Weblog e.d.

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

 

 

 

 

Nieuwsarchief 2015

Vanwege de vernieuwde site kunnen sommige links in nieuwsberichten onjuist zijn. Excuses hier voor... Alle correcte links naar pagina's zijn in de menu's te vinden.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Woensdag 30 december 2015

Mijn terugblik voor 2015 staat online en is te vinden op de blog pagina... Iedereen een hele fijne en vooral ook rustige jaarwisseling voor alle dieren toegewenst, vergeet niet rekening te houden met hen die niet van vuurwerk houden tijdens deze oudejaarsavond!

Zaterdag 12 december 2015

Donderdag 10 december waren wij op bezoek bij Abby's kleinkinderen! Een uitgebreid verslag met foto's en een filmpje is vanaf nu te vinden op deze blog pagina.

Zondag 29 november 2015

Voor wie het nog niet is opgevallen... De Special Princess site heeft inderdaad een nieuwe header! Ik vond het wel weer eens tijd voor een opfrisbeurt dus bij deze.

Vrijdag 27 november 2015

Gisteren zijn we samen met onze logee van eerder dit jaar, Flynn, zijn huisgenoot Cody (Abby's halfbroer) en hun bazin wezen wandelen bij de Hoorneboegse Heide. Een prachtig natuurgebied wat we nog niet eerder hadden bezocht, maar zeker vaker zullen bezoeken na onze wandeling van gisteren. Foto's gemaakt door Simone Weyrer zijn in het wandelingen album te vinden!

En dan nog een nieuw toegevoegde pagina... Naar aanleiding van alle vragen die ik over dit onderwerp krijg heb ik een verzorgings pagina gemaakt over de Chinese Naakthondjes, die zowel ingaat op de huidverzorging van een hairless als vachtverzorging van een powderpuff Crested. Vanaf nu kan iedereen dus op deze pagina terecht voor een duidelijk uitleg, inclusief foto's, van de verzorgingsroutines die wij hier thuis hanteren.

Woensdag 25 november 2015

De persoonlijke pagina's van de meiden hebben een kleine opfrisbeurt gehad. Benieuwd? Neem dan snel een kijkje op de individuele pagina's van onze honden en neem vooral even de tijd om de pagina's te bekijken... De wijzigen openbaart zich dan snel genoeg! ;-)

Zondag 8 november 2015

Vandaag zijn we met Abby & Glacee naar De Huisdier Dagen in Assen geweest. Benieuwd naar het verslag van ons weekend? Neem dan gauw even een kijkje op deze blog pagina!

Zaterdag 7 november 2015

Het nieuws was bij ons natuurlijk al lang bekend, maar een officiele melding hiervan op de site was er nog niet van gekomen... Vandaag meld ik dan eindelijk met trots dat Abby's tweede nestje kleinkinderen bij Dotsi Dreamer Shelties is geboren! Dochterlief Cheeta (de eerst geboren pup uit ons allereerste nestje) heeft op 22 oktober een prachtig nest van 2 blue merle teefjes, 1 driekleur teefje & 1 driekleur reu op de wereld gezet. Uiteraard zullen we de pups ter zijnde tijd een bezoek brengen, maar voor nu genieten we graag mee via de foto's online. Het nestje kan via de kraamkamer pagina op de site van Cheeta's eigenaresse gevolgd worden, hieronder alvast een klein voorproefje!

Dinsdag 3 november 2015

Het heeft even geduurd maar de blog over onze herfstvakantie staat dan eindelijk online. Alle foto's, filmpjes en verhalen zijn vanaf nu op deze pagina te vinden!
Ook heb ik een nieuw gedicht toegevoegd, dus voor de liefhebbers...

