Weblog e.d.

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

 

 

 

 

Special Prince Grant of the Happy Home

"Grant"

Geslacht: Reu
Geboren: 19 oktober 2016
Ras: Biewer Yorkshire Terriër

PitaPata - Personal picturePitaPata Dog tickers

Stamboom - Shows

Toen wij Grant uitkozen was het bijna 7 weken na Miffy's overlijden. Een rollercoaster aan emoties had de revue inmiddels gepasseerd. Om te voorkomen dat ik echt te diep in de welbekende put zou geraken opperde mijn moeder om toch eens te gaan kijken naar het aanschaffen van een nieuw, klein ras. Ik besloot me te verdiepen in wat kleine rassen, in eerste instantie puur om mezelf bezig te houden. Ik merkte dat ik gaandeweg weer met meer plezier naar puppyfoto's kon kijken en ook dat ik gevoelsmatig aangetrokken werd tot één ras in het bijzonder. Ik zag dat er een speciale dag van de rasvereniging van dit ras werd georganiseerd en we besloten te gaan kijken. Het bezoek bracht gemixte emoties met zich mee. Was het niet te vroeg na Miffy's overlijden om nu al te kijken naar de volgende stap? Waren we hier echt klaar voor en zouden mijn verwachtingen niet te hoog zijn? Omdat we inmiddels toch wel echt verliefd waren geworden op dit ras besloot ik me toch vrijblijvend alvast in wat fokkers te gaan verdiepen. Eén fokker die mij in het bijzonder aansprak en niet heel veel fokt plaatste een bericht dat zij nog twee reutjes beschikbaar had van op dat moment 4 weken oud. Na een lijst van voors en tegens en heel veel gesprekken onderling besloten we contact op te nemen met deze fokker en na leuk eerste contact maakten we een afspraak om te kijken. De volwassen honden daar namen gelijk alle twijfels die ik nog had weg, ik had ze zo allemaal mee naar huis willen nemen. De pups waren in het echt minstens zo schattig als op de foto’s en filmpjes en ook bij de fokker zelf kreeg ik de bevestiging dat mijn gevoel goed zat.
Mijn allereerste hondje was Macy, een bastaard Yorkshire Terriër die ik rond mijn 4e kreeg en die zelfs nog Abby als pup heeft meegemaakt. Het ras Biewer Yorkshire Terriër is daarom dus ook niet compleet onbekend voor me. Toch had ik me nooit eerder echt goed in dit ras verdiept, en kwam ik tijdens mijn zoektocht er pas achter welke verschillen er tussen Biewers en klassieke Yorkies zijn en ook hoe prachtig mooi deze hondjes kunnen zijn. Na ons bezoek aan de fokker stond al gauw vast dat Grant onze roedel zou komen versterken. Natuurlijk zou hiermee niet gelijk al het verdriet om Miffy en Ashley teniet worden gedaan. Maar ik merkte wel al in aanloop naar ons bezoek aan de fokker en zeker nadien dat er wat druk en spanning in mij was verdwenen. Ik had weer een beetje hoop, en dat is lange tijd zoek geweest.
Waarom wij voor Grant zijn gevallen had meerdere redenen. We hadden de keus uit hem en zijn nestbroer, maar na een omschrijving van karakters van de fokker en de pups in het echt te hebben gezien was ons al gauw duidelijk dat Grant het beste bij ons zou passen. Hij heeft een rustig karakter, is zeker wel speels en ondernemend, maar niet dominant of hyperactief. Ook is hij erg baasgericht, intelligent en een hond met een werklustig karaktertje. Toch is hij ook wel erg veranderd sinds zijn komst hier, al zijn deze veranderingen in mijn ogen alleen maar zeer positief te noemen! Zo was hij als jonge pup nog wat terughoudend, had hij wat tijd nodig om te ontdooien bij onbekenden en was hij in nieuwe situaties erg afwachtend. Maar na een paar weken bij ons was hier nog maar weinig van over, vond meneer alles wat hij nieuw meemaakte leuk en kon iedere voorbijganger een enthousiaste huppel en zoen verwachten als ze maar dichtbij genoeg kwamen. En nu enkele maanden later is er aan deze karaktertrekken nog niet veel veranderd. Grant is nog altijd een allemansvriend die dolenthousiast is naar zowel honden als mensen die hij ontmoet. Wel is hij van nature uit onderdanig en zal hij in situaties waarin voor zijn gevoel gevaar dreigt zich ook gelijk zo opstellen, en heeft hij als puntje bij paaltje komt ook wel een beetje zo zijn voorkeur hoor voor mij (al zal hij dat