Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Dierenpark Amersfoort met Thera & Kyra (31 aug 2011)

Vandaag waren we met 4 K9-Angels op pad ipv de normale 3. Thera en haar Kyra waren namelijk dit keer ook mee voor ons dagje uit. En de trip ging naar... Dierenpark Amersfoort, een eerste keer voor Kyra in de dierentuin! Bindy van Thera bleef voor het gemak even thuis, daar zou alle drukte en indrukken waarschijnlijk iets te veel voor zijn dus met mijn 3 meiden en Thera haar meisje gingen we richting Amersfoort.
We hadden aan het eind van de ochtend afgesproken mede ook vanwege de weervoorspellingen. En goed uitgekozen want we hebben de hele dag prima weer gehad, geen regen en een lekker temperatuurtje!
Binnen was het wel even spannend voor Kyra maar ook voor onze Eevee. Want toen zij de laatste keer daar was is ze min of meer ‘aangevallen’ door een van de beren dus we waren benieuwd hoe zij op deze dieren zou reageren. Maar Eevee was veels te druk met andere dingen zien, kon het niks schelen dat er ook beren naar haar aan het kijken waren!
In eerste instantie zagen de honden niet veel tot we bij de olifanten aankwamen... Hier kreeg Ashley toch na een tijdje wel door dat er een reus van een beest voor haar stond te eten. Oeh!
Na een deel van het park te hebben gezien zijn we even gaan zitten voor een stop bij het restaurant bij de apenrots. Nou en dit hebben we geweten ook! Volgens mij duurde het eten iets van 15 á 20 minuten of zo hoor, echt ongelofelijk... Maar goed het vulde wel en we konden weer even opladen voor de rest van het rondje.
Uiteindelijk zijn Thera en ik ook nog even het nachtdierenverblijf in gegaan terwijl mijn moeder op alle 4 de meiden paste (mogen namelijk geen honden in) en wat hadden we een mazzel... Bijna alle dieren waren wakker en de luiaarden waren net aan het eten, allemaal inclusief het jonge beestje bij de moeder! Wat een prachtig gezicht zeg. En alle aapjes... Geweldig om die eens zo actief van zo dichtbij mee te maken (voor wie het nog niet weet, ze lopen daarbinnen namelijk allemaal los).
We zijn ook nog even het Dinobos in geweest maar dit werd uiteindelijk maar een kort bezoekje, veels te eng voor onze dames! De leeuwen waren ook niet zo een groot succes. Abby herinnerde zich het incident van anderhalf jaar terug nog al te goed en begon meteen toen ze een van de leeuwen zag als een idioot te blaffen. Daar zijn we dus maar snel weggegaan... De aapjes bij de uitgang, Belle’s favoriet (RIP lieve schat, ik weet hoeveel je van deze dierentuin hield dus altijd tijdens onze bezoekjes daar staan we hier ook bij stil, een van Belle’s favoriete plekken om te wandelen), vielen veel beter in de smaak. Vooral Abby vond ze helemaal geweldig... Ze stond uiteindelijk zelfs te piepen om bij ze te kunnen, wat het was ik zou het niet weten maar ze waren een groot succes in ieder geval. Oh ja en dan vergeet ik bijna de tijger, die wel een oogje had op Eevee. Nou dat heeft die geweten ook want moeders schoot gelijk de verdediging in. Heel erg onder de indruk was die niet hoor al bleef die ons wel de rest van het rondje rondom zijn verblijf achter de bosjes volgen en in de gaten houden kijken of er nog een kans was dichterbij te komen.


Moe en in mijn geval ook deels uitgeput zijn we vlak voor het einde nog even gaan zitten voor een ijsje en daarna richting de uitgang gelopen. Waar nog heel wat heisa was bij de otters. Etenstijd en iedereen die langsliep was volgens hen een potentiële dierenverzorger.  Piepen en gillen dat ze deden, tot ze hun eten hadden! Ze begonnen echter snel daarna alweer toen een kind iets te ver over het randje hing waardoor ze het idee in hun hoofd kregen nog meer eten te krijgen. Oeps... Maar wat een leuk gezicht zeg, maar wat een veeleisende dieren ook zeg!


Op weg terug naar huis hebben de meiden als een blok geslapen, helemaal op waren ze van alle indrukken. Nou en dat mocht ook wel na zoveel uren lopen in het park. Denk niet dat we ooit eerder zoveel tijd in Dierenpark Amersfoort hebben doorgebracht! Maar het was wel zeker gezellig!
Ashley vond het niet zo geslaagd dat Kyra mee was maar accepteerde het gelukkig goed. Op wat gegrom en gesnauw na ging dat ook prima en in het park zelf heeft ze ook lekker flinke stukken meegelopen ondanks de drukte. En natuurlijk trok ze weer veel bekijks... Twee van de leukste opmerkingen van vandaag waren ‘hé ik heb ook zo een knuffel’ en ‘dat is toch een chichihuahua’, hahaha! Nee maar het was een leuk tripje voor ons allemaal volgens mij. Eevee heeft weer een hoop vriendjes gemaakt, Abby heeft haar ogen uitgekeken en Ash heeft gewoon lekker meegewandeld zonder zich al te veel bezig te houden met haar omgeving. En Kyra... Nou die vond het spannend maar heeft volgens mij ook een hele leuke dag gehad ondanks wat spannende momentjes. Ze liep lekker mee om zich heen te kijken en vond het volgens mij wel best zo met onze roedel. Ik hoop dus dat zij en Thera en net zo van hebben genoten als wij want het was zeker weer een gezellig dagje uit voor ons allemaal!
Meer foto's zijn hier en/of hier te vinden...