Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Harry Potter Expo, Bloesem & Saal Digital (31 maart 2017)

Vrijdag 24 maart bezocht ik de Harry Potter Exhibition in Utrecht, samen met Barbara, een vriendin van me. Toen ik hoorde over deze Expo was ik gelijk nieuwsgierig, hij stond eerst in Brussel maar is begin dit jaar voor een aantal maanden naar Nederland verhuisd. Mijn moeder is echter niet zo een Potterhead, maar gelukkig geldt dit niet voor de meeste vriendinnen van me.
Aan het eind van de ochtend haalde Barbara mij hier op en vertrokken we samen richting Utrecht. Een ritje wat niet geheel zonder zorgen verliep want jeetje zeg… Wat is het een doolhof daar rondom de Cinemec. Wegwerkzaamheden, geen/slechte borden, echt één ongeorganiseerd zooitje. Maar uiteindelijk vonden we de weg en kwamen we, weliswaar een tikkeltje te laat, aan bij de Exhibition. Het parkeerterrein leek wel leeg zo rustig was het, en eenmaal binnen stond er ook niemand te wachten. Na een foto te hebben gemaakt bij het groene scherm begon er wel een kleine stroom aan mensen te komen, en gelukkig konden we door de rustige middag gewoon met het volgende tijdslot mee naar binnen.


De eerste kamers waren een introductie. Er stond iemand met een Sorteerhoed waar kinderen hun huis onder konden horen. Een vermakelijke scene met erg leuk en goed improvisatiewerk van de Belgische medewerkster die dit allemaal leidde (ook te zien in de video van NU.nl hieronder). Hierna volgde een kamer met negen tv schermen waarop een korte compilatie van alle films te zien was. Het gaf mij een beetje een Nine-Eye gevoel uit Disneyland Parijs (een attractie die daar vroeger was), maar dan nog iets duizelingwekkender.
Hierna mochten we aan de tour beginnen, die je met of zonder audio kon bewandelen. Wij kozen ervoor om dit zonder te doen, en uiteindelijk gaven de bordjes bij alle items ook voldoende informatie. Via de Gryffindor/Griffoendor attributen kwamen we bij wat klaslokalen, kantoren van leraren tot aan het hutje van Hagrid en de duistere scenes uit het verhaal. Het merendeel van de tentoongestelde items betrof kledingstukken van de castleden, al waren er bij sommige scenes ook veel props uit de filmreeks te vinden. Enkele magische wezens waren nagemaakt waardoor je oog in oog kwam te staan met bijvoorbeeld de super schattige Dobby.Veel participatiemomenten waren er helaas niet, gelijk ook één van onze kritiekpuntjes achteraf gezien. Maar de twee onderdelen die er waren vond ik wel vermakelijk. Zo kon je planten potten en een poging wagen Quidditch/Zwerkbal te spelen. Best geinig bedacht, en omdat we op een rustige middag daar waren was er ook meer dan genoeg ruimte en tijd om hier even bij stil te staan.

Trying to play a little #quidditch myself 🤗 | #zwerkbal #harrypotterprobs #harrypotterprops #HarryPotterExpo #harrypotterexhibition #harrypotter #cinemec #harrypottertheexhibition #exhibitionharrypotter #expoharrypotter #gryffindor #griffoendor #ravenclaw #ravenklauw #harrypotterfan #potterhead #potterheads #teamgryffindor #teamravenclaw #harrypotterlove

Een bericht gedeeld door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op

 


Aan het eind van de Expo was ook nog een winkeltje, uiteraard in de Diagon Alley/Wegisweg stijl, met attributen die eveneens te koop zijn in de buitenlandse Harry Potter werelden. Prachtige item, maar jeetje zeg wat een prijzen! Ik was eigenlijk van plan een pakje chocoladekikkers mee te nemen, maar toen ik zag dat je voor één kikker 10 euro moest neertellen besloot ik al gauw dat dit mij nu ook weer niet één snack waard was. We verlieten de Expo echter niet geheel met lege handen want besloten uiteindelijk wel onze gemaakte foto van bij de ingang te kopen. Toch een leuk aandenken aan de dag, en ook wel iets wat bij zo een uitstapje hoort vind ik zelf altijd. Buiten de Expo in de hal van Cinemec stond als afsluiter nog de vliegende Ford Anglia die gebruikt is in de films. Een mooie afsluiter van een eveneens mooie expositie.