Zondag 11 oktober 2015

Na jarenlang plannen, heel veel tegenslagen en ook bewuste keuzes om niet door te gaan met bepaalde plannen… Kan ik dan nu eindelijk vandaag, op de verjaardag van onze jongste telg, weer een nestaankondiging bekend maken! De foto spreekt denk ik voor zich, we hopen begin volgend jaar ons eerste ‘Special Princess’ Chinese Crested nestje te zullen fokken. Houd de site in de gaten voor meer nieuws en neem contact op via het contactformulier bij interesse naar een pup uit deze toekomstige combinatie.
Meer informatie over de ouderdieren is op de verwacht pagina te vinden.

Maar natuurlijk vieren we vandaag eerst even feest, want Glacee is 2 jaar oud geworden, hoera, hoera!

Woensdag 7 oktober 2015

Na een flinke gezondheidsdip gaat het inmiddels eindelijk weer de betere kant uit en heb ik gelukkig ook kunnen genieten van alle verjaardagen vorige week. Abby vierde haar 8e en Eevee haar 5e verjaardag, en dat hebben ze geweten ook! We hebben gelijk goed gebruik gemaakt van het feit dat de lokale stranden per 1 oktober weer toegankelijk zijn voor honden en op Abby's verjaardag het strand van Lemmer en op Eevee's verjaardag het strandje van Wellerwaard bezocht. Wat hebben ze er van genoten zeg, och wat waren ze enthousiast... Met heel wat leuke foto's en filmpjes tot gevolg. De foto's zijn te vinden in de persoonlijke albums en het wandelalbum, en de filmpjes staan op mijn Youtube pagina.

Maar er is nog meer nieuws, heel erg leuk nieuws zelfs... Mijn favoriete artieste, Carrie Underwood, vroeg pas geleden om foto's van fans met het thema 'Smoke Break'. Haar nieuwe single met de gelijknamige titel gaat over het ontspannen en tot rust komen en ze zocht foto's van dit soort momenten voor in haar lyric video. Vandaag is de video online gekomen en ik en de Special Princess meiden (en ook onze logee Flynn) zitten er gewoon in! Op 2:30min komen we enkele seconden voorbij met een foto gemaakt tijdens een van onze boswandelingen. Er waren tig inzendingen dus ik had echt niet verwacht uitgekozen te worden. Maar ik zit er toch echt bij, zo cool dit! Carrie Underwood is niet erg bekend in Nederland, maar in mijn ogen een van de beste zangeressen die er is. Ik vind het dan ook een hele eer om voorbij te mogen komen in haar videoclip!

 

Zondag 27 september 2015

Het agility seizoen kwam dit weekend ten einde, en gelukkig konden BeeGee (Lightning Raichu Special Princess) en zijn bazin Josien dit bewogen seizoen toch nog mooi afsluiten. Na ongeveer de helft van de te lopen wedstrijden door gezondheidsproblemen te hebben gemist is het hen niet gelukt te promoveren naar de C-klasse. Toch hebben zij een prachtige 11e plaats behaald in het B-klasse (Medium) klassement (waarvan de eerste 10 honden zullen promoveren, net op het nippertje dus niet gehaald). Ze hebben deze afgelopen maanden weer goed laten zien wat voor een sterk team ze zijn, en ik wens ze heel veel goeds toe volgend seizoen! Hier nog een filmpje van dit weekend tijdens hun JP-parcours...

 

Dinsdag 22 september 2015

We waren zondag bij de musical The Bodyguard! Een uitgebreid verslag met foto's en filmpjes is te vinden op deze pagina.

Zondag 13 september 2015

Een korte nieuwe blog is te vinden op de bijebehorende pagina.
Verder staan er ook wat leuke nieuwe foto's in de albums van enkele nakomelingen op de site, en heeft ook het poezen album wat nieuwe toevoegingen. Ook op Youtube staan wat nieuwe filmpjes voor de liefhebbers dus genoeg om te bekijken!

Vrijdag 4 september 2015

Er staat weer een nieuwe blog online voor de liefhebbers, met als thema dit keer blafzwemmen en een nieuwe gsm!
En dan ook nog iets anders heel erg leuks, ietwat vertraagd nieuws eigenlijk… Afgelopen dinsdag kwamen namelijk mijn langverwachte autostickers binnen! Deze gepersonaliseerde ontwerpen, gemaakt door Huisdier-Zone, hebben inmiddels ook een mooi plaatsje gekregen op onze auto. Het plakken ging in eerste instantie niet helemaal volgens plan maar we hebben het gelukkig nog redelijk kunnen redden allemaal. Vanaf nu is het overduidelijk welke passagiers we bij ons hebben tijdens onze wandelingen en uitstapjes!

