Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Week 1

Er is alweer een week voorbij, wat gaat dat toch snel...
Moeder en kinderen maken het goed. De pups zijn rustig en tevreden, zeer rustig en tevreden eigenlijk... Om eerlijk te zijn, wij zeggen nu al de hele week dat deze pups zoveel rustiger zijn als ons vorige nest van 4. Echt ongelofelijk! Ze zijn zo makkelijk, piepen nauwelijks en zeuren nauwelijks. Ze slapen gewoon heerlijk het grootste deel van de dag en als moeders er is drinken ze flink. Helemaal zoals het hoort dus. Alles kwam een beetje moeilijk op gang dat wel. Maar uiteindelijk is in de loop van de week het helemaal goed gekomen.
Na de keizersnede sprong Abby meteen weer die moederrol in, en wat geniet ze er toch van! Alleen eten, dat ging iets minder. Of het nu door de narcose kwam, de medicatie of iet anders... We weten het niet, maar Abby had gewoon nergens trek in. Uiteindelijk at ze wel brood met vlees maar de goede voedingsstoffen die in brokken op compleet voer zitten kreeg ze daarmee natuurlijk niet binnen. Het was even stressen maar vanaf dinsdag ging het de goede kant op. We kregen maagpillen van de dierenarts en het leek wel alsof Abby zich naarmate de dag vorderde beter begon te voelen. Uiteindelijk at ze 's avonds goed dus gaven we haar dan maar zoveel mogelijk brokken en dergelijke. Donderdag kreeg ze haar laatste medicatie en je merkte duidelijk dat ze zich beter voelde, de pillen had ze eigenlijk niet meer nodig. Sindsdien eet ze ook 's ochtends beter. Abby is nooit een echt goede eter geweest dus we hoeven geen wonderen van haar te verwachten op dat gebied, maar het gaat gelukkig dus de goede kant op.
Helaas heeft ze nog steeds iets te weinig melk voor de pupjes. Dit merkten we al begin van de week toen de pupjes begonnen af te vallen, geen goed teken... Zondagavond zijn we dus begonnen met bijvoeden en dat doen we nu 2x daags. En eigenlijk gaat dat prima. De pups snappen het nu al meteen als ze de melk ruiken en speen voelen en ze komen goed aan. Hun gewicht verdubbelen zal helaas niet meer lukken deze week maar het gaat dus zeker de goede kant op!

Afgelopen dinsdag heb ik na heel lang twijfelen de stamboomnamen opgestuurd. Deze moeten tegenwoordig binnen 10dgn na de geboorte binnen zijn bij de Raad van Beheer. Ik vond het erg moeilijk om iets orgineels en leuks te bedenken. Zoals sommige van jullie wel weten ben ik zelf wel nogal gek op kinderachtige dingen. Ons vorige nestje had als thema-stamboomnamen Pokemon omdat ik wel erg hou van die leuke, grappige en bijzondere tekenfilm namen. Het was mij dus al meteen duidelijk dat het thema van dit nest weer tekenfilms zou worden. Ik hou persoonlijk niet zo van alle pups namen geven die met dezelfde letter beginnen dus daar doe ik niet aan. Ik heb hier een map liggen vol met namen en uit die namen heb ik een shortlist gemaakt voor onze 6 pupjes. Verschillende tekenfilms kwamen aan bod maar een bleef toch steeds weer naar boven komen... Pokemon! Zoals ik al zei ons eerste nestje had ook namen met dat thema en de reacties hierop waren erg leuk, bovendien zijn het bijzondere namen met een verhaal er achter.
Afgelopen vrijdag kreeg ik bericht van de Raad van Beheer... De namen zijn goedgekeurd en dus definitief!
Nu alleen nog bepalen wie welke naam zou krijgen... Over sommige pupjes waren we het snel eens. Maar anderen... Uiteindelijk na lang discussieren, wikken en wegen hebben we dan gisteravond toch de knoop doorgehakt. Dus graag stel ik bij deze de pupjes aan iedereen voor met hun stamboomnaam:

