Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Dierenpark Amersfoort, eerste keer Glacee... (5 april 2014)

Na alle ellende de afgelopen weken konden we wel wat afleiding gebruiken. Omdat mijn moeder deze week vrijdag niet hoefde te werken besloten we goed gebruik te maken van deze dag en er op uit te trekken met wat meiden. We hadden nog wat kortingskaarten liggen voor Dierenpark Amersfoort, en aangezien Glacee nog nooit in een dierentuin geweest was leek ons dit wel een goede socialisatie voor haar. Om haar genoeg aandacht te geven hebben we twee meiden thuis gelaten bij de oppas en vertrokken we alleen met Glacee, Elphaba en Abby die kant uit.
Onze eerste stop was echter in Apeldoorn, om even te kijken in het nieuwe huisje van Thera en haar diertjes. Bij binnenkomst voelde Elphie zich al gauw thuis. Ze sprong op bed, ging aan de slag met speeltjes en botjes… Ze zag het helemaal zitten daar, hahaha! Wij hebben even het hele huis bewonderd en natuurlijk lekker geknuffeld met Kyra & Tess. Mooi huisje hoor, erg sfeervol ingericht en flink wat ruimte!
Na deze tussenstop kwamen we uiteindelijk rond 14.30u aan in Amersfoort bij de dierentuin. Klaar voor een socialisatietripje! De beren en otters stonden tegen het glas aan dus al direct bij binnenkomst was er voor iedereen genoeg te zien.


Uiteindelijk bij de olifanten aangekomen was het natuurlijk even wegkwijnen bij de kleine Kyan… Wat een droppie om te zien zeg! Maar ook Kina, wat is die groot geworden zeg. Glacee vond het maar wat spannend die grote beesten maar zag er grappig genoeg wel wat in.
De lynxen waren iets te grote katten voor mevrouw. Al grommend ging ze hier op af dus deze hebben we uiteindelijk maar gauw overgeslagen. Bij de Japanse Makaken bleek ook een jonkie rond te lopen. Eentje die wel van kattenkwaad uithalen hield want zo zeg wat was die er een paar aan het plagen. Uiteindelijk zijn we even wat wezen eten op het terrasje bij het apeneiland voor we onze route verder door het park vervolgde.


Hierna volgde de kinderboerderij en tijgers onder anderen voor we bij de kleine Munya aankwamen… Het kamelenjong van nog geen 2 weken oud. Wat een scheetje om te zien ook zeg, zo lekker pluizig nog! De andere kamelen waren overduidelijk wat beschermend tegenover de kleine, wat alleen maar goed is natuurlijk. Maar gelukkig hebben we het kleintje toch even kunnen bewonderen.


Ook best bijzonder was dat de neushoorn dit keer flink dichtbij stond en goed te zien was. Wat blijven dat toch ook een indrukwekkende dieren zeg, zeker zo van dichtbij. Bij de witte tijgers hadden we wel even een incidentje toen Glacee (ja ze heeft blijkbaar wat met katachtige) begon te grommen en beide tijgers op het glas afkwamen. Och wat was de kleine meid toch bang ineens, we zijn dus maar gauw verder gelopen op naar wat ‘leukere’ dieren voor ‘r.Deze vonden we bij de apen en struisvogels op het eind. Glacee heeft echt haar ogen uitgekeken, evenals Abby en Elphaba natuurlijk. Met name de kapucijnapen vonden Glacee heel interessant, en andersom ook. Binnen de kortste keren hadden we een groot publiek aan aapjes aan het traliewerk hangend allemaal starend naar onze kleine meid. Ach ja ze is ook een aparte verschijning natuurlijk. Hihi!
Ongeveer 2 uur na aankomst in het park vertrokken we weer richting huis. Eenmaal thuis was onze hele tuin weer onder handen genomen en zelfs het huis dit keer wat afgestoft. Jeetje zeg wat lief, echt super! Eevee en Ashley hadden ook een gezellige middag gehad hier dus al met al was het een goed dagje voor iedereen.
Helaas moet je echter na zo een dagje ontsnapping uiteindelijk toch altijd weer terug naar de dagelijkse gang van zaken, en dus ook de stress die hierbij komt kijken. We hopen dat dit laatste snel wat minder wordt en er in de nabije toekomst meer van dit soort uitstapjes volgen. Voor nu was het in ieder geval fijn er weer eventjes tussenuit te zijn, al was het maar voor een middag.