Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

De poezen

Mijn liefde voor dieren houdt niet op bij honden. Ook katten maken al zo lang als ik me kan herinneren onderdeel uit van mijn leven. Er wordt vaak over ons gezegd dat ik het hondenmens en mijn moeder het kattenmens hier in huis is. En dit is ook wel een beetje zo. Al kan ik mij ook geen leven zonder katten voorstellen hoor! Momenteel hebben wij twee poezen, allebei begin 2020 geboren, de één een Heilige Birmaan en de ander een Brits Langhaar.

Maan (onze Heilige Birmaan)


 • Maan - Flawless Maan van Liligold
 • Maan met haar mooie seal point snoet
 • Knappe Maan
 • Maan op haar favoriete plekje in het huis
 • Ons eerste bezoek aan Maan
 • Je kunt verdrinken in de blauwe kijkers van Maan
 • Welkom thuis Maan!
 • Speelse Maan
 • jquery slider
 • Maan... We kunnen naar je blijven kijken!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
javascript photo gallery by WOWSlider.com v9.0

Onze Heilige Birmaan Maan kwam begin 2020 op ons pad. Nadat wij eind 2018 onze vorige Birmaan Bouchra waren verloren misten wij een kat van dit ras erg in huis. Toen wij besloten ons gezin uit te breiden met twee kittens viel de keus dan ook al gauw weer op dit ras. Tijdens onze zoektocht naar Bouchra destijds waren we al helemaal verliefd op de seal & chocolate point Heilige Birmanen. Ons oog viel tijdens deze zoektocht dan ook al gauw op die kleuren, hoewel we eigenlijk voor alles open stonden zolang de kitten ons niet teveel aan Bouchra zou herinneren (dit om vergelijken te voorkomen).
Toen ik eind januari de fokker van Maan contacteerde deed ik dit eigenlijk in onze zoektocht naar een Brits Langhaar kitten (het ras van onze tweede kitten). Zij had helaas geen poesje meer beschikbaar uit het Britten nest waar ik informatie over vroeg maar vertelde ons wel dat één dag eerder het nestje van Maan geboren was. Met dit in ons achterhoofd vervolgden wij onze zoektocht maar het Birmanen nestje bleef door mijn hoofd spoken. Na enkele weken nadenken besloten we dan ook opnieuw contact te zoeken en een afspraak te maken om langs te gaan.
Maan komt uit een nest van vier kittens waarvan drie poesjes en één kater. We hadden de keus uit alle kittens en hoewel ze (heel) erg op elkaar leken stal Maan ons hart. Zij was de enige van de kittens die heerlijk bij mij op mijn arm in slaap viel en om de één of andere reden gaf zij mij het gevoel alsof ze ons ook echt uitkoos en wij haar. Door het coronavirus hebben wij Maan en haar nestgenootjes helaas maar één keer kunnen bezoeken. Maar gedurende dat enige bezoekje hebben we wel gezien hoe lief en zorgzaam haar moeder was, hoe leuk de kittens samen waren en hoe fijn ze opgroeiden binnen de cattery (en natuurlijk hebben we nadien door de weken heen veel foto en video updates gehad van de fokker).
Sinds het voorjaar van 2020 woont Maan bij ons. Maan heeft helaas een valse start gehad hier met wat onverwachte gezondheidsprobleempjes, maar gelukkig is ze hier met veel begeleiding overheen gegroeid en inmiddels een gezonde kat die heerlijk van het leven geniet. Ze is sociaal maar tegelijkertijd ook heel rustig en relaxed. Ze ligt het liefste het merendeel van de dag te slapen ergens op de eerste verdieping maar kan soms ook een knuffelkont zijn. Ze is voorzichtig maar kan ook heel speels en vrolijk zijn op momenten. Hoewel ze in het begin een moeilijke eter was is ze ondertussen echt helemaal geobsedeerd door alles wat eetbaar is. Menseneten, hondensnacks, het maakt haar niet uit… Zolang het eetbaar is (en zelfs niet eetbaar is... oeps!) zet ze haar tanden er in! Ze is liever lui dan moe en was dan ook vaak naast onze bejaarde Fantasia te vinden toen die nog leefde. Na haar overlijden vond ze het wel wennen om ineens zonder haar vaste slaappartner haar rustdagen door te moeten komen. Maar inmiddels is BFF Meghan het relaxen ook iets meer gaan waarderen en zijn zij nu samen vaak op of rond onze bedden te vinden.
Maan is vernoemd naar de gelijknamige zangeres en Nederlandse The Voice winnares uit 2016 die met haar meest recent album veel voor mij heeft betekend. Ook was het op de geboortedag van onze Maan, 24 januari 2020, Nieuwe Maan. Hierover wordt gezegd: "De Nieuwe Maan is onzichtbaar aan de hemel en een teken van een nieuw begin. De Nieuwe Maan is niet alleen het begin van een nieuwe maancyclus, maar ook een nieuwe start op andere gebieden.". Hoe toepasselijk! Als extraatje is de naam in combinatie met het ras ook wel erg komisch dus was de keus daarom al gauw gemaakt.
Haar signature look zijn haar onschuldige blauwe kijkers die ze als geen ander weet in te zetten. En zeg nou zelf… Wie wordt er niet verliefd op deze prachtige meid?!