Donderdag 3 september 2015

Vandaag zag ik deze leuke trainingsfilmpjes van Abby’s dochter Sterre (Blissey) op Facebook voorbij komen. Deze dame die al op zeer jonge leeftijd vreselijk intelligent en leergierig bleek is deze trekjes absoluut nog niet verloren! Hier is ze in actie met huisgenote Pixie (tevens Eevee’s halfzus, van vaders kant).

 

Sterre en pixie samen trainen een tijdje niet gedaan maar het ging nog best goed

Posted by Sterre pixie en de Versatile Border Collies on donderdag 3 september 2015


Liefhebbers die Sterre en haar vrienden graag willen volgen kunnen dat via deze Facebook pagina doen (waar overigens ook nog veel meer leuke filmpjes en foto's te vinden zijn)!

Dinsdag 18 augustus 2015

Het heeft even geduurd maar de nieuwe blog over de tweede helft van onze zomervakantie staat eindelijk online en is hier te vinden! Er is een hele hoop gebeurt deze laatste drie weken dus genoeg om te lezen voor de liefhebbers. Hieronder alvast een kleine foto preview...

Zaterdag 8 augustus 2015

BeeGee en zijn familie zijn op vakantie, en meneer geniet met volle teugen van... Nou ja met name van het water eigenlijk!

Beegee leert 'lay down' op de surfplank

Posted by Josien Lemmen on zaterdag 8 augustus 2015

Zondag 26 juli 2015

Zo trots als we waren toen ze geboren werden, zo trots zijn we nu nog altijd op ons allereerste nestje... Vandaag vieren ze alweer hun 6e verjaardag, al lijkt het soms nog net als de dag van gisteren dat ze hier rondrende en lekker aan het spelen waren. Gefeliciteerd aan alle vier de pups en hun eigenaren, hopelijk kunnen jullie nog vele jaren van elkaar genieten!

Zaterdag 25 juli 2015

Er staat een nieuwe blog online over onze zomervakantie tot nu toe!

En dan heb ik ook nog ander bijzonder nieuws... Toen Ashley overleed raakte mij dit heel erg. Niet alleen vanwege het immens grote verlies, maar ook vanwege het feit dat ik hiermee mijn maatje en steun kwijt was. Ik merkte na haar dood eigenlijk pas hoeveel zij voor mij betekende in het dagelijks leven, en hoeveel vrijheid zij mij gaf door overal met mij mee naartoe te gaan. Ik heb uiteindelijk besloten een hulphondtraject in te gaan met Eevee, in de hoop dat zij hier geschikt voor zou zijn en deze taak kon overnemen. Ik ben zelf gaan trainen met Eevee en uiteindelijk ben ik gescreend door hulphondenschool De CLiCK om te kijken of wij aan hun eisen voldoen. Op maandag 13 juli was het dan eindelijk zover, en... We zijn de test prima doorgekomen, kregen complimenten over onze goede band en Eevee’s stabiele karakter, ik werd gefeliciteerd en later die week ontving ik mijn dekje. Eevee is dus vanaf nu officieel mijn hulphond en zal mij begeleiden in het dagelijks leven net zoals Ashley dit deed (en misschien uiteindelijk nog wel ietsjes meer)! Eevee is destijds in ons tweede nestje eigenlijk door Ashley uitgekozen om hier te blijven, en heeft na haar overlijden al gauw de taak van roedelleider overgenomen. Indirect voelt het alsof Ashley dit allemaal zo heeft gepland, al geloof ik niet in dat soort dingen. Maar het is toch een mooie gedachte dat Ashley door de jaren heen zo Eevee heeft voorbereid op een leven zonder haar, en een leven als mijn nieuwe steun en toeverlaat. Het voelt nog altijd wat dubbel maar ik ben zo waanzinnig trots op wat Eevee en ik samen door de jaren heen hebben bereikt, dit is echt de kers op de taart en ik hoop dat onze band alleen nog maar sterker en mooier zal worden.

