Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Efteling (30 mei 2013)

Uitputtend, slopend, vermoeiend en beregezellig… Zijn allemaal woorden die bij vandaag passen. Gezondheid technisch zit het op het moment niet bepaald mee. Mijn lever en baarmoeder protesteren weer flink dus ik lig veel dagen op bed. Toch kon ik ons uitje van vandaag niet laten schieten dus heb ik mezelf even opgepept om hier van te kunnen genieten. We gingen namelijk naar de Efteling!
Vroeger kwam ik hier jaarlijks maar inmiddels was ik er alweer een jaar of 3 niet meer geweest. We hadden wel een beetje een valse start met files op alle wegen richting het zuiden. Kortom we kwamen pas zo’n 45 minuten na de geplande aankomsttijd aan in het park maar goed dat mocht de pret niet drukken natuurlijk! Mijn moeder en ik waren niet alleen want ook mijn vriendin Maryse kwam ons vergezellen tijdens dit tripje.
Eenmaal aangekomen in het park zijn we meteen goed aan de slag gegaan… Het Sprookjesbos en diens nieuwe attractie (De Nieuwe Kleren van de Keizer, erg leuk gemaakt trouwens echt een aanwinst voor het bos als je het mij vraagt!) stonden als eerste op het programma. Daarna was het na een korte snack pauze voor naar Raveleijn de parkshow die we nog niet eerder hadden gezien. Als ik heel eerlijk ben viel die nogal tegen. Het idee en concept was leuk, het decor zag er ook erg mooi uit maar het was gewoon echt slecht uitgevoerd allemaal. Het acteerwerk was slecht, de stunts waren goed maar voegde weinig toe aan het verhaal, het decor was mooi maar zo opgesteld dat je waar je ook zat altijd een deel van de ‘actie’ miste omdat je de helft van de arena niet zag en het nasynchronisatiewerk plus de acteurswisselingen (dan weer blond en dan weer brunette) waren zo dramatisch dat daarmee meteen al de geloofwaardigheid was verdwenen. Het enige echt leuke aan de show was eigenlijk alle actie met de dieren. De paarden, raven en andere vogels die betrokken waren bij de show (al vond ik de act met het paard in ‘vlammen’ ook weer iets te ver gaan, kan me niet voorstellen dat zoiets prettig is voor zo een dier). En de special effects in het water waarbij acteurs uit het niets vanuit het water verschenen en hier ook weer in verdwenen. Maar verder, nee… Als iemand die is opgegroeid met de Land van Ooit shows kan ik hier niet lovend over zijn, sorry, ondanks de aanpassingen vond ik de show nog altijd erg tegenvallen helaas!Maar goed er was nog genoeg ander leuks in het park te zien. We hebben daarna dus ook onze weg vervolgd door het park en nog allerlei leuke dingen gezien en gedaan. Dubbel gelegen van het lachen ook om gênante en grappige momenten.. Kortom gewoon echt lol gehad! Daredevils zijn we allemaal niet zo dus het waren voornamelijk de rustige attracties waar we het van moesten hebben maar daar heeft de Efteling er gelukkig ook genoeg van. We hebben het ’60 jaar Efteling museum’ bezocht en halverwege het park ook nog even wat gegeten en de trein genomen om ons verder door het park te brengen en ons verder prima vermaakt met alles wat er te zien was.

Zo’n 6 uur lang hebben we ons in het park bezig gehouden voor we richting de uitgang gingen. Hier hebben we nog even gewacht op de laatste en tevens ook nieuwe attractie voor ons van het park… Aquanura, een watershow gebaseerd op de muziek uit het park. Helaas gingen sommige effecten nogal verloren vanwege de hoeveelheid licht (voor de lichteffecten had je gewoon eigenlijk een donkere lucht nodig die je alleen ’s winters hebt rond sluitingstijd van het park) waardoor de show minder spectaculair was dan dat die kon zijn. Maar al met al zat het leuk/mooi in elkaar en was het dus een waardige afsluiter van een gezellige dag!Tegen 20u waren we weer thuis na ons leuke dagje uit… We hebben het de hele dag droog gehouden, hier en daar zelfs nog genoten van wat zon en de meiden zijn thuis prima verzorgd door de oppas. Nu weer even een paar dagen op bed maar dat was het weer dubbel en dwars waard!Deze foto’s verdienen een korte uitleg denk ik. We waren in een nogal jolige bui en probeerde onze ervaringen uit onze kindertijd te laten herleven door plaats te nemen op de paddenstoeltjes. Zie hier het resultaat…

Zie mijn Facebook album voor nog meer foto’s van vandaag.