niet gauw laten merken, hihi). Grant is de kleinste van het nest maar grappig genoeg ook de oudste als het om leeftijd gaat. Tijdens ons bezoek aan hem zagen we dat hij graag met zijn nestgenootjes speelde maar ook zichzelf prima kon vermaken en ook af en toe graag met de ouderen meedeed. Zijn broer en zus hadden een wat dominanter karakter en juist vanwege het doel waarmee we Grant aan onze familie toevoegen zochten we in dit geval een rustiger pupje. Dit heeft ook goed uitgepakt want Grant is een prachtige match hier in onze roedel. Hoewel ik weet dat hij nooit mijn twee kleine meiden zal kunnen vervangen, hoop ik wel dat hij een klein beetje in hun voetsporen zal kunnen treden. Een nieuw klein maatje die ik overal mee naartoe kan nemen (in de Fundle) is immers wat ik sinds het overlijden van Ashley (en Miffy) zo erg mis en met Grant weer heb terug gekregen. Of hij ooit officieel mijn hulphond zal kunnen worden weet ik niet, maar de steun die ik nu al aan hem heb tijdens onze avonturen samen is heel bijzonder en fijn om weer te kunnen voelen.
Grant is onze eerste eigen reu zijn, wat ook wel een bijzondere ervaring is. Tijdens onze nesten en vriendschappen met andere hondenliefhebbers de laatste jaren heb ik gemerkt hoe lief en leuk reuen kunnen zijn dus dat er alleen nog maar heren beschikbaar waren uit dit nest was voor ons absoluut geen dealbreaker. We hebben immers ook geen fokplannen met dit ras en waren echt gewoon op zoek voor een leuk maatje erbij. Qua uiterlijk lijkt Grant op dit moment vooral op zijn opa (die ook bij zijn fokker woont) en ik kan alleen maar hopen dat hij ook het karakter van deze hond zal erven. Want jeetje zeg wat een schat is dat, prachtig om te zien maar ook zo een heerlijke knuffel (al geldt dit ook voor zijn moeder hoor).
We hadden een aardige namenlijst voor deze heer. Lange tijd stond Dedenne aan kop (mede vanwege de schattigheid van dit Pokémon karaktertje en de band die één van de karakters met deze Pokémon heeft) maar uiteindelijk zijn we toch voor een wat gebruikelijke naam gegaan. In 2016 was absoluut mijn favoriete tv-serie (seizoen twee van) The Flash. De hoofdrolspeler uit deze serie, die The Flash/Barry Allen speelt heet in het echt Grant Gustin. Hij is een acteur die niet alleen bekend is door deze titelrol maar ook zijn rol in series als Glee. Grant is een acteur die mij altijd al zeer heeft aangesproken en daarbij is zijn naam ook nog eens apart. Grand met een D betekend immers groots in het Engels, maar de spelling met een T geeft daar een ietwat andere draai aan. En zeg nou zelf, een hondje wat uiteindelijk maar zo'n 2 á 3 kilo zal wegen met een naam die klinkt als het Engelse woord voor groots... Dat is toch wel erg komisch eigenlijk! Omdat we zelf de stamboomnaam mochten kiezen besloten we ook de kennelnaam hier in te verwerken en is zijn volledige naam dus Special Prince Grant of the Happy Home geworden (door een foutje op de stamboom zonder de Special erbij), met de kennelnaam van zijn fokker als affix (Grant had overigens eerst de naam Binky of the Happy Home voordat hij door ons werd uitgekozen maar aangezien deze stamboomnaam nog niet definitief was ingediend kon die nog veranderd worden).
Grant had in het begin even wat tijd nodig om te wennen aan de roedel hier maar voelde zich gelukkig binnen enkele dagen al thuis. Hij is met open armen door de prinsessen ontvangen als de prins die hij is en hoort ondertussen helemaal bij de familie. De ochtend van kerstavond is hij hier ingetrokken en zeg nou zelf, een beter kerstcadeau kun je je toch niet wensen?! Hij heeft echt weer wat gezellig nieuw leven in de brouwerij gebracht en zet met name regelmatig samen met Eevee en Elphie de boel graag op stelten. Abby is zijn grote steun als hij wat begeleiding of gezelligheid nodig heeft en Glacee heeft hem inmiddels helemaal geaccepteerd als haar adoptiezoon. Hij is een heerlijk vrolijk ventje en op de hondenschool inmiddels al omgedoopt tot de mascotte van de pubergroep waarin hij enthousiast meedoet. We zijn dan ook 2017 goed begonnen met deze nieuwe vent in ons midden!