Zondag 12 juli 2015

De afgelopen tijd heb ik weer aardig wat leuke foto's binnen gekregen van wat nakomelingen, tijd om de albums dus te updaten! Van Cheeta en Sterre uit ons eerste nest hebben we leuke foto's ontvangen van de dames samen met hun huisgenootjes... Sky en zijn halfbroertje Trevor (van inmiddels 20wkn oud) hebben ook de grootste pret samen zoals te zien is op hun recente kiekjes. En vandaag was er een hereniging tussen nestbroer en zus BeeGee & Snowy tijdens een agility wedstrijd. BeeGee behaalde hier ook nog eens de 5e plek tijdens het Spel-rondje, gefeliciteerd!
Alle foto's zijn in de albums hierboven te vinden.

Donderdag 9 juli 2015

Eergisteren waren wij weer bij een heus Sheltie(puppen)paradijs! Benieuwd naar de foto's, een compilatiefilmpje en verslag van ons bezoekje daar? Kijk dan gauw op deze blog pagina!

Zaterdag 4 juli 2015

De foto's van onze fotoshoot van MVZ fotografie waarover ik het vorige maand nog had in de blog zijn binnen, en ze zijn prachtig geworden! Ze zijn inmiddels in de blog te vinden maar ook in de individuele albums op de site natuurlijk. Nog meer foto's kunnen in dit album op Facebook gevonden worden!

En een nieuwe blog over de start van onze zomervakantie is inmiddels ook online te vinden, met veel leuke foto's en filmpjes!

Woensdag 24 juni 2015

Oké dit keer een hoop nieuws ineen... Laat ik dus gelijk beginnen!
Pas geleden was er een agility wedstrijd van Agility Maastricht, en Abby's dochter Snowy deed mee. Zij en haar handler Rachelle deden het geweldig en behaalde zelfs een 4e plek op de Jumping. Gefeliciteerd, wat een topteam zijn jullie ook! Foto's van Snowy tijdens deze dag zijn in haar persoonlijke album te vinden. Hieronder alvast een voorproefje.

Dan is er ook nog leuk nieuws van de andere agility-ster BeeGee (Snowy's nestbroer), die afgelopen weekend in de prijzen viel door een eerste plaats te lopen op het spel. Josien jij natuurlijk ook gefeliciteerd met alweer zo een mooi resultaat!

En dan last but not least ook nog wat nieuws vanuit het Special Princess homefront. Want er zijn niet een maar twee blogs online gekomen over de afgelopen weken. De eerste blog betreft verslagen van mijn vorige week, toen we onder andere mee liepen met een gezellige Sheltie wandeling. De tweede blog gaat over het concert van Taylor Swift dat wij dit weekend bezochten, en bevat zoals jullie van mij gewend zijn ook weer heel wat leuke foto's en filmpjes.
Verder zijn er ook in de fotoalbums van de meiden, en hun gezamenlijke albums hier en daar wat leuke nieuwe kiekjes toegevoegt. En is de links pagina wat opgeschoond.

Genoeg te bekijken dus weer voor iedereen, veel plezier!

Vrijdag 19 juni 2015

Ik heb weer een een gedicht geschreven dat voor de liefhebbers hier te vinden is...

Zaterdag 13 juni 2015

Eerder deze week is een nieuwe site gelanceerd, van en voor liefhebbers van het Chinese Crested ras in Nederland en België. Op chinesecresteds.be zal vanaf nu informatie te vinden zijn over deze hondjes, de verzorging van en tevens ook fokkers van dit ras. Een mooi initiatief, en een site die absoluut het bekijken waard is!

