Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Thuisbezoekje Mojo (22 januari 2011)

Vandaag stond ons alweer voorlopig laatste thuisbezoekje op de planning. Een bezoekje met een gemixt gevoel, want dit betekende immers ook de afsluiting van weer een hoofdstuk. Niet dat we de pupjes hierna niet meer zullen zien... Maar ze gaan nu weer een nieuwe fase in, ze worden namelijk pubers! Langzaamaan zie je ze er al in veranderen, de een wat sneller als de ander. Maar binnenkort kunnen we allemaal van de puberteit gaan genieten met onze kleine dwergen, hahaha!
Maar goed het thuisbezoek vandaag... We hadden aan het begin van de middag bij de bazin van Mojo afgesproken, zijn mannelijke baas kon er helaas niet bij zijn ivm voetbal training maar dat mocht de pret uiteraard niet drukken. In de middag kwamen we dus aan bij Mojo's huis en al meteen stond het eerste opstakel voor ons. De galerij! Mojo woont namelijk in een flatgebouw en mijn moeder heeft nogal hoogtevrees. Nu vond ik het best wel meevallen hoor, 6 hoog en een flinke stenen balustrade. Maar mijn moeder dacht hier duidelijk anders over... Laten we het er op houden dat het haar flink wat moeite heeft gekost aan het eind van de rij bij de deur van Mojo's huis te komen, hihi!
Maar eenmaal binnen was alles meteen vergeten, want Eevee en Abby stonden al klaar voor het onthaal! Mojo sprong vol enthousiasme de gang in en genoot duidelijk van alles om hem heen. Dat hij die ochtend nog een les puppycursus had gehad en dus een beetje moe was merkte niemand aan hem, hij had immers visite!
Eevee en Mojo vlogen het hele huis door achter mekaar! Je kon duidelijk merken dat ze gewaagd waren aan elkaar en elkaar beter kennen dan de andere pups, want hoe het kon weet ik niet... Maar Mojo won regelmatig tijdens het spelen van Eevee! Nou dat ik nog geen enkele pup echt gelukt hoor tijdens al onze thuisbezoekjes, wel een beetje maar niet zoals Mojo het lukte. Ach ja ze hebben ook 2wkn langer gehad dan de rest om te oefenen hè, hihi...
Mojo was zo blij om ons en zijn familie te zien, die pret in z'n ogen was echt onbetaalbaar prachtig. We hebben heerlijk zitten kletsen en genoten van alles wat Eevee en Mojo uithaalde. Op een gegeven moment werd het wel een beetje druk voor Abby en begon die steun op schoot te zoeken, maar toen de knuffels tevoorschijn kwamen waagde ze toch soms ook weer een poging hoor. Het was een flink drukke bende daar laten we het daar maar op houden... Er werd heel wat heen er weer gegromd, gerend en geblaft. Hahaha!
Oh ja en laten we Mojo's ondeugende momentje vooral niet vergeten, hihi... Want bij een moment van onoplettendheid greep meneer de schaal koekjes van tafel en begon hij heerlijk van de grond af te smikkelen met zijn moeder en zus. Goed bekeken denk ik zo! Wij waren het er allemaal alleen niet zo mee eens... Jammer alleen dat we in eerste instantie zo erg moesten lachen dat daarna streng toespreken niet echt veel zin meer had, hihi!
We hebben het erg gezellig gehad bij Mojo en waren erg blij om te zien dat ook deze kleine vent het zo geweldig goed heeft getroffen. Hij is zeker op z'n plek daar en ik weet zeker dat ook hij nog een prachtige toekomst tegemoet gaat bij zijn nieuwe familie. Och wat is dat toch geweldig om te kunnen zeggen... Dat alweer alle pupjes zo goed terecht zijn gekomen en dat de thuisbezoekjes zo leuk waren alweer! Wat een prachtige afsluiter van dit hoofdstuk!
Maar met het bezoek aan Mojo was onze dag nog niet om want we hadden ook nog afgesproken met onze oud-buurman in het Amsterdamse Bos. Hij had Eevee nog niet gezien dus kon haar mooi meteen even ontmoeten en samen met hem hebben we even wat gegeten in het pannenkoekenhuis. Eevee gedroeg zich voorbeeldig daar en heeft oververmoeid heerlijk op schoot aan tafel liggen slapen terwijl wij gezellig zaten te kletsen. Na een korte wandeling door het bos zijn we echter aan het eind van de middag ook uit Amsterdam vertrokken weer op weg terug naar huis...

Het was een lange dag maar weer uiterst gezellig! Ik wil bij deze nogmaals alle pupkopers bedanken voor hun gastvrijheid en hen heel veel plezier en succes wensen met hun jongste telg, dat jullie maar een prachtige toekomst met z'n allen tegemoet gaan en dat we mekaar nog maar vaak zullen zien. Ik vond het in ieder geval weer prachtig alle thuisbezoekjes, ondanks de reisafstanden soms en vermoeidheid die daarbij kwam kijken. Had het net zoals de nesten voor geen goud willen missen!
Morgen ga ik lekker uitrusten en dan begint alweer een nieuwe week voor ons. Een nieuwe week vol met belevenissen en avonturen dus volgend weekend zal er zeker weer een nieuwe blog verschijnen. Tot dan dus!

Zie hieronder nog wat filmpjes van het thuisbezoek aan Mojo en ook de cadeaus die we mee hadden voor alle pupjes... Het konijn is naar Snowy (en Senna) gegaan, de panda was voor onze roedel, de leeuw voor BeeGee, het tijgertje voor Mojo, het dolfijn/visje voor Sky en de poes was het cadeau wat we meenamen voor Kai'len tijdens ons bezoek aan hem. Deze speeltjes hebben allemaal naast hun flosstaart ook een verstopt flosje binnenin en voor de pups is de taak weggelegd om dat flosje te vinden er uit te halen. Een leuk intelligentiespel dus...

 

Meer foto’s van dit thuisbezoek zijn te vinden in het fotoalbum van Mojo en Eevee...