Teefje 1 - Curious Eevee Special Princess

Ons driekleur dametje, omgedoopt tot Eevee... Eevee hebben wij de laatste week leren kennen als een rustige meid maar zeker een met een eigen wil. Ze is qua ontwikkeling al wat verder dan sommige nestgenoten, we denken dus ook dat zij misschien wat ouder is dan hen. Eevee is te herkennen aan haar prachtige volle witte kraag, haar mooie tan tekening in het gezicht en dus haar formaat (aangezien zij samen met haar broer de grootste van het stel is).

Eevee's naam komt van de Pokemon Eevee. Eevee is een Pokemon wiens uiterlijk gebasseerd is op een kat, hond en vosje. Ze heeft een mooie volle kraag (een van de overeenkomsten dus) en een flinke staart met een lichter gekleurd puntje (weer een overeenkomst). Eevee past zich gemakkelijk aan en is een baby-Pokemon. Gezien deze overeenkomsten vonden wij deze naam erg goed passen bij deze meid! Nou en curious (nieuwsgierig)... Dat spreekt voor zich lijkt mij, hihi!

Eevee wordt uitgesproken als 'Ee - vee', zie hieronder een plaatje van de Pokemon Eevee...

© Art by Ken Sugimori

Teefje 2 - Ambitious Phione Special Princess

Ons 'witte wondertje', nu Phione... Over Phione wordt flink gesproken hebben we gehoord. Iedereen vraagt zich af 'hoe zit dat nou met die kleur?!'. Ons eerlijke antwoord is... Dat wij het eigenlijk ook niet weten! Phione kwam geel/wit ter wereld, eenmaal opgedroogd en schoongemaakt bleek haar gehele vacht wit te zijn. Geen blauw vlekje was te vinden! En de enkele vlekken op haar rug en ogen waren ook niet zwart, maar meer donkergrijs. De afgelopen week heb ik verschillende mensen contact gehad over haar. De een zegt ze is bont, de ander zegt de kleur komt nog wel... Nu bont zou het meest waarschijnlijke zijn, alleen Ledger heeft de wit-factor niet dus dit is daardoor eigenlijk onmogelijk! Bovendien alles wat niet grijs/zwart is is wit aan haar, er is echt geen blauw op haar vacht te ontdekken. Double-merle, zo oogt ze eigenlijk. Maar goed ik neem aan dat iedereen het er wel over eens is dat Ledger dus toch geen blue-merle is, dus dat is ook onmogelijk. Maar goed wat dan? Wij weten het echt niet, we tasten op het moment dus ook volledig in het duister met haar op het gebied van kleur. Het enige wat we wel weten is dat ze een verschijning is, een zeer bijzondere en ook een hele mooie verschijning. Of ze blue-merle is weten we ook nog niet 100% zeker. Op een van haar wang is namelijk tan te zien maar op haar andere wang is dit nauwelijks aanwezig, en onder haar kontje is helemaal geen tan te vinden. Dus is ze dan toch een bi-blue? Kan eigenlijk ook niet met die tan op haar wang. Ook dat is dus nog een groot vraagteken.
Maar een ding weten we wel zeker. Het is een hele leuke meid! Phione is net als haar zus erg rustig, ze is snel tevreden en ligt graag tegen haar broers en zus aan. Phione is ook een klimmer zoals sommige al hadden ontdekt op de webcam. Regelmatig probeert ze moeders te 'beklimmen', een klein druktemakertje dus misschien?!

De Pokemon Phione is een water-Pokemon die in de zee leeft. Ze wordt gezien als legendarisch nou en met de uitstraling van onze kleine witte meid vonden wij dit toch wel zeer passend. Er wordt ook gezegd dat het zien van een Phione geluk brengt. Nou als dat toch zo zou zijn... Gezien Phione's klimkunsten en bijzondere uitstraling vonden wij haar toch ook wel aardig ambitieus (ambitious) dus vandaar dat haar naam Ambitious Phione is.