Vrijdag 12 juni 2015

Vorig weekend was het Spelletjesdag bij de hondenschool... En Eevee en ik vielen in de prijzen! Een uitgebreid verslag met foto's is vanaf nu te vinden op de blog pagina, foto's van de fotograaf volgen nog.

Vrijdag 5 juni 2015

Nieuws dat een klein beetje vertraagd op deze site is geplaatst, maar daarom zeker niet minder belangrijk... Dit behendigheidsseizoen zijn BeeGee en zijn bazin Josien weer lekker bezig en met succes. Zo behaalden ze samen dit weekend een 4e plaats op de jumping tijdens de wedstrijd bij KC Amsterdam. Gefeliciteerd, wat zijn jullie toch ook een goed duo samen hè! Foto's staan in BeeGee's album en een filmpje van hun winnende rondje kan hieronder gevonden worden.

Donderdag 4 juni 2015

Een uitgebreide blog over zowel het concert van Ariana Grande afgelopen vrijdag als het concert van Maroon 5 deze woensdag staat inmiddels online. De blogs zijn hier en hier te vinden en bevatten heel wat filmpjes en ook foto’s.


Dan ook nog wat ander nieuws. Woensdagmiddag was die daar dan eindelijk na 5 lange weken wachten... Ashley's urn. Ik had eerst iets totaal anders in gedachte. Wilde bijna gaan voor een babyroze urn met een Swarovski hart er op, helemaal Ash natuurlijk. Maar toen kwam ik deze tegen en ik was gelijk verkocht. De urn lijkt wel voor onze kleine meid te zijn gemaakt. Het voelt dubbel om enthousiast te zijn over zoiets 'vreemds', maar ik ben blij dat we zo een toepasselijke laatste rustplaats hebben kunnen vinden. Dank aan 3dogs Memories, hij is echt prachtig geworden!

Zondag 31 mei 2015

Flynn's laatste blog staat online, inclusief bijbehorende compilatie videoclip. Kijk hier voor alle foto's, verslagen en video's!

Dinsdag 26 mei 2015

BeeGee's eigenaresse Josien staat met haar verhaal over de gastric bypass operatie die zij vorig jaar heeft ondergaan deze week in Mijn Geheim. Bij het artikel zijn ook prachtige foto's van haar en haar hondjes gemaakt waar BeeGee weer van zijn beste kant op te zien is. Het gehele blad inclusief artikel en alle foto's ligt vanaf nu in de winkels.

Vrijdag 22 mei 2015

We hebben een logee! Benieuwd naar al zijn avonturen? Kijk dan gauw op de blog pagina van 'Flynn's vakantie'!

Dinsdag 19 mei 2015

Een blog over onze meivakantie staat inmiddels online en is hier te vinden. Verder kan ik inmiddels ook met trots melden dat Glacee haar PL uitslag binnen heeft en deze 0/0 is. We zijn hierdoor weer een stapje dichterbij onze fokplannen met haar.

En dan helaas ook nog wat minder leuk nieuws. Afgelopen vrijdag bereikte mij het trieste nieuws dat Karstad is overleden. Zoals zijn eigenaar zo mooi omschreef op haar Facebook pagina:


"Karstad
3 jaar geleden kwam je bij ons met Pensioen, nadat je 17 jaar heel veel kinderen en volwassenen blij had gemaakt bij de Zwartendijkruiters
Ik hoop dat je die 3 jaar volop hebt genoten.
R.I.P. *15-05-1990 -- †15-05-2015"


Ik heb het geluk gehad in de zomer van 2013 Karstad nog even te kunnen bezoeken bij zijn pensioenadres. Ik heb toen zelf kunnen zien wat een prachtig leven hij heeft gehad na al zijn jaren harde werken bij de manege. Karstad heeft in de jaren dat ik met hem samenwerkte bij de Zwartendijkruiters heel veel voor mij betekent. Hij heeft mij het vertrouwen in paardrijden weer teruggegeven, mij veel geleerd en bovenal ook heel veel plezier en blijheid gebracht.
Gecondoleerd en sterkte toegewenst voor alle betrokkenen natuurlijk (in het bijzonder zijn laatste eigenaresse Heidi). Karstad je zult altijd een plaatsje in mijn hart houden, en ik weet ook zeker dat dit ook geldt voor alle mensen die jou door de jaren heen hebben mogen ontmoeten...

