Weblog e.d.

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

 

 

 

 

Bachata Romantica Di China Latina

"Elphaba"

Geslacht: Teefje
Geboren: 21 januari 2012
Ras: Chinese Crested
Varieteit: Powderpuff
Ooguitslag: ECVO vrij, PLL & prcd-PRA vrij

***Met Elphaba wordt NIET gefokt!***

PitaPata - Personal picturePitaPata Dog tickers

Stamboom - Shows

Met de komst van Elphaba sloegen we een nieuwe weg in, een nieuwe frisse start na een tijd van heel veel verdriet en ellende. Ondanks het feit dat deze plannen al langer op de achtergrond speelde kwam ze alsnog redelijk onverwacht op ons pad maar wat zijn we blij dat we haar zijn tegengekomen...
Toen wij in de loop van 2011 besloten uiteindelijk weer een hond aan onze roedel toe te voegen hebben we lang zitten twijfelen over het ras. We besloten uiteindelijk te gaan voor een compleet nieuw ras waar we al jarenlang dol op waren maar ons nooit echt verder in hadden verdiept. We besloten ons te gaan verdiepen in het ras, shows te bezoeken, fokkers aan te spreken en lijnen uit te pluizen voor meer informatie. De fokker van Elphaba leerde we in 2011 kennen en hadden we gelijk een goede klik mee. Toen zij haar nestplanning bekend maakte was ik meteen verkocht... Deze combinatie sprak mij zeer aan en zodoende hebben we dus uiteindelijk contact met haar opgenomen. We stonden eigenlijk op de wachtlijst voor een naakt teefje maar na het zien van het powderpuff meisje waren we al gauw verkocht. Toen we de vraag kregen of we wellicht geïnteresseerd zouden zijn in haar hebben we uiteindelijk volmondig ja geantwoord want zeg nou zelf... Wie wordt nu niet verliefd op dit prachtmeisje?!
Elphaba is een heerlijke vrolijke meid met een rastypisch sprankelend clownesk crested karakter. Ze staat vol lol en pret in het leven, is erg nieuwsgierig en maar ook toch wel erg pittig. Ze is stronteigenwijs maar met haar grote kijkers weet ze iedereen om haar vinger te winden, zelfs als ze zich weer eens als een idioot gedraagt tijdens een wandeling. Snoep is ze helemaal dol op, als je even niet goed oplet pakt ze zo je vinger mee en als een stokstaartje achter het snoepgoed aan gaan is ook voor haar geen enkel probleem. Ze is erg leergierig en intelligent wat goed uitkomt bij sommige streken die ze uithaalt. In het bijzijn van nieuwe mensen en dieren is ze in eerste instantie altijd erg terughoudend. Ze kan niet zo goed tegen veranderingen, iets wat ook is bevestigd door verschillende gedragstherapeuten die haar karakter als ietwat 'autistisch' omschreven. Toch betekend dit zeker niet dat ze je niet uiteindelijk zal accepteren hoor, en als ze je eenmaal kent is is ze je beste vriendin inclusief zoentjes, knuffels en samen spelen. Ze blijft echter wel een hond met gebruiksaanwijzing maar gelukkig leren wij deze alsmaar beter en beter te gebruiken.
Haar naam is erg speciaal voor mij persoonlijk... Hoewel we Bachata een erg leuke stamboomnaam vinden en dus ook nog best wel even hebben getwijfeld over wel of niet dit als roepnaam te gaan gebruiken zijn we uiteindelijk toch voor Elphaba gegaan. De reden hiervoor is dat deze naam voor mij symbool staat voor een hele hoop dingen. Te beginnen het boek/musical Wicked waaruit de naam afkomstig is (waarin overigens ook mijn eigen voornaam voorkomt). Het karakter Elphaba hier in is een verkeerd begrepen vrouw die vanwege haar uiterlijk vaak al veroordeeld wordt voordat mensen haar echt goed leren kennen. Iets wat ik toch wel erg toepasselijk vind bij het ras Chinese Naakthond aangezien hier ook flink wat meningen over bestaan, vaak berust op onzin en niet op hoe dit ras echt is. Daarnaast is Elphaba een strijdlustige vrouw met een grote liefde voor dieren, ze vecht voor hun rechten en trekt zich niks aan van wat anderen van haar vinden. Iets waar ik mezelf erg goed in kan vinden. Ook de musical Wicked zelf heeft veel voor mij betekend mede ook vanwege mijn gezondheidstoestand eind 2011. Ik ontving toen een prachtig cadeau van de cast van deze voorstelling in de vorm van een abri-formaat poster vol met lieve persoonlijke berichtjes als hart onder de riem tijdens die moeilijke tijd. De musical heeft ook de slogan 'niets is wat het lijkt' wat ik bij een Chinese Naakthond met haar (oftewel powderpuff) toch ook wel erg toepasselijk vind. Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste... Elphaba's kracht heeft mij zelf ook de kracht gegeven door het jaar 2011 heen te vechten. Zij heeft mij leren om te gaan met mijn eigen situatie en die van mijn oma (die op 1 februari 2012 overleden is) dus als afsluiting van deze moeilijke periode, als nieuw begin en als eerbetoon aan mijn oma vind ik deze naam zeer toepasselijk voor onze eigen Elphie.
Hoewel er in eerste instantie wel fokplannen met haar zijn geweest hebben wij in 2014 besloten deze plannen toch niet door te zetten. Elphaba is dus gewoon een gezellige huishond waar we veel plezier mee beleven. Wij zijn erg blij met deze kleine meid en al het moois dat zij aan ons leven heeft toevoegt. We hebben nog nooit een hondje als haar gehad maar kunnen inmiddels een leven zonder haar niet meer voorstellen.