Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

NSV Nieuwjaarswandeling (9 januari 2011)

Ik ben KAPOT!
Wat een dag zeg... Sowieso is het al niet lekker om je wekker op een zondagochtend te horen, helemaal niet als je ook al eens niet geweldig hebt geslapen (zoals altijd). Maar het was het wel meer dan waard hoor.
Vandaag vond de nieuwjaarswandeling van de NSV (Nederlandse Sheltie Vereniging) in Appelscha namelijk plaats. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement want we helaas tot nu toe nog nooit bezocht hadden. Vorig jaar waren we van plan te komen maar toen gooide de sneeuw weer roet in het eten/ Kortom we hadden dus nog niet een moment gevonden om mee te doen aan een NSV wandeling dus deze leek ons een uitgelezen kans.
Voor het gemak bleef ‘tante’ Ash vandaag even thuis bij oma, zij houdt niet zo van al die drukte en wil met dit weer toch niet zo lopen dus ik lekker thuis verwend. Abby en Eevee gingen wel met ons mee maar dat waren niet de enige... Jessica was namelijk met Diesel ook onze kant op gekomen om gezellig mee te gaan en eenmaal daar troffen we Cheeta met een deel van haar familie. Kortom een kleine familiereünie, heerlijk!
De ontmoeting tussen Eevee en Diesel vond bij ons thuis plaats. Van tevoren waren we erg benieuwd naar hun ontmoeting omdat zowel Diesel als Eevee wel pittig kunnen zijn maar het leek wel alsof ze wisten dat ze familie waren. Eevee gaf geen kik bij binnenkomst van Diesel, iets wat ze normaalgesproken altijd luidkeels wel doet. Ze keek haar ogen uit en keek al gauw verschrikkelijk op naar haar (half)broer. Aan het eind van de ochtend vlogen ze door het huis en de tuin achter elkaar aan spelen en blaffend. Prachtig om te zien die band zeg!


