Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Op Zoek Naar Zorro - de finale (20 feb 2011)

Meer dan een miljoen mensen hebben gekeken dus velen weten de einduitslag wel al... Gisteren vond de finale van ‘Op Zoek Naar Zorro’ plaats! En ik als musicalliefhebber kon natuurlijk daar niet niet bij zijn... Vorig jaar zouden we ook al naar ‘Op Zoek Naar Mary Poppins’ gaan maar helaas, het weer gooide toen roet in het eten. Gelukkig kwamen we gisteravond wel uiteindelijk aan bij Studio 24 voor een spannend en leuk avondje.
In de finale stonden Ruud van Overdijk (kleur blauw), Roman van der Werff (kleur groen) en Tommie Christiaan (kleur paars). Die laatste heb ik al meerdere keren gezien in musicals en heb ik zelfs ook al eens mogen ontmoeten en spreken tijdens een meet-en-greet momentje na de musical ‘High School Musical’. Kortom vanaf het begin van de show was Tommie toch wel al een beetje mijn favoriet. Al stond Roman ook wel erg hoog op mijn lijstje hoor. Daarom was het dus ook extra leuk dat deze 2 jongens in de finale stonden!
Mijn moeder en ik gingen helemaal in stijl naar de show. Ik in het paars, zij in het groen om ‘onze jongens’ te steunen. Eenmaal daar begon natuurlijk het lange wachten maar rond 19.40u mochten we dan eindelijk de zaal in. We hadden zaalplaatsen dus eerste keus op de tribune en in de zaal. We zijn vlak achter de jury gaan zitten op de tribune nou en we hadden niet veel betere plaatsen kunnen hebben hoor volgens mij... Wat een prachtig zicht! En... We zijn meerdere keren gespot op tv! Blijkbaar zaten we dus goed voor de camera want we waren genoeg in beeld, hihi...
Voor, tijdens de pauze en na de show mochten we fotograferen en filmen dus dat heb ik ook zeker gedaan. Van tevoren waren Noortje en Soundos ze aan het voorbereiden voor de backstageshow terwijl de jongens naast de tribunes stonden te wachten op hun opkomst. Het was leuk om alle voorbereidingen in het echt te zien en ook om het sfeertje in de zaal te voelen. Want hoewel ik al zeker 15 jaar naar tv-opnames ga ben ik nog nooit bij een live-finale geweest en dat sfeertje is toch echt wel anders als een andere liveshow.
De show begon geweldig met een optreden van Ruud! Hoewel hij niet bij mijn favoriete lijstje stond vond ik hem wel echt een geweldige Zorro hoor, hij had zeker ook de rol goed kunnen doen. Echter ontbrak het hem wel aan danstalent en ik moet Willem Nijholt ook wel gelijk geven in zijn commentaar... Ruud is meer een ‘bad-guy’ dan een ‘held’, positief bedoelt!
Na Ruud volgde Roman met een mooi optreden wat erg gevoelig was. Roman’s vriendin Nathalie (bekend van oa ‘High School Musical’ en ‘Tarzan’ en in mijn ogen echt een waanzinnig groot talent!) was duidelijk geraakt door zijn optreden en het was erg mooi om de intensiteit zo in de zaal te voelen. Zeker een waardige Zorro dus.
Na Roman volgde Tommie, en wat deed die het ook super zeg... Vooral het stuk waarbij die de jury aankeek, en dus ook ons een beetje vanwege de plek waar wij zaten op de tribune ging echt dwars door je heen. Ik sluit me dus ook helemaal aan bij Pia’s uitspraak, zijn optreden was ‘als zalf voor de gekwetste ziel’!
Een mooi optreden met Pia volgde en daarna was het alweer tijd om afscheid te nemen van de allereerste Zorro, in dit geval Ruud. Hij is in mijn ogen terecht 3e geworden al had ik hem, nogmaals, ook wel in de rol van Zorro zien staan hoor.
Toen volgde de pauze waarin de Zorro’s even de tijd hadden om met hun familie en vrienden te praten en waarin natuurlijk wat repetities plaatsvonden (zie hieronder). Ook was er een fan in de zaal die een serenade voor Ruud had geschreven en deze voor het publiek ging opvoeren, niet wetende dat Ruud inmiddels de zaal in was gelopen voor een backstage-interview. Zodra die zijn naam hoorde rende die op haar af en wat hierna volgde is hieronder te zien...

Het was een erg leuke break dus waarin we ons prima vermaakt hebben! Tommie was duidelijk iets meer relaxed dan Roman die nogal stijf van de zenuwen stond maar ze konden beiden wel wat bijkomen in dat half uurtje merkte je.Maar toen was het dan eindelijk tijd voor het moment van de waarheid... De finaleshow! Roman en Tommie zongen de sterren van de hemel in een duet met Michelle en een solo uit de musical. Tijdens het duet vond ik de chemie tussen Tommie en Michelle duidelijker voelbaar dan bij Roman maar tijdens de solo leek Roman het publiek wel wat meer mee te hebben met zijn interpretatie van het nummer. Het ging dus echt nek aan nek...
Het moment van de uitslag was erg mooi om mee te maken in de zaal. Vooral het vak van de familie en de panelleden stonden stijf van de zenuwen en de potentiële Zorro’s... Och ik wil niet weten wat er door hen heen ging! Maar uiteindelijk kwam daar dan het verlossende woord, Tommie was de winnaar van ‘Op Zoek Naar Zorro’! Het was een prachtig gezicht om de blijdschap te zien maar ook nog eens van zo dichtbij te voelen en ook om Roman zo te kunnen steunen ondanks zijn niet uitkomende droom. Een prachtige maar vooral ook stikhete (poeh zeg wat heb ik me rot gezweet door al dat vuur) finale volgde waarna alle pers op het podium af kwam rennen. Ik ben nog even in de zaal gebleven om wat kiekjes te schieten waarna we uiteindelijk richting huis zijn vertrokken.


Bij de uitgang kregen we nog een gratis flesje water en mochten we wat magazines (Dr. Fish en de Televizier van afgelopen week) graaien en buiten werd er druk nagesproken over de show. Het grootste deel van de studio was voor Tommie dus die ging zeer tevreden weg. De Roman fans hadden het volgens mij wel zien aankomen dus daarbij ook geen verdriet en de Ruud fans waren inmiddels al wel aan het idee gewend dat hij het toch niet zou worden. Kortom iedereen verliet de zaal met een goed gevoel volgens mij na een zeer geslaagde avond.
Ik vond het geweldig om eindelijk eens bij zo een finale-show aanwezig te zijn en alles van dichtbij mee te maken. Zoals ik al zei het sfeertje is toch heel anders en bij zo een laatste show zit je daar niet meer als publiek maar echt als supporter van ‘jouw’ artiest. Het was erg leuk om mee te maken en om aan mee te doen, zeker voor herhaling vatbaar! En ik als Tommie fan ben natuurlijk dolblij dat hij is gekozen als de Zorro van Nederland. In april tijdens een van de allereerste try-outs zal ik erbij zijn weer om hem aan te moedigen en te bewonderen in die nieuwe rol, ik ben zeer benieuwd hoe hij het er dan vanaf zal brengen maar mijn verwachtingen zijn zeer hoog...