Zaterdag 9 mei 2015

De afgelopen paar dagen heb ik afleiding gehad door te werken aan een leuk project, in opdracht van BeeGee's eigenaresse Josien. Zij maakt sinds enkele maanden handgemaakte halsbanden, riemen en hondenspeeltjes en geeft ook workshops hier in. Ze wilde het echter wat professioneler gaan aanpakken en vroeg mijn hulp bij het maken van een (gratis) site. Hoewel ik de afgelopen jaren, op het onderhoud van deze site na, niet veel meer aan webdesign heb gedaan is dit nog altijd een grote hobby van me. Sindsdien ben ik dus al druk met het maken van de site en inmiddels kan ik 'm dan eindelijk aan iedereen presenteren. Zie hier 'Koekwous Hondenshop', heel veel succes met de site Josien, hopelijk zul je een hoop bezoekers en klanten trekken!

Zondag 3 mei 2015

Zojuist kreeg ik deze prachtige tekening via Facebook van Laura Gaggia. Zij heeft als eerbetoon aan Ashley onze kleine meid vereeuwigd in een cartoon als cadeautje voor ons. Ashley kon zich af en toe best wel als een cartoon hondje gedragen, met haar kleine formaat maar ‘grote’ karakter. Een toepasselijke nagedachtenis aan onze kleine Ash dus, die door dit soort mooie gebaren nooit vergeten zal worden. Dankjewel Laura voor deze mooie tekening.

Donderdag 30 april 2015

Een nieuwe blog over onze activiteiten deze laatste paar dagen, en in het bijzonder ook mijn ziekenhuisafspraak eerder vandaag staat online en is hier te vinden.

Zondag 26 april 2015

Ik heb eindelijk de moed bij elkaar kunnen rapen om Ashley aan de In Memoriam pagina toe te voegen... Klik op de hiervoor genoemde link om naar haar stukje op deze pagina te gaan.

Zaterdag 25 april 2015

Een blog over onze bewogen week na ons grote verlies vorige week, inclusief veel foto's gemaakt tijdens onze afleidingsuitstapjes, is vanaf nu te vinden op de blog pagina.

In het fotoalbum van Sky, BeeGee en Sterre zijn nieuwe foto's toegevoegd. Mooie fotoshoots en Sky's baby halfbroertje die sinds kort is ingetrokken in hun huishouden vullen de albums met weer heel wat leuks. Verder staan in de albums van de meiden (op hun pagina's) en hun gezamenlijke albums ook nieuwe foto's van onze roedel.

Dinsdag 21 april 2015

Na alle ellende nu eindelijk wat goed nieuws... Glacee heeft net haar eerste ECVO oogonderzoek gehad en is overal vrij van verklaard! Weer een stapje dichterbij onze fokplannen met haar dus.

Ook is Ashley vanmiddag weer 'thuis' gekomen, we hebben haar as opgehaald bij het crematorium en een ashanger is inmiddels ook al besteld. De urn moeten we nog even voor sparen maar hopen we ook binnenkort aan te kunnen schaffen. Het voelt nog altijd erg onwerkelijk allemaal, en we zitten echt in de overlevingsmodus om de dagen door te komen. Maar samen met de meiden en heel wat afleiding proberen we ons door deze moeilijke tijd heen te vechten.

Maandag 20 april 2015

Gisteren ben met mijn eerbetoon filmpje voor Ashley begonnen. Als nagedachtenis aan haar, en al onze mooie tijden samen. We zullen je nooit vergeten mijn lieve, kleine meid!“Cause I always saw in you my light my strength
And I wanna thank you now for all the ways
You were right there for me”

Donderdag 16 april 2015

Vandaag hebben we afscheid moeten nemen van Ashley. Nadat zij maandagavond plots doodziek werd hebben we tot vanmorgen gevochten voor haar leven. Maar helaas, ze heeft het ondanks alles niet gered. Een compleet verslag van alles wat er is gebeurt is hier te vinden.

