Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Wicked 2e keer (20 juli 2012)

Wicked, de voorstelling die oh zo veel voor mij betekend. Vorige keer (zie voor een verslag mijn bezoekje aan deze musical in februari dit jaar deze pagina) was die al zo ‘wicked’ dat een 2e bezoekje niet kon uitblijven natuurlijk. Helemaal mooi dat we nog 2 extra gratis kaartjes erbij kregen ook, waardoor ons bezoekje aan de musical gisteren in een klap een heus meiden-uitje werd. Gezellig!
Al aan het begin van de middag vertrokken we (mijn moeder, ik en mijn maatje Wianda die ook gezellig mee ging) richting Zuid-Holland. De oppas was hier de hele dag bij de meiden dus we konden weer met een gerust hart die kant uit. Met wat files en een brug tegen onderweg verliep de reis niet geheel volgens plan maar rond 15.30u kwamen we dan eindelijk aan bij m’n vriendin Maryse. Korte rondleiding door haar mooie nieuwe huis en zeer enthousiaste welkom van Sheltie Lizzie (de schat!) en toen was het meteen door richting Scheveningen voor onze eerste echte stop van de dag…
Namelijk de beautysalon! Hier stond een make-up behandeling gepland voor ons 3tjes om helemaal in stijl de avond in te gaan. Al wat betreft kleding waren we ‘colour-coordinated’, namelijk black & white dus nu alleen de make up nog. Maryse en Wianda werden door de eigenaresse van salon ‘Sita’ gemake-uped terwijl ik door haar assistente onder handen werd genomen. En het eindresultaat mocht er zeker wezen al zeg ik het zelf. Een feestelijke maar toch niet te al te overdreven look voor ons om de avond goed door te komen. Plan 1 was geslaagd!
Toen was het op richting de pier, even wat foto’s maken en lekker eten bij de McDonalds. Tja van uit eten gaan zijn we niet zo en de dag was al duur genoeg zonder flinke maaltijd dus even lekker ongezond snacken vonden we allemaal wel een goed plan.Na ons ‘diner’ hadden we nog wat tijd over dus zijn we ook nog even wezen shoppen in het winkelcentrum daar (al zal ik eerlijk bekennen, ik had op weg naar de Mac al een tas gekocht bij een leuk winkeltje). Met 3 paar schoenen als eindresultaat, een mooie opbrengst al zeg ik het zelf!
Rond 19u kwamen we aan bij het theater en aangezien de artiestenuitgang maar moeilijk te vinden was besloten we meteen naar binnen te gaan en daar te wachten tot we naar binnen konden. De plaatsen verdelen was nog wel even een puntje… Een ding was duidelijk, ik zou vooraan zitten op de bestelde plaatsen en Maryse achteraan op een van de gratis stoelen (was onderling al overlegd) maar de overige twee moest nog over ‘gevochten’ worden. Hahaha, bij wijze van dan natuurlijk. Maar uiteindelijk werd besloten dat Wianda gezellig naast mij kwam te zitten en mijn moeder gezellig naast Maryse.


De cast was weer super met voor het grootste deel de originele spelers zoals Willemijn Verkaik en Chantal Janzen. Alleen Jim Bakkum was er niet als Fiyero, die rol werd gespeeld door Ferry Doedens (bekend uit GTST) wat wij eigenlijk juist erg leuk vonden als vergelijkingsmateriaal. Ook Bil van Dijk als de tovenaar was er niet, zijn rol werd overgenomen door de acteur die anders altijd Professor Dillamond speelt, Jochem Feste Roozemond maar daarvoor in de plaats hadden we dit keer dan weer wel Pamela Teves als schoolhoofd in haar rol welke de vorige keer niet speelde. Kortom een super cast weer waar we meer dan tevreden mee waren.
Na de 1e akte was Wianda, voor wie het de eerste keer was dat ze de musical zag (Maryse, mijn moeder en ik waren de vorige keer natuurlijk al samen wezen kijken), al meteen onder de indruk. En ook wij zeker weer al was het onze 2e keer. Willemijn blies iedereen weer omver met haar zang, Chantal’s timing was weer top en de meiden leken nog wel beter op mekaar ingespeeld te zijn dan de vorige keer. Eerlijk is eerlijk Ferry was wel even wennen in de rol van Fiyero, zijn interpretatie was de prins was toch weer anders als die van Jim wat wel leuk was om te zien. Zo zie je maar weer hoe iemand zo een rol die vast staat toch eigen kan maken. Eerlijk is eerlijk ik kan niet ontkennen dat Jim voor mij toch wel echt ‘de’ Fiyero van Nederland blijft, hij heeft ons zo verrast eerder dit jaar… Maar het was absoluut leuk om Ferry eens in de rol te zien, helemaal voor de GTST fans in onze groep.
De show was weer super… Kan niet anders zeggen! Veel toevoegingen aan de lovende woorden van mijn vorige blog over de show kan ik niet geven. Geweldig gewoon weer, absoluut Wicked! We kwamen dan ook weer vol adrenaline, verbazing en indrukken de zaal uit.
Maar het misschien nog wel leukste moest nog komen… Helaas moest Maryse er snel van door om nog een beetje bij tijds thuis te zijn (die wou niet net zoals de vorige keer weer ik weet niet hoe lang in de garage staan wachten) en na een worsteling door de mensenmassa kwamen wij ongeveer 20 minuten later dan ook eindelijk de garage uitrijden. Tijd om naar huis te gaan! Maar toen zagen we de castbus bij de artiestenuitgang (bleek om de hoek te zijn, hahaha) staan. We besloten de stoute schoenen aan te trekken, de artiestenuitgang op te zoeken en toch maar even daar te gaan staan wachten. Het duurde wel even (ben flink verkleumd in de tussentijd) maar toen begon het geroezemoes, er kwam iemand aan. Mazzel dat ik had bleek het ook nog eens mijn favoriete ster uit de show te zijn, Willemijn Verkaik oftewel Elphaba kwam even een praatje maken met haar fans en ging ook op de foto. Hier hebben we dan ook zeker gebruik van gemaakt en nu ik de kans toch had heb ik haar ook nog even hartelijk bedankt voor de prachtige poster met lieve woorden van haar en de cast die ik eind vorig jaar tijdens mijn ziekbed kreeg. Of ze echt wist wie ik was durf ik niet te zeggen maar ze vond het in ieder geval wel leuk om te horen en ik ben blij het gezegd te hebben. Vond het super dat ze zo te tijd nam haar fans te spreken en, zeker gezien de speciale betekenis van de voorstelling voor mij, zal ik mijn ontmoeting met haar dan ook altijd blijven koesteren. Helaas bleken de andere hoofdrolspelers al op weg naar huis dus was het voor ons na dit moment dan ook tijd om richting huis te gaan.


Pas tegen 01.30u in de nacht kwamen we bij huis aan maar het was het absoluut weer waard. Zou zo de voorstelling nog tientallen keren willen zien als die niet zo duur en ver weg was geweest, maar vrees dat dit mijn laatste bezoekje was (zeg ik met pijn in mijn hart). Wel heb ik toch nog een leuk aandenken gekocht ook dit keer in de vorm van een ketting die ik niet kon laten liggen. Zo hou ik dit bijzondere verhaal altijd een beetje dicht bij mij. Want ik denk toch wel dat Wicked altijd een van de meest bijzondere musicals ooit blijft voor mij, helemaal na mijn ontmoeting met Willemijn…

Was gezellig meiden, bedankt voor de topdag!