Phione wordt uitgesproken als 'Fee - own - ay', zie hieronder een plaatje van Phione...

© Art by Ken Sugimori

Reutje 1 - Lightning Raichu Special Princess

Onze stoere Raichu... Hij was de eerste van het nest die een naam kreeg toegewezen. Ik had mijn namenlijst voor me liggen, keek naar hem en ik wist het meteen... Hij is gewoon Raichu! Raichu is de grootste uit het nest (hoewel die toch nog steeds kleiner is als alle pups uit ons vorige nest hoor) en heeft hierdoor sowieso al een bepaalde uitstraling natuurlijk. Daarnaast is z'n koppie... Tja ik weet gewoo. niet hoe ik het anders moet omschrijven dan stoer!
Raichu weet ook precies wat die wil. Hij heeft echt nu al een flink eigen willetje en krijgt die z'n zin niet dan gaat die gillen. Nu zoals ik al zei het is een erg rustig nest, dus veel gillen doet die ook niet. Maar hij kan het wel, hihi... Raichu's tan is het minst duidelijk van alle pupjes waardoor die wat donkerder oogt. Maar ik denk dat dit met de weken nog wel zal veranderen. Raichu is dus daaraan en natuurlijk aan zijn formaat te herkennen in het nest.

De Pokemon Raichu is de volwassen vorm van Pikachu (ik denk dat iedereen die wel kent, toch?). Hij heeft een staart in de vorm van bliksem en oogt een beetje mollig door z'n bolle buikie (net als onze Raichu hier). Raichu heeft een stoere uitstraling en zijn naam in Pokemon is afgeleid van het Japanse woord 'Rai' wat in die taal 'onweer' betekend en het geluid dat een muis maakt 'chuu'. De naam komt ook af van Raiju een bliksem-wezen uit de Japanse mythologie. Met dit verhaal neem ik aan dat de lightning dus wel voor zich spreekt...

Raichu wordt uigesproken als 'Rye - chew' en hieronder is een plaatje van hem te zien...

© Art by Ken Sugimori

Reutje 2 - Playful Phanpy Special Princess

Onze Phanpy, speelse Phanpy... Hij is een beetje de underdog van het stel. Je zit of hoort 'm nauwelijks, hij is erg snel tevreden. Maar als het etenstijd is... Nou dan is die aanwezig hoor, hihi!
Phanpy's karakter is mij nog niet helemaal duidelijk. Zoals ik al zei hij is erg rustig, alleen tijdens het voeden komt die los. Hij is in ieder geval wel erg lief, en echte knuffel!

Phanpy is een olifant Pokemon. Nu is dit dus niet iets waar meteen aan gedacht wordt bij onze Phanpy want hij is zeker niet de grootste van het stel. Maar qua uiterlijk valt al meteen een grote overeenkomst op... Zijn witte streep... Phanpy heeft vanuit zijn kraag een witte streep die helemaal doorloopt naar zijn snuit, net een slurf dus! Daarnaast is de Pokemon Phanpy lekker speels en stoot hij tegen mensen aan die hij lief vindt. Nou dit vond ik persoonlijk ook wel erg goed bij ons mannetje passen die in de mand/werpkist erg rustig is maar helemaal loskomt als die eten ruikt (en vervolgens heerlijk in slaap valt in onze handen als die klaar is met drinken)...

Phanpy wordt uitgesproken als 'Fan - pee', hieronder is een plaatje van hem te vinden...

© Art by Ken Sugimori

Reutje 3 - Prince Manaphy Special Princess

Ons prinsje Manaphy... Ons kleine prinsje want samen met zijn broertje is hij de kleinste van het stel. Manaphy is erg lief maar komt niet altijd even slim over, hihi... Hij is namelijk meestal degene die het langst moet zoeken naar een tepel bij moeders en ook niet altijd het doorheeft als moeders de mand/werpkist verlaat en/of weer instapt. Ach ja met hun ogen en oren nog dicht vind ik het sowieso een wonder dat de andere pups er wel meestal zo snel bij zijn. Manaphy is deze week erg gegroeid, samen met zijn witte zus heeft hij de meeste verandering doorgemaakt van alle pups uit het nest. Hij heeft een bijzondere uitstraling wat hem in onze ogen toch echt wel een beetje prinselijk maakt...