Vaarwel lieve Ashley!
7 mei 2007 - † 16 april 2015

Zondag 29 maart 2015

Vandaag verscheen Abby's zoon BeeGee (Lightning Raichu Special Princess) eindelijk weer op het behendigheidsveld samen met bazin Josien. Na een pauze zijn ze er nu weer aan toe wedstrijden lopen en vandaag hadden ze een mooie eerste wedstrijddag op de debutantenwedstrijd in Bemmel. Helaas 2 discs, maar wat doen ze het goed samen! Ze hebben al in de C-klasse gelopen in het verleden, en ook aan de NK kwalificaties meegedaan... Zo te zien is de chemie tussen hen nog altijd niet verdwenen, dit beloofd weer veel voor de toekomst.

 

Meer filmpjes van BeeGee in actie zijn op het Youtube kanaal van zijn bazin te vinden.
Gisteren ben ikzelf ook weer gestart met behendigheid. hoewel we alweer enkele jaren deze sport niet meer hebben kunnen beoefenen, mochten toch we bij de gevorderden groep starten. Wat ben ik trots zeg op hoe snel Eevee alles weer oppakt! Ikzelf heb ook nog een hoop te leren natuurlijk, maar ben erg tevreden met hoe ver we al zijn. Het is pittig voor me om te kunnen bijbenen met dat kleine racemonster van me, maar wat hebben we een lol! Een filmpje van onze eerste les samen is te vinden op mijn Youtube kanaal.

Vrijdag 27 maart 2015

Glacee is eerder deze maand eindelijk loops geworden! Na de sterilisatie van Abby en Elphaba vorig jaar was de cyclus van de overgebleven dames een beetje in de war gegooid. Als Glacee dit schema aanhoudt en de nog uit te voeren gezondheidsonderzoeken goed zullen zijn hopen wij haar een van haar volgende loopsheden te kunnen laten dekken. Maar daarover ter zijnde tijd natuurlijk meer…
Verder is er helaas ook wat minder leuk nieuws te melden. Vandaag ben ik met spoed naar de dierenarts geweest met Ashley. Zij vertoonde vanmorgen ineens een soort van verlammingsverschijnselen, in eerste instantie dachten we dat dit haar hernia was (hier had ze immers alweer een week wat pijnklachten van) en kregen we dus ook het telefonische advies volledige rust en pijnstillers blijven geven. Opeens zag ik echter een bult bij haar anus en dit bleek ook uiteindelijk (waarschijnlijk) de oorzaak. Haar rechter anaalklier is zwaar ontstoken, er kwam tot bloedens toe vuil uit. De dierenarts heeft er zoveel mogelijk uitgeknepen en antibiotica naast de pijnstillers voorgeschreven. Volgende week moeten we terug komen want als het er dan niet beter uit ziet moet ze onder narcose om de klier te laten uitspoelen. Duimen dus dat dit niet nodig is en onze kleine meid snel weer helemaal de oude is! Ze was zo zielig daar, ze kermde het uit van de pijn maar liet het wel heel dapper allemaal over zich heen komen. Ben trots op m'n kleine meisje, hopelijk is het nu weer even over met de ellende op gezondheidsgebied voor 'r!
Om toch ook nog even af te sluiten met iets leuks… Vanavond zag ik dit geweldig schattige filmpje voorbij komen van de familie van Snowy! Haar bazin Sharon heeft dit mooie eerbetoon van al hun Shelties gemaakt. Helaas is er bij het overzetten van het filmpje iets wat kwaliteit verloren gegaan maar het blijft alsnog een prachtig mooi videoclipje om te zien.Kijk voor nog enkele leuke clipjes van onze eigen meiden, gemaakt tijdens de afgelopen weken, op mijn Youtube pagina… En in de albums verspreid op de site zijn hier en daar ook nog enkele leuke nieuwe kiekjes toegevoegd.

