Weblog e.d.

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

 

 

 

 

Sunglace Dewdrop of Blue Champagne

"Glacee"

Geslacht: Teefje
Geboren: 11 oktober 2013
Ras: Chinese Crested
Varieteit: Hairless
Ooguitslag: ECVO vrij, PLL vrij (beide ouders prcd-PRA vrij)
Knieeen: Patella Luxatie graad 0/0 (vrij)

PitaPata - Personal picturePitaPata Dog tickers

Stamboom - Shows - Nesten

We zouden een pupje uit een nestje van Elphaba aanhouden en voorlopig geen honden meer aankopen, althans dat was het plan... Totaal onverwacht kwam dit dametje dan ook ons leven binnen wandelen, maar we konden haar echt niet meer laten gaan!
Glacee is het halfzusje van onze Elphaba en zodoende hebben we haar ook leren kennen. Zij komt bij de eigenaar van Elphie's vader vandaan en is in de kerstvakantie van 2013 bij ons in huis gekomen voor een korte socialisatie-periode. Omdat haar fokker destijds twee nestjes van in totaal negen pups had en op een afgelegen boerderij woont zocht ze wat hulp met socialiseren en besloten wij Glacee en haar nestbroer Tubbs mee naar huis te nemen om hier een paar weken goed te socialiseren binnens- en buitenshuis. Glacee ging eigenlijk mee vanwege haar stabiele en vrije karakter, om onzekere broer Tubbs een beetje te helpen en steunen tijdens zijn ervaringen hier. Eenmaal thuis bleek ze echter alles wat we in een Chinese Naakthond zochten. Ze was een knuffelkomt, open en vrij naar vreemden toe maar ook pittig als dit nodig was, ze was vreselijk grappig en een medium hairless teefje dus met gemiddeld scheerwerk aan haar huid. Eind van de week kwam echter het te verwachten bericht... Er waren geïnteresseerden voor Glacee die wilden komen kennismaken. Het was even slikken, ze was immers toch al een beetje 'ons meisje' geworden en haar fokker had dit ook al opgemerkt. Zij vroeg ons daarom ook of wij niet Glacee toch zelf wilden houden, omdat ze het hier zo goed deed. Het was zó niet het plan en er waren ook wat praktische bezwaren, maar zouden we geen spijt krijgen als we deze kans niet met twee handen zouden aangrijpen? We hebben er een nachtje over geslapen en alle plus en minpunten voor onszelf op een rijtje gezet en uiteindelijk besloten dat we deze kans gewoon echt niet kondenlaten liggen. En zo hadden we opeens gezinsuitbreiding!
Hoewel Glacee de halfzus is van Elphaba is dit aan bijna niks te merken. Zowel qua looks als karakter lijken ze niet veel op elkaar en zijn ze zelfs soms meer tegenpolen van elkander. Glacee is erg avontuurlijk en niet bang aangelegd, Elphaba heeft dat avontuurlijke ook wel in zich maar is een stuk schrikachtiger in sommige situaties. Glacee was toen we haar ophaalden nogal klein en het was dan ook de vraag hoe ze zou uitgroeien. Uiteindelijk waren alle zorgen om niks en is prachtig uitgegroeid, helemaal in proporties en kerngezond. Ze is zeker geen grote meid, maar voldoet netjes aan de rasstandaard en heeft een in mijn ogen perfect maatje voor een Chinese Naakthond.
Ook de naam van Glacee kwam wel erg toevallig op ons pad. Al maandenlang zei ik namelijk dat de volgende teef dat hier zou komen wonen waarschijnlijk Lacey zou gaan heten. In de eerste paar dagen dat Glacee hier was betrapte ik mezelf er op dat ik een keer Lacey tegen haar zei. Toen dacht ik nog... Hoe toevallig is het wel niet dat hier nu een Chineesje rondloopt met een naam die maar een letterklank verschilt met de naam die ik in gedachte had voor een toekomstig hondje. Een teefje dat ook nog eens zo goed bij ons past en zo is wat wij zoeken in een hond. Niet wetende hoe het zou lopen toen. Omdat Glacee al helemaal aan haar naam gewend was en we de G eigenlijk wel een leuke toevoeging vonden hebben we besloten dat ze haar naam mocht houden en heet ze dus nog altijd Glacee, uitgesproken zoals Lacey dus maar dan met een G.
Glacee is echt gek op mensen en aandacht! Ze kan in eerste instantie bij vreemden nog wel wat terughoudend zijn maar zit vaak binnen enkele minuten al op schoot zoentjes te geven. Ze is ook vreselijk grappig, haalt de meest bizarre streken uit waardoor we soms dubbel liggen van het lachen. Een kleine spring in 't veld, met een hart van goud maar soms ook wel een flink humeur. Want als iemand chagrijnig kan zijn hier in huis dan is zij het wel. Gelukkig is dit vaak ook zo wel weer over bij mevrouw, helemaal als een van haar favoriete reclames weer eens voorbij komt want ze is GEK op tv kijken. Ze is soms ook echt een verwend krengetje, maar ja wellicht zijn wij hier ook wel wat schuldig aan in de opvoeding hoor...
Glacee is een heerlijke meid om in huis te hebben die met haar speelse en gezellige karakter heel wat leven in de brouwerij brengt. We hadden nooit verwacht dat een oppashondje dit tot gevolg kon hebben. Maar we zijn dolblij met de gang van zaken en kunnen met recht zeggen dat Glacee absoluut ons hoogtepunt van 2013 was! In 2016 heeft ze haar eerste nestje bij ons mogen verwelkomen wat helaas is uitgelopen op een groot drama voor ons allemaal. Gelukkig is ze hier na een diep dal inmiddels weer van hersteld en zien we langzaamaan steeds meer dat vrolijke, vrije meisje tevoorschijn komen. Mede door dit alles zal er dus ook niet meer gefokt worden met Glacee in de toekomst en houden we bij dit ene nestje voor haar. Ze was een geweldige moeder en heeft haar uiterste best gedaan voor al haar pups, en nu is het tijd om al die zorg en energie weer in zichzelf te steken.