In zo’n anderhalf uur tijd waren we uiteindelijk de hele Expo over. Precies zoals van tevoren aangegeven dus. De drukte was goed te doen, hoewel het buiten erg rustig leek was het binnen toch wel aardig bedrijvig. Ik wil dan ook niet weten hoe druk het daar is tijdens een gemiddeld weekend en was blij dat we op een doordeweekse dag konden komen. Na de Expo zijn we gelijk doorgereden naar mijn huis waar Barbara nog is blijven eten en we ook nog een film hebben gekeken uiteindelijk.
Maar dan toch nog even een eindconclusie… Vond ik de Expo de moeite waard? Ja dat zeker, het was een mooie ervaring om eens mee te maken en allemaal van dichtbij te zien. Voor de meeste Harry Potter experiences moet je naar de UK of USA, dus om dit eens zo dichtbij huis te hebben was erg leuk. Eveneens vond ik het mooi om de details op bepaalde items te zien. Zo vond ik de jurk van Cho Chang uit de balscenes echt prachtig en waren de Resurrection Stone/Steen van Wederkeer en Rowena Ravenclaw’s diadem/Rowena Ravenklauw diadeem zeer mooi en gedetailleerd gemaakt wat ik eerlijk gezegd niet eens zozeer had verwacht. Toch vond ik de Expo achteraf gezien wel wat duur. Voor anderhalf uur vermaak, en de onkosten die ze daar maken, was de entree wel erg prijzig. Helemaal wetende hoe druk bezocht het evenement is. Al met al ben ik blij te zijn geweest, maar vind ik wel dat de Harry Potter Exhibition echt alleen leuk is als je een groot Harry Potter fan bent.
Wij hebben in ieder geval een erg gezellige dag gehad, en ondanks dat we niet mochten filmen binnen in de Expo hebben we toch aardig wat beelden om het allemaal te kunnen navertellen!

(meer foto's van ons bezoek aan de Expo staan in dit album op Facebook)

Maandag 27 maart brachten we een onverwacht bliksembezoek aan Amsterdam. Hoewel ik eigenlijk pas in april die kant uit wilde gaan was het ook al lange tijd van mij een doel om eens wat mooie foto’s van de honden te maken bij het Bloesempark in het Amsterdamse Bos. Na te lezen dat dit park echter per 1 april verboden zou zijn voor honden, en ik via mijn oud-buurman te horen kreeg dat de bomen door het mooie weer al flink in bloei stonden… Besloten we onze plannen wat te wijzigen en de maandagmiddag vrij te maken om die kant uit te gaan. Vanwege de verwachtte drukte lieten we de Chineesjes thuis, en dat bleek maar goed ook. Jeetje zeg wat een mensenmassa daar in dat kleine parkje, en dat op een gewone maandagmiddag! Fotograferen bleek dan ook een uitdaging, want het liefst wil je er geen mensen bij op de achtergrond. Na zo’n twee uur op m’n buik rollen in het gras mag het eindresultaat er best wezen, ondanks de bemoeienis van een zeer opdringerige, loslopende Akita die af en toe het bloed onder onze nagels vandaan haalde. De hondjes trokken op hun beurt veel bekijks en stonden op sommige momenten niet alleen model voor mij maar ook tig mensen achter mij die met hun mobieltjes foto’s van hen aan het maken waren. Apart om mee te maken, en gelukkig vonden ze die aandacht geen probleem.


Het was een heerlijk weer die dag en ondanks de chaos op de weg die middag waren wij gelukkig zonder al teveel opstoppingen ook redelijk bij tijds weer terug thuis. Een kort maar zeer zeker waardevol bezoek aan onze oude woonplaats met heel wat mooie kiekjes als herinnering aan deze middag.

(meer foto's uit het Bloesempark zijn in dit album op Facebook te vinden)

Een bericht gedeeld door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op

 


Dan wil ik het in deze blog ook nog even over iets totaal anders hebben. En dat is namelijk mijn Saal Digital recensie, die ik schrijf naar aanleiding van het ontvangen van een gratis wanddecoratie.
Toen ik bij een Facebook las over de actie om gratis een product te testen bij Saal Digital heb ik me gelijk aangemeld. Al lange tijd wilden wij een wanddecoratie voor in de achtertuin aanschaffen maar tot dusverre was het nog niet tot een aankoop gekomen. Het meeste is immers best prijzig, en wat is nu de moeite waard, blijft het wel goed met weer en wind, en welk formaat is nou eigenlijk het mooiste? Met de actie van Saal Digital mocht je ter waarde van 50 euro een wanddecoratie uitkiezen om te testen en vervolgens een eerlijke recensie over te schrijven. Na mijn aanmelding werd ik al gauw uitgekozen en mocht ik dus in hun assortiment gaan kijken naar welk item aan mijn wensen voldeed. 


