreamweaver CS4 en boeken gaan doorneuzen om meer te leren over dit programma. En dit is het dan... Het eindresultaat! Hier is die dan, mijn allereerste site helemaal zelf gebouwd en ontworpen! Heel veel plezier iedereen en laat even een bericht achter in het gastenboek bij vertrek. Dit stel ik zeer op prijs! Hartstikke bedankt voor het bezoeken van de site en hopelijk tot ziens...

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Samenvatting 2009

In april 2009 ging de Special Princess site de lucht in. De planningen voor Abby's eerste nestje begonnen toen ook echt dus daar hoort natuurlijk dan ook een site bij. Eind mei is Abby gedekt en op de echo die plaatsvond op donderdag 18 juni waren 5 vruchtzakjes te zien en 3 levende pups! Op zondag 26 juli kwam Abby's eerste nestje ter wereld, het zijn 2 blue merle meiden, 1 blue merle vent en 1 driekleur vent geworden. Zij kregen de stamboomnamen Chikorita (roepnaam Cheeta), Blissey (roepnaam Sterre), Pachirisu (roepnaam Diesel), Piplup (roepnaam Dylano) helaas echter wel zonder kennelnaam aangezien deze toen nog niet officieel was. Na 8 weken was het alweer tijd om afscheid te nemen van de kleine pluizenbolletjes, we hebben in die korte tijd veel met ze meegemaakt dus het afscheid was wel even moeilijk voor ons allemaal. Maar gelukkig hebben ze allemaal een thuis gevonden dat bij hen past. Op zaterdag 10 oktober (dus 2 weken na het vertrek van de pups) zagen we alweer Cheeta, Abby's dochter op de show in Sneek dus het weerzien met haar was al snel. Zij deed niet mee aan de show maar was mee met de andere sheltie van het gezin (en tevens haar halfzus) Tibby die wel meeliep. In de herfstvakantie zijn we op bezoek geweest bij alle pups. We hebben ze weer even lekker kunnen vertroetelen allemaal en ook goed kunnen zien dat ze zich al helemaal thuis voelen in hun nieuwe gezin. Op zaterdag 24 oktober was het dan eindelijk officieel, de kennelnaam Special Princess werd goedgekeurd door de Raas van Beheer! Een dag later liep Cheeta haar allereerste show. En al meteen een hele belangrijke namelijk de kampioensclubmatch van de rasvereniging. Het was een strenge keurmeester, maar liefst 8 van de 19 baby's kregen een WB ('Weinig Belovend') dus het was zwaar... Maar Cheeta werd uiteindelijk 4de met een B ('Belovend')! Een week later was het alweer tijd voor Cheeta's 2de show. Ze stond dit maal tegen haar halfzus Bjorna in de ring en werd 1ste met een VB ('Veel Belovend')! Op zondag 29 november zijn we samen met Abby's zoon Diesel en zijn eigenaresse naar de Winner hondententoonstelling in Amsterdam geweest. Hier kwam ook Sterre, Abby's dochter heen dus het was een kleine familiereunie. De honden hebben allemaal lekker met elkaar kunnen spelen en knuffelen, het was een hele gezellige dag. Geen van de honden werd geshowd overigens. Vlak voor het einde van het jaar zijn we nog even op bezoek geweest bij Cheeta. Zij was namelijk tante geworden en we waren uitgenodigd om op pupbezoek te komen. De andere sheltie des huizes Tibby was moeder geworden van 4 prachtige kerngezonde pups. Het was weer een heel leuk weerzien met Cheeta en het was geweldig om die kleine pluizenbolletjes daar te zien rondlopen. Oudejaar verliep hier goed en rustig, gelukkig hebben geen van de dieren erge last gehad van alle knallen en lichtflitsen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Klik hier voor recent nieuws, kijk hieronder voor nieuws uit het verleden:

2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2009/2010