Flawless Maan van Liligold

 

Poes

Ras: Heilige Birmaan

Kleur: Seal point

Nest samenstelling: 3 poezen, 1 katers

Geboren: 24 januari 2020

Sint Agatha's Adorable Casanova George

 

Seal point

 

E.Ch. Dar es Salaam's Big Brown Bear

 

Seal point

 

Int.Ch. Panjandrum Arakhan

 

Blue point

 

Dar es Salaam's Brown Beryl

 

Seal point

Belle Fae's Sajuta Gioia

 

Lilac point

 

Ch. Davino van de Meybas

 

Blue tabby point

 

Sint Agatha's Lenthe

 

Chocolate tabby point

 

Fay van Fayline

 

Seal point

 

Int.Ch. F*Innoxious du Bout de Bonheur

 

Chocolate point

 

Zuccero v. Blütengarten

 

Seal point

Ch. Gaie Shane du Bout de Bonheur

 

Blue smoke

Fayline van Minou Bloe

 

Seal point

 

Ch. Rawalpindi's Khensu

 

Seal point

 

Nilakshi's Victoria

 

Seal point

 

Ch. = Kampioen        Int.Ch. = Internationaal Kampioen      E.Ch. = Europees Kampioen

---------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Meghan (onze Brits Langhaar)


 • Meghan - Beautiful Ariel Zabaglione
 • Meghan haar eerste stapjes in ons huis
 • Meghan ons beeldschone cinnamon tortie meisje
 • Slapende Meghan
 • Ons eerste bezoek aan Meghan
 • Knappe Meghan
 • Speelse Meghan
 • Meghan probeert een cavia na te doen
 • slider
 • Fluffy Meghan
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
bootstrap slideshow by WOWSlider.com v9.0
 

Al een aantal jaren ben ik verliefd op het ras Brits Langhaar. Nadat ik het account van (Instagram-sensatie) Smoothie ooit eens ontdekte ben ik mij gaan verdiepen in het ras en deze katten steeds leuker gaan vinden. Toen wij begin 2020 besloten ons huishouden uit te breiden met twee kittens viel mijn oog dan ook al gauw op dit ras. Mijn moeder had iets meer overtuiging nodig maar nadat wij ons beiden goed hadden verdiept in het ras waren we om. Aangezien Brits Langharen in eigenlijk alle kleuren te vinden zijn hadden we wel een kleine lijst wat kleurvoorkeuren betreft. Ook ging onze voorkeur uit naar een cattery met honden om de overgang naar ons huishouden zo gemakkelijk mogelijk te maken.
De zoektocht naar een Brits Langhaar nestje was een pittige maar uiteindelijk kwam het nestje van Meghan op ons pad. Op de afstand na voldeed deze aan al onze wensen dus besloten we contact op te nemen. Ruim twee uur zaten we in de auto (dus vier uur in totaal) voor ons kleine meisje, maar het was de reis dubbel en dwars waard. Al gelijk bij de eerste ontmoeting wisten we dat we onze handen vol zouden hebben aan dit meisje. Ze is een ondernemende dame en aangezien haar moeder ook vreselijk nieuwsgierig is konden we al vroeg inschatten hoe dit meisje zich zou gaan ontwikkelen.
Na ons eerste bezoekje aan Meghan werden we wekelijks op de hoogte gehouden door de fokker via een dagboekje en foto’s op de site. Over haar kleur is lange tijd twijfel geweest bij kenners van het ras. Was het nou chocolate of toch cinnamon tortie? Uiteindelijk kreeg ik op mijn verjaardag te horen dat ze toch echt een cinnamon meisje was en toch geen chocolate. Voor ons maakte het niet heel veel uit al vinden wij cinnamon wel nog ietsjes mooier dan chocolate als we echt moeten kiezen. Dus het nieuws was een mooi verjaardagscadeautje.
Vanwege de afstand en het coronavirus hebben we Meghan pas weer een tweede keer gezien toen wij haar ophaalden. Dit werd een weekje later dan gepland vanwege de gezondheidsproblemen van Maan. Meghan’s begroeting bij het tweede weerzien was niet heel warm en welkom. Ze had, en heeft nog steeds, duidelijk even nodig om te ontdooien bij vreemden. In het begin was ze dan ook wat terughoudend naar ons toe al had ze met Maan al heel gauw een goede klik. Met een leeftijdsverschil van twee weken zijn de meiden echt ideale maatjes en genieten ze volop van elkaars aanwezigheid.
Dat onstuimige karakter van Meghan kwam ook tot uiting toen ze bij ons introk. Al binnen de kortste keren lag ze te slapen in het huisje van de cavia (half)broers in de huiskamer en wist ze zelfs één keer hun hok als kattenbak te gebruiken. Ze heeft iets langer nodig gehad om een goede klik te krijgen met Fantasia (onze destijds bejaarde Ragdoll) maar begreep uiteindelijk dat de rustige aanpak ten opzichte van onze bejaarde dame het beste werkte. Ook haar band met ons is heel erg veranderd. Waar ze in het begin nog regelmatig een klap gaf bij het willen aaien of optillen kan ze nu geen genoeg krijgen van knuffels. Ze heeft van mij de bijnaam ‘papegaaitje’ gekregen omdat ze soms op de achterkant van mijn bureaustoel of schouder mee zit te kijken met wat ik allemaal aan het doen ben. Ze wil overal bij zijn, is vreselijk nieuwsgierig (net zoals haar moeder) en spint bijna non-stop in ons bijzijn. Vreemden is ze nog steeds geen fan van, bezoek gaat ze in eerste instantie liever uit de weg maar uiteindelijk kan ze het vaak toch niet laten om erbij te gaan zitten (op een afstandje dan). Haar spinnen klinkt als een brommende motor en ze is een kampioen in kopjes geven en gekke spelletjes bedenken met allerlei attributen hier in huis. Wanneer je haar roept komt ze als een hondje aanrennen en vanuit het raam houdt ze ons wanneer ze kan als ze ons ziet in de gaten.
Meghan is vernoemd naar de Duchess of Sussex, oftewel Meghan Markle. Een Amerikaans (aangetrouwd) lid van de Britse Koninklijke familie met een even mooie gekleurde huid als de vacht van onze meid. Meghan Markle is een persoon die ik erg inspirerend vind maar zij was niet de enige inspiratiebron voor deze naam. Ook actrices Meghan Fox, Meghan Ory en zangeres Meghan Trainor zijn echter enkele bijzondere vrouwen die deze naam dragen.
Net zoals Fantasia heeft ook Meghan een nogal grumpy look van nature uit. Ze kijkt daardoor wat chagrijnig maar haar onschuldige, jeugdige miauwtjes en vrolijke gedrag verraden al gauw dat dit niks over haar daadwerkelijke karakter zegt. Met een prachtige fluffy vacht is Meghan echt een knuffeltje en levendig gezinslid die haar plek binnen dit huishouden dubbel en dwars heeft geclaimd!

Beautiful Ariel Zabaglione

 

Poes

Ras: Brits Langhaar

Kleur: Cinnamon Tortie

Nest samenstelling: 2 poezen

Geboren: 10 februari 2020

CH Almighty Zeus Kattenheuvel

 

Cinnamon Tabby Mackerel
Brits Langhaar

 

Dorotheos Ariosto

 

Cinnamon
Brits Langhaar

 

WC Leonardo Clan of British Cats

 

Chocolate
Brits Langhaar

 

GIC Yuniti Clan of British Cats

 

Cinnamon
Brits Langhaar

 

GIC Starlicious Tigra

 

Chocolate Silver Tortie Tabby Mackarel
Brits Langhaar

 

Cappuccino vom Kleinen Sternenschloss

 

Chocolate Tabby Mackarel White
Brits Langhaar

 

Starlicious Pandora

 

Chocolate Tortie Smoke
Brits Langhaar

 

Furn Zabaglione

 

Cream
Brits Langhaar

 

CH Mads Leandro Nimrodel

 

Cream
Brits Langhaar

 

Janic Blue from Sham

 

Blue
Brits Langhaar

Noa van het Ijzerenbosch

 

Blue Tortie
Brits Langhaar

Trendy Zabaglione

 

Lilac Tortie White
Brits Langhaar

 

CH Bruce Zabaglione

 

Chocolate
Brits Langhaar

 

CH Esperanza Viva Zabaglione

 

Chocolate Tortie White
Brits Langhaar

 

CH = Kampioen        GIC = Groot Internationaal Kampioen      WC = Wereld Kampioen