Ik bestelde op maandagavond een 30x50cm alu-dibond wanddecoratie welke ik uiteindelijk vrijdagmiddag ontving. De levertijd viel me dan ook reuze mee en het bestelproces was gemakkelijk en overzichtelijk. Via een te downloaden programma kon je makkelijk naar wens in hun assortiment een product creëren en gelijk ook bestellen. Gezien mijn eis voor een wanddecoratie geschikt voor buiten bleven er een aantal opties over… Ik wilde iets wat veilig zou zijn als het zou vallen, waarmee glas voor ons al gauw afviel. De hardschuim variant leek ons iets te licht in het geval van harde wind waarmee uiteindelijk de twee aluminium opties overbleven. Omdat ik al lange tijd wist welke foto ik wilde gebruiken, en dit een afbeelding met wit betrof, ging ik uiteindelijk voor de alu-dibond variant. Dit omdat de variant met Butlerfinish wit niet afdrukt maar doorzichtig maakt, en dat voor de witte vachtkleur in mijn gekozen foto waarschijnlijk niet zo mooi zou staan.
Het pakket met de decoratie werd bezorgd terwijl ik bij de Expo was, maar mijn moeder was gelukkig thuis bij de hondjes dus kon hierdoor de bestelling voor mij aannemen. De verpakking was (zeer) stevig en het eindresultaat stelde ook zeker niet teleur. Een prachtige toevoeging voor onze achtertuin en een echte eyecatcher letterlijk en figuurlijk. We kozen voor het luxe aluminium ophangsysteem als extra toevoeging aan de bestelling en hoopte maar dat dit makkelijk te bevestigen zou zijn aan de muur. Gelukkig bleek dit ook zeer zeker het geval en kon de plaat gewoon de plaats in nemen van een houten figuur dat eerder aan de muur hing, aan een schroef die daarvoor destijds al in de voegen was geboord.


Ik ben achteraf gezien zeer blij met mijn bestelling, eindelijk hebben we dan die mooie foto van onze bijzondere Abby in de achtertuin hangen en heb ik ook een product waar ik helemaal achter sta. Het enig minpuntje wat ik kan bedenken over dit alles  is dat de afbeelding iets fletser is uitgevallen dan ik had verwacht, maar dat ligt denk ik vooral aan het gekozen materiaal waarop deze is afgedrukt. Omdat de afbeelding buiten hangt valt dit echter nauwelijks op omdat de zon er een groot deel van de dag op schijnt, en sowieso is het zeker niet storend of zo.
Via een Facebook vriendin die eveneens een product bestelde om te recenseren begreep ik dat ook de klachtenafhandeling prima verliep. Zo was haar product toch wat anders uitgevallen dan verwacht, maar kreeg ze binnen de kortste keren een prima optie om dit probleem te verhelpen. Een korte zoektocht online leerde mij dat de reden van deze actie van Saal Digital is dat zij een Duits bedrijf zijn dat nu de rest van Europa probeert te veroveren. Door in Nederland mensen uit te kiezen om hun producten te recenseren en te vragen dit online op sites, blogs en social media te publiceren krijgen ze meer naamsbekendheid oftewel reclame. Er wordt echter wel gevraagd om een EERLIJKE mening, ik wil hiermee dan ook benadrukken dat mijn mening hierboven niet beïnvloed is op welke manier dan ook en daadwerkelijk is hoe ik de service van dit bedrijf en diens product heb ervaren.Ik kan dan ook niet anders dan zeer tevreden zijn met onze bestelling, hij heeft dan ook een mooi plaatsje gekregen in onze tuin en is door de gekozen plek ook vanaf de bank binnenshuis te bewonderen!

Zo en nu is iedereen dan eindelijk weer helemaal bij wat betreft het merendeel van onze avonturen de afgelopen maanden. Kijk op YouTube kanaal voor filmpjes en/of volg me via Instagram of Facebook om goed op de hoogte te blijven van alle laatste updates van mij en de Special Princess roedel. De fotoalbums van de roedel en nakomelingen zijn inmiddels ook weer aardig up-to-date dus ik hoop vanaf nu de site weer wat beter te kunnen bijhouden.