En toen begon de lange rit naar Appelscha... Uiteindelijk toch nog wel een zit van een uur maar we kwamen ruim op tijd aan bij de afgesproken locatie. Binnen hebben we wat gedronken en al gauw kwamen we wat bekenden tegen (zoals Abby’s halfbroer). We hebben ik schat een uur daar gezeten, wat gedronken en gekletst tot de wandeling dan uiteindelijk begon. We kregen nog een korte uitleg, een van de organisatoren zou voorop lopen en de ander achterop beide met walkietalkies zodat ze in contact konden blijven met elkaar. En we zouden ongeveer 5km lopen in 2 uur. Daar schrok ik wel even van want voor mij is 2,5km al een hele overwinning dus 5km was wel een hele hoge berg om over te gaan in mijn gedachte. Maar ik had me voorbereid op een gezellige wandeling en een zware middag dus ik ging er voor de volle 100% voor!
De wandeling ging door het prachtige Drents Friese Woud en kwam langs tal hele mooie plekken. Echt wat een geweldige omgeving. De route was, bijzonder... Hahaha! Nee hoor erg mooi maar ook wel heel erg heuvelachtig soms, het stelde mijn fysieke conditie flink op de proef laten we het daar maar op houden. Maar wel een erg leuke route hoor en goed te volgen door de begeleiding van de organisatoren. Ongeveer 15min na vertrek waren we alleen het achterste deel van de wandelgroep kwijt dus hebben we even een stop ingelast maar verder ging het lopen eigenlijk prima. Om de zoveel tijd stopte we even om bij te komen en de honden lekker te laten uitrazen en zo hield ik het ook wel vol.
Er was van te voren nadrukkelijk gevraagd alleen je hond los te laten als deze goed onder appél stond. Dit omdat kwijtgeraakte honden zulke vertragingen opleveren en we langs enkele wegen waar auto’s nogal hard reden liepen dus het ook nog eens gevaarlijk kon zijn. Het plan was om Eevee los te laten meelopen maar uiteindelijk hebben we dit dus op verzoek maar niet gedaan omdat zij zeker nog niet bepaald onder appél staat, hahaha. Abby hebben we ook maar aan de lijn gehouden vanwege alle drukte al is die ook prima onder controle te houden als ze los loopt (het was alleen soms iets te druk voor haar dus dan was het wel lekker handig om haar zo dichter bij ons te houden). Diesel heeft het meest van de tijd wel los gelopen maar begon op een gegeven moment oost-indisch doof te worden dus is toen ook maar aangelijnd. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken hoor!
Abby heeft uiteraard de volle wandeling meegelopen en er ook duidelijk van genoten, zij vond het prachtig om al die shelties te zien en mee te spelen/snuffelen. Eevee vond het ook zo prachtig... Och die meid had al de ochtend van haar leven (door haar ontmoeting met Diesel), weigerde daarna in de auto te slapen omdat ze Diesel steeds zag en tijdens die wandeling... Oh wat genoot die toch als ze liep! Met haar staart in de lucht alle andere honden besnuffelen, lekker meedoen met renspelletjes en het bos verkennen. Geweldig vond ze het! Maar ja mevrouw is pas 3 maanden oud, dus ze mag zeker niet zo lang lopen. Ze heeft dus het grootste deel van de tijd op mijn arm of in de buggy doorgebracht waar ze het duidelijk niet mee eens was, zij wou er uit! Maar goed we moesten aan haar gezondheid denken dus jammer voor haar maar ze mocht nog niet volledig meedoen. Toch heeft ze onderweg heerlijk gespeeld met Diesel, Cheeta (die ze ook helemaal geweldig vond) en ook haar (half)broer Elmar die ze ergens tijdens de wandeling ontmoette en meteen dikke vrienden mee was. Oh ja en ook een bi-black sheltie waarvan ik de naam niet weet was ze beste vrienden mee, hihi.
Heel wat foto’s zijn er gemaakt, gesprekken zijn er gevoerd en honden hebben er gespeeld. Maar uiteindelijk kwam er dan toch na 2 uur tijd een eind aan de wandeling, een vreselijk vermoeiende maar ook zeer gezellige wandeling waaraan zeker 50 shelties meededen. Op het eind hebben we nog even in het restaurant zitten kletsen met elkaar, bijkomend van de wandeling. Eevee was ondertussen wel echt uitgeteld, die kon echt niet meer. Ze viel in slaap op mijn schoot en heeft sindsdien tot we thuis waren bijna alleen maar geslapen. Die kleine meid was gewoon helemaal op!
Maar ja thuis was Diesel er nog hè, en zolang Diesel in de buurt was kon Eevee niet rustig liggen. Maar na heel wat uitdagen en nog wat spelen viel Eevee na het vertrek van Diesel dan eindelijk weer in een diepe slaap hoor. En ze slaapt nu nog...
We hebben allemaal een zeer vermoeiende dag achter de rug, maar och wat was die gezellig! Zeker voor herhaling vatbaar! Het weer zat ook mee, zon en niet al te koud dus we hadden echt een topdag. Het was alleen jammer dat ik fysiek al niet te best er aan toe was voor de wandeling, want dat maakt het natuurlijk nog zwaarder. De paardrijles van donderdag had er namelijk flink wat harder ingehakt als verwacht dus vandaag ben ik de dag doorgekomen met flink zware pijnstillers. Maar ik ben hem doorgekomen, ik heb 5km gelopen in 2 uur en dat vind ik om eerlijk te zijn wel een geweldige prestatie! Ik doe dit echt zelden dus ben toch ook eigenlijk wel erg trots op mezelf dat ik dit heb gedaan, dat ik zo lang heb kunnen lopen en kunnen genieten! Ik zal vanavond en de komende dagen ook nog wel de pijn hiervan voelen, ik zal hier flink van moeten bijkomen maar het was het echt meer dan waard. Een kleine familiereünie met 2 pupjes uit Abby’s 1e nest en Eevee natuurlijk, heel wat mensen die ik via online contact ken eindelijk in het echt ontmoet en ook heel wat nieuwe ‘sheltievrienden’ gemaakt. Een dag om nooit te vergeten dus, en een wandeling die mij altijd zal bijblijven! Dat er nog maar veel van dit soort dagen mogen volgen...

En nu ga ik het verder rustig aan doen vandaag, hahaha!

 

Meer foto’s van deze wandeling zijn te vinden in het fotoalbum van Diesel, Eevee en Cheeta....