Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Sneekweek, Amsterdam en Akkerdagen (14 aug 2010)

Ik heb alweer een tijdje geen blog meer geplaatst en een hoop gedaan de afgelopen week dus ik dacht ik maak even een samengevatte blog van de afgelopen week.
Te beginnen bij maandag... Mijn ‘tante’ (schoonzus van mijn oma) was een weekje hier aangezien zij moest leren prikken (en wie kan dat haar nou beter leren dan wij, prikexperts hihi). En maandag besloten we eens samen iets leuks te doen. Ze was nog nooit in Sneek geweest dus de Sneekweek leek ons wel een leuk uitstapje. In de middag zijn we dus die kant uit vertrokken, om te beginnen richter het Sneekermeer. Eenmaal daar hebben we geparkeerd bij het water en zijn we even een stukje daar gaan lopen (Ash was ook mee dus die kon toen meteen even lekker wandelen). Er waren wel honderden boten op het meer, echt een prachtig gezicht! We hebben even wat gedronken bij een terrasje aan het water en zijn toen vertrokken richting het centrum. Hier waren namelijk ook wat activiteiten zoals muziek en een kermis. Op de kermis ben ik natuurlijk nog even een gokje gaan wagen bij de grijpautomaten en met succes! Een chihuahua voor onze chihuahua-collectie voor het raam en een Boots knuffel (van Dora) voor de honden. Ashley had ook weer veel bekijks en ik kreeg dus ook vaak de vraag of ze geaaid mocht worden. Meestal zeg ik dat ze het niet zo leuk vindt als ze in de tas zit (op de grond vindt het soms wel leuk maar in de tas is ze erg beschermend over de tas en mij) maar een jongen wou het toch proberen dus ik denk nou ja ga je gang... En Ashley vond het geweldig, al die aandacht! Ik weet niet wat die hond de laatste tijd heeft maar ze lijkt wel makkelijker en makkelijker te worden met de dag. Heerlijk!


Na het maandagmiddagje in Sneek was het dinsdag alweer tijd om mijn ‘tante’ na een week terug naar huis te brengen. Oftewel op naar Amsterdam! We gingen echter niet alleen om haar weg te brengen maar ook even op ‘verjaardagsvisite’ bij onze oud-buurman. Aangezien hij een kat heeft en wij de honden mee hadden (en zijn kat niet echt gediend is van andere dieren) hadden we afgesproken bij het pannenkoekenhuis in het Amsterdamse Bos om daar even wat te eten. Hier hebben we de cadeaus uitgedeeld en even gekletst. Daarna wou hij graag nog even shoppen in Amstelveen dus daar zijn we ook nog even heen geweest (de honden lekker even in de buggy).  En toen weer terug naar mijn tante de laatste dingen regelen en vervolgens eindelijk weer op weg richting huis!
Kapot was ik... Maar woensdag was ook al aardig vol gepland dus lang kon ik niet rusten. Woensdag gingen mijn moeder, oma, maatje, honden en ik namelijk weer naar de Sneekweek. Er was namelijk braderie en dit leek ons allemaal wel leuk om even te bekijken. Niks gekocht maar best aardig lopen daar hoor. Op de kermis natuurlijk ook weer even gekeken bij de grijpautomaten en wat zag ik... Ze hadden een Piplup en Pachirisu knuffel liggen! Jullie begrijpen dus wel dat ik mijn uiterste best heb gedaan om deze te kunnen grijpen, maar het mocht niet baten... Flink wat euro’s later lagen ze nog steeds onmogelijk, geen knuffels van Abby’s zonen dus helaas. Bij de schuifautomaat hadden we al net zo min geluk, m’n maatje en ik hebben niks gewonnen. Maar goed het gaat om de gezelligheid natuurlijk, en gezellig was het zeker! In het centrum gebeurde er trouwens ook nog iets heel vreemds. We stonden naast een kledingzaak te wachten toen de eigenaar hier uit kwam, een fiets die voor het raam stond wegzette en we een keiharde plof hoorde. En ja hoor, fietsband lek! Het vreemde was alleen dat de plof te horen was toen de band nog in de lucht was, en dus niet bij het raken van de grond. Een tijd later kwam de eigenaresse van de fiets dus wij en nog enkele andere getuigen hebben haar meteen het verhaal verteld. Dus zij uiteraard meteen naar binnen om verhaal te halen bij de winkeleigenaar en mijn moeder mee als getuige. Zegt die man doodleuk nou ja mag daar geen fiets plaatsen dus jammer dan! Die vrouw was dus echt woedend, lopend met de fiets in haar hand is zij terug richting huis gegaan en de kosten ging ze nog verhalen op de verkopen zei ze. Nou gelijk heeft ze! Mag dan wel zo wezen dat die fiets daar niet mocht staan, dat geeft hem niet het recht die band lek te steken. Maar goed na de incident hadden we nog wat tijd over dus zijn mijn maatje en ik met de honden nog even langs de waterkant bij de races wezen wandelen. Weer waren er honderden schepen en bootjes op het water en het uitzicht was weer prachtig. Even lekker uitgewaaid daar dus!


Donderdag en vrijdag waren rustdagen! Na deze zware week had ik dit ook wel echt nodig dus hier heb ik goed gebruik van gemaakt.
Maar vandaag kon ik toch weer niet stil zitten. Het is immers vakantie en zoals ik in mijn laatste gedicht al zei, die wil ik volop benutten! De Akkerdagen is een jaarlijks terugkerend evenement hier in de buurt maar aangezien wij hier nog niet zo heel lang wonen was ik hier nog nooit geweest. Dit weekend was het weer dus het leek ons leuk om eens te bezoeken. De Akkerdagen staan in het teken van Belgische Trekpaarden en wat er met hen allemaal gedaan kan worden, een van mijn favoriete paardenrassen dus zeker een bezoekje waard! In de middag zijn mijn moeder, oma, honden en ik dus vertrokken richting Nagele om daar ‘Op d’n Akker’ eens te gaan kijken bij de Akkerdagen. Het zonnetje scheen volop maar met weinig wind was het mij toch wel erg heet. Maar goed het is niet anders... Eenmaal daar hebben we even over de braderie gelopen en natuurlijk gekeken bij de ringen. In 3 verschillende ringen werd behendigheid met Belgen gedaan. Ze moeten een obstakelparcours afleggen met een zo snel mogelijke tijd.

Ook was er truckerbehendigheid en konden de kinderen meehelpen om het land. Er waren demonstraties van hoe de trekpaarden op het land gebruik worden (voor het omploegen bijvoorbeeld) en je kon mee met paard en wagen. Er was een 10km lang parcours door het dorp afgezet voor de PHC dus overal in en rondom Nagele zag je Belgen lopen.

En misschien nog wel het aller-leukste voor mij... Er was ook schapendrijven met border collies! Na eerst een tijdje bij de behendigheid te hebben gekeken zijn we naar de schapenherden-demo gegaan. Hier werd duidelijk uitgelegd wat er precies gedaan werd en tussendoor werd er ook een parcours met kinderen gemaakt. Erg leuk om te zien! En vooral ook heel grappig hoe Abby er op reageerde. Want madame was weer zo sloom als ik weet niet wat dus ging overal bij liggen. Maar opeens zag ze de schapen en hond op zich af komen. Nou en toen gingen die oortjes toch omhoog! En ze bleef maar aandachtig er naar kijken, ze bestuderen. Ik zei al Abby goed opletten hoor want wie weet gaan wij dit binnenkort ook doen, hihi!

Abby had sowieso een erg leuk dagje want ze heeft vriendjes gemaakt met een collie en de paarden vond ze ook erg leuk. En Ash... Ach ja die was Ash dus blaffen tegen alles wat bewoog, al vond ze het wandelen daar wel aardig hoor en als je ‘r afleed dan blafte ze niet zo heel veel.  Een gezellig middagje dus!


We hebben nieuwe dingen gezien, zijn lekker met de honden op pad geweest en hebben weer veel leuks meegemaakt. Komende week loopt langzaamaan ook alweer vol en met nog 2 weken vakantie te gaan weet ik zeker dat er nog wel wat meer leuke blogs zullen volgen. Tot dan!

Zie hier nog een filmpje van Abby en het schapendrijven tijdens de Akkerdagen. Meer filmpjes zijn te vinden op mijn Youtube pagina en meer foto's zijn te zien in de fotoalbums...