Zaterdag 14 maart 2015

Er is weer een hoop gebeurt deze week. Zowel leuke dingen als minder leuke dingen passeerde de revue. Een uitgebreid verslag van ons bezoekje aan het concert van Katy Perry, maar ook nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot Ashley's gezondheidsproblemen en al onze andere bezigheden deze week zijn vanaf nu te vinden in deze blog!

Zondag 8 maart 2015

Er is weer een hoop gebeurt de laatste weken. Een blog over al onze avonturen kan op deze pagina gevonden worden!

Hier nog een huishoudelijke mededeling… De stickers met enkele van onze Special Princess meiden erop (zie een voorbeeld hiervan hierboven) gaan uit het assortiment van de website die deze verkoopt. Iedereen die dus nog een Special Princess meid op zijn of haar auto wilt hebben, of misschien een waakbord met een van onze meiden in huis wilt halen, raad ik dus aan snel nog even een bestelling te plaatsen bij de site 4 Dogs Only! Elphaba staat als Chinese Crested powderpuff in het systeem, Ashley als Chihuahua Blond en Eevee als Sheltie/Shetland Sheepdog zwart. De stickers van hen zijn in twee varianten te verkrijgen (stickers van hun hoofd maar ook I LOVE rasstickers) en de waakborden zijn in het Nederlands en Engels te koop.

Dinsdag 24 februari 2015

Een blog over ons bezoekje aan de M-Lab musical Rent is hier te vinden.

Maandag 23 februari 2015

Angela Domburg-van Der Velde, een (Facebook) vriendin van me vroeg recentelijk om foto’s van dierenogen om na te tekenen. Ik heb haar enkele close-ups van Abby gestuurd en uiteindelijk heeft ze er hier een van gekozen om mee aan de slag te gaan. Het eindresultaat is echt prachtig geworden, ze heeft deze geweldige tekening gemaakt van onze Special Princess! Meer tekeningen van Angela kunnen gevonden worden in haar portfolio op Facebook. Ga zo door zou ik zeggen want je hebt er overduidelijk een heel groot talent voor Angela!

Zaterdag 21 februari 2015

Een compilatie blog over enkele van onze 'avonturen' de laatste weken staat online en is hier te vinden! Hieronder nog een leuk filmpje van onze 'verjaardagskaart-photoshoot' vorige week...

 

Voor al mijn online vrienden maak ik ieder jaar weer een leuke kaart om hen te kunnen feliciteren op hun verjaardag. Het idee van dit jaar kwam van mijn moeder, en wat hebben de meiden genoten van de photoshoot! Enkele eindresultaat foto's kunnen gevonden worden in dit, en dit album.

Vrijdag 23 januari 2015

Een nieuwe blog met heel veel mooie foto's van onze meiden staat online en is hier te vinden.

Zondag 11 januari 2015

Het eerste gedicht van 2015 staat online en is hier te vinden.

Dinsdag 6 januari 2015

De eerste blog van dit jaar staat online en is te vinden op deze pagina.

Vrijdag 2 januari 2015

Hopelijk heeft iedereen een beetje een gezellige, maar bovenal ook rustige jaarwisseling (voor alle diertjes) gehad. Helaas begon het jaar voor sommigen van ons niet bepaald voorspoedig. Vandaag bereikte ons het trieste nieuws dat de vader van ons allereerste nest, Ned + Vet. Kamp. Cresteak Tudor Crown at Wendisle "Tudor", afgelopen maandag op 15,5 jarige leeftijd is overleden. Tudor was een prachtige hond, van binnen en van buiten. We zijn nog altijd zeer trots op het feit dat hij de vader van ons eerste nest was, en kunnen ons voorstellen dat dit een zeer groot verlies is voor zijn familie. We wensen hen daarom ook via deze weg heel veel sterkte toe, gecondoleerd.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Klik hier voor recent nieuws, kijk hieronder voor nieuws uit het verleden:

2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2009/2010