De Pokemon Manaphy wordt ook wel 'prins van de zee' genoemd. Nu heeft onze Manaphy een soort ruitvormige zwarte vlek op z'n hoofd (hier is hij ook aan te herkennen), net een kroontje merkte mijn moeder op. Dus prins Manaphy... Hij wordt, net zoals Phione, ook legendarisch genoemd en is ook een water-Pokemon. Manaphy is echter wel iets kleiner en lichter in vergelijking met Phione, iets wat tevens bij onze Manaphy en Phione het geval is. Hij is een speelse Pokemon en zijn naam is gebasseerd op 'manatee' (zeekoe) en moes waarschijnlijk een combinatie van dat woordt met 'fairy' zijn...

Manaphy wordt uitgesproken als 'Man - ah - fee', hieronder is een plaatje van hem...

Reutje 4 - Cute Buneary Special Princess

Cute little Buneary, ook wel bekend als dwergje bij ons... Hij was de kleinste bij de geboorte en dat is hij nu nog steeds. Buneary vinden wij zo schattig, ik weet niet wat het is... Ik denk misschien zijn volwassen uitstraling ondanks zijn kleine formaat, maar hij heeft echt alle harten hier al gestolen! Buneary is een kleine brutale vent, hij doet me nu al erg denken aan Piplup (Dylano) uit ons 1e nest. Ook vind ik hem wel iets weg hebben van zijn vader, hij heeft dan wel wit in zijn gezicht (en zijn vader niet) maar toch... Diezelfde uitstraling, diezelfde attitude krijg ik van hem, hihi.

Buneary is een konijn-Pokemon met flinke oren. Nu heeft onze kleine vent dit (nog) niet gelukkig maar goed wat niet is kan nog komen... Hahaha! Als hij het koud heeft rolt hij zijn oren op en gaat die slapen. Nu ligt onze Buneary ook graag opgerold te slapen dus dat is alweer een leuke overeenkomst. Maar waarom wij onze Buneary vooral een Buneary vinden... Omdat hij gewoon zo vreselijk schattig is, en dat is Buneary ook. Vandaar dus ook 'Cute Buneary', want dat is die zeker...

Buneary wordt uigesproken als 'Buhn - eer - ee' en hieronder is een plaatje van hem te vinden...

© Art by Ken Sugimori

Nou en dat was het alweer voor deze week, ons puppydagboek. Aangezien de pups nog zo jong zijn op het moment geen filmpjes deze keer. Wel is er al een filmpje van de pups te vinden op mijn Youtube pagina dus voor de liefhebbers... En vergeet niet de webcam! Ik zie regelmatig dat er al veel kijkers zijn maar voor iedereen die de puppycam nog niet heeft ontdekt kijk onderaan deze pagina voor de link. De puppycam staat voornamelijk 's avonds aan maar soms ook al vanaf vroeg in de ochtend. Zeker de moeite waard om af en toe eens te kijken of die aan staat of niet. Oh ja en dan hebben we natuurlijk ook nog het fotoalbum op de beginpagina van dit puppydagboek. In de loop van de week zal ik, zodra ik leuke nieuwe foto's heb, deze in dat album online zetten. Er staan alweer flink wat nieuwe foto's in naast de foto's in het puppydagboek van deze week en vorige week dus zeker ook even leuk om te bekijken!
Nou zoals ik al zei dat was het alweer voor deze week. Rest mij alleen nog te zeggen dus...

Tot volgende week!

Geboorte - Week 1 - Week 2 - Week 3 - Week 4 - Week 5 - Week 6 - Week 7 - Week 8 -
Week 